ACSM Reșița intră în pauza competițională fără înfrângere. Parcurs remarcabil și 11 meciuri la rând fără puncte cedate. Cristian Bobar: ”Am făcut echipă puternică”

Andrei PASCU 02 Sep. 2024, 15:15 Liga 2
ACSM Reșița intră în pauza competițională fără înfrângere. Parcurs remarcabil și 11 meciuri la rând fără puncte cedate. Cristian Bobar: ”Am făcut echipă puternică”

ACSM Reșița nu a mai pierdut de 11 meciuri! Atât a trecut de la ultimul eșec în duelurile oficiale pentru formația lui Flavius Stoican, șapte dintre partide având loc în acest sezon, 2024/ 2025. Mai exact, din aprilie 2024 nu a mai cedat punctele ACSM Reșița, din etapa a 2-a a play-out-ului sezonului precedent.

La acel moment, reșițenii pierdeau contra CSC Dumbrăvița, în deplasare, la limită, scor 0-1.

ACSM Reșița intră în pauza competițională fără înfrângere

Raportat doar la această stagiune, ACSM Reșița are cinci victorii și două remize, în acest interval având loc și două partide în Cupa Românniei, în urma cărora s-a și calificat în grupele întrecerii.

Președintele clubului din Valea Domanului, Cristian Bobar, nu avea cum să fie altfel decât încântat de modul în care a arătat echipa, iar o mare parte din merite, după cum a precizat conducătorul, îi aparține lui Flavius Stoican, căruia i s-a dat continuitate și care a promis că va duce echipa în play-off-ul Ligii 2.

În Cupa României, ACSM Reșița a învins cu 3-1 FC Bihor în faza play-off-ului și s-a calificat în grupe, iar în turul 3 a învins Ghiroda și Giarmata Vii cu scorul de 2-0. Referitor la Cupa României, Cristian Bobar speră ca ACSM Reșița să aibă adversari puternici din SuperLiga României, pentru ca stadionul să fie plin pentru prima dată după mulți ani.

Cristian Bobar, despre parcursul echipei din Reșița

Se așteaptă ca în tribune să vină, pentru eventualele întâlniri cu echipele tari din prima divizie, până la 10.000 de spectatori.

Am făcut o echipă puternică încă de anul trecut și asta ne-am dorit, continuitate. Sperăm să o ținem tot așa! Avem un obiectiv clar, primele șase locuri, și sperăm să reușim. Este foarte important că avem un grup unit, iar asta a reușit să facă Flavius Stoican.

Am avut o ultimă săptămână bună, am făcut și efort financiar, patru zile am rămas la Oradea tocmai pentru ca jucătorii să fie odihniți, concentrați la meci. Suntem bucuroși că nu am cheltuit resursele financiare degeaba.

(N.r. – Despre adversara din etapa a 6-a din Liga 2, FK Miercurea Ciuc) Miercurea Ciuc are obiectiv promovarea, sezonul trecut a fost aproape de Liga 1. Însă, vineri vom juca un amical, cu UTA, la Reșița. Sperăm să mai reușim să mai reglăm… avem doi jucători accidentați, frații da Silva. Sper să își revină, sunt foarte importanți pentru noi.

În Cupa României vrem echipe importante în grupă, vorbeam cu acționarii, cu toată lumea, că ne dorim 9.000 – 10.000 de oameni în tribune. Cred că vom aduna sigur la un meci cu o echipă de Liga 1 atâția oameni. Putem închiria o nocturnă dacă va fi nevoie, dar să vedem tragerea la sorți.

Pentru suporterii reșițeni, merită acest efort, să închiriem nocturnă!”, a spus Cristian Bobar la Metropola TV despre evoluțiile echipei ACSM Reșița, înainte de pauza competițională din Liga 2 pentru meciurile echipelor naționale.

Amical cu UTA programat de ACSM Reșița

Datorită celor 11 puncte acumulate în primele cinci etape, ACSM Reșița ocupă locul 3 în clasament, cu golaveraj de nouă goluri marcate și cinci primite, sub CSM Slatina, care are tot 11 puncte. Pe primul loc în Liga 2 se află FK Miercurea Ciuc, cu 12 puncte, dar echipa lui Robert Ilyeș nu a evoluat momentan în runda actuală.

În etapa a 6-a din campionat, trupa din Valea Domanului va juca pe teren propriu, contra FK Miercurea Ciuc. Ultima partidă dintre cele două s-a disputat în august anul trecut, în etapa a 4-a a sezonului regular trecut, la Miercurea Ciuc, iar scorul final a fost 1-1.

Până atunci, după cum a declarat Cristian Bobar, în pauza competițională ACSM Reșița va disputa un meci amical contra celor de la UTA, vineri, 6 septembrie, în Valea Domanului.

Foto: ACSM Reșița

Andrei PASCU 02 Sep. 2024, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă