ACS Muncitoresc Reşiţa, victorie in extremis contra CSM Focșani, după un ”joc muncitoresc, cu multă dorință, dar şi cu noroc.” Bănățenii au evitat a treia remiză consecutivă și au bifat al doilea succes în această ediție a Ligii 2

Marius ANGHEL 25 Aug. 2024, 00:40 Liga 2

ACSM Reșița a obținut toate punctele din meciul pe care l-a avut în runda a 4-a a actualei ediții a Ligii 2, însă a făcut-o cu mult noroc. A câștigat jocul de pe teren propriu cu CSM Focșani printr-un gol înscris în al patrulea minut al prelungirilor.

1-0 s-a încheiat partida desfășurată sâmbătă în Valea Domanului și bănățenii au evitat un al treilea egal consecutiv, dar oricum ar fi continuat să fie invincibili în acest debut de sezon.

După meci, Flavius Stoican a spus că victoria jucătorilor săi a fost una norocoasă, ținând cont de momentul în care au înscris.

Mihai Doghi i-a adus Reșiței o victorie in extremis contra CSM Focșani. Stoican: ”Bănuiam că o să ne fie destul de greu”

După un început spectaculos, cu o victorie cu 2-0 contra retrogradatei din prima ligă FCU Craiova, ACSM Reșița nu a mai fost la fel de surprinzătoare și în următoarele etape. A remizat, jucând tot acasă, cu CSC Dumbrăvița (1-1), în Ghencea a fost nevoită să revină de două ori pe tabelă pentru a nu pierde meciul cu Steaua (2-2), iar contra nou-promovatei CSM Focșani, din nou acasă, abia a reușit să înscrie.

Trupa lui Flavius Stoican a avut posesia, dar n-a reușit mare lucru pe fază ofensivă, în fața unei echipe oaspete ajunsă în Valea Domanului pentru a pleca măcar cu un punct, deci preocupată mai mult să nu primească gol.

A venit, totuși, golul pentru reșițeni, în minutul 90+4, după o centrare din stânga a lui Chera și o reluare din prima a lui Mihai Dolghi (22 de ani – foto, în momentul șutului), din 7 metri lateral dreapta, la colțul lung. A fost primul gol reușit în Liga 2 de mijlocașul basarabean de când a ajuns la Reșița.

”Am avut speranța că o să deblocăm mai repede meciul. Am avut situația de gol a lui Andrei Burlacu, care a ratat doar cu portarul în prima repriză, iar, ulterior, meciul a devenit din ce în ce mai greu. În a doua repriză, am mai avut o ocazie, tot prin Andrei Burlacu, la o centrare a lui Dolghi. Dar pentru mine cel mai important este faptul că am reușit să luăm trei puncte mari astăzi. Nu vreau să fiu subiectiv, sunt realist şi spun că le-am obținut în urma unui joc muncitoresc, cu multă dorință, dar şi cu noroc. Am reușit această victorie în minutul 94. Îmi doream ca să avem și un joc la fel cum a fost acela de la Steaua, dar, ținând cont că am întâlnit o echipă care s-a bazat foarte mult pe faza defensivă, bănuiam că o să ne fie destul de greu”, a spus Flavius Stoican după jocul cu CSM Focșani, citat de Radio Reșița.

Flavius Stoican: ”Trebuie să fim realiști, să nu ne mai considerăm dinainte câștigători”

Reșița a obținut, astfel, al doilea succes pe teren propriu în trei meciuri jucate acasă în acest sezon de Liga 2 și al patrulea rezultat pozitiv în tot atâtea etape, chiar al cincilea, dacă punem la socoteală și sucesul cu 2-0 contra CSC Ghiroda și Giarmata Vii (Liga 3), din Turul 3 al Cupei României.

În afară de Corvinul, care încă nu a jucat niciun meci în această ediție de campionat, neînvinse după primele trei-patru etape sunt CSM Slatina, FK Miercurea Ciuc, ACSM Reșița, Steaua și FC Voluntari, deci un număr mic de echipe.

”Sunt atât de importante aceste puncte încât, sincer, acum nici nu știu cum să mă bucur. La momentul acesta suntem pe podium, între primele locuri, ceea ce ne-am fixat de la bun început. Vreau să scot în evidență faptul că o echipă mare, sau care vrea să devină mare, câştigă puncte şi atunci când nu joacă foarte bine. Trebuie să fim realiști, trebuie să știm că avem mult de muncă, să nu ne mai considerăm dinainte câștigători. Meciurile încep toate de la 0-0 și vreau să ne batem pentru fiecare minge. Îi felicit pe jucători pentru că au crezut în victorie. Am văzut la finalul jocului ce meleu al bucurie s-a creat după golul marcat de Mihai Dolghi. Am văzut această bucurie şi am trăit-o alături de suporteri, de galerie. Sincer vă spun, mai ales în meciurile de acasă, dar nu numai, oamenii aceștia care vin la stadion ne dau aripi și ne încurajează chiar dacă nu ne iese jocul așa cum ne dorim. Încă o dată, felicitări băieţilor pentru aceste trei puncte imense”, a mai spus Stoican după acest succes.

ACSM Reșița, în meciul cu CSM Focșani: Mat. Goga – Dolghi, Dudea (cpt.), Rimovecz – Al. Negru (Doană 64′), Dam. Isac, Cioiu, Fota (Chera 72′) – Haită (Lascu 80′), Samake (M. Angelov 64′), Andr. Burlacu (Tucaliuc 72′). Rezerve neutilizate: Dincă – Bocșan, Elton da Silva, D. Fărăgău.

Urmează o dublă cu FC Bihor în decurs de trei zile, cu ambele jocuri programate la Oradea

Cu 8 puncte acumulate în primele patru etape, ACSM Reșița ocupă locul 3 în clasament, cu golaveraj 6-3, deasupra Stelei, care are tot puncte, dar are golaveraj 4-2.

În etapa a 5-a, trupa din Valea Domanului joacă în deplasare la FC Bihor Oradea, vineri, 30 august 2024, de la ora 18:00. Bihorenii vin după un 2-1 la Metalul Buzău și cu 7 puncte și golaveraj 4-3 se clasează pe locul 5.

Până atunci însă, ambele echipe vor juca în Play-off-ul Cupei României și o vor face una împotriva alteia. La tragerea la sorți a picat ca ACSM Reșița și FC Bihor să se întâlnească în această fază și tot pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea, deoarece trupa bihoreană a fost într-o poziție inferioară în campionatul trecut. Partida are loc marți, de la ora 17:00.

Declarația lui Flavius Stoican după ACSM Reșița – CSM Focșani 1-0:

Foto și video: ACSM Reșița

Marius ANGHEL 25 Aug. 2024, 00:40 Liga 2
Pe aceeași temă