Progresul Spartac a început 2024 cum a terminat anul trecut, cu eșec. Cum a comentat înfrângerea cu Gloria Buzău, a 15-a a sezonului în Liga 2

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 17:51 Liga 2

Clasată pe ultimul loc în Liga 2, Progresul Spartac este cu gândul la Liga 3, Andrei Erimia fiind sincer și recunoscând, în multe rânduri, că doar o minune mai poate schimba soarta echipei sale.

Cu doar un punct adunat în 16 meciuri, Progresul Spartac începe formarea unui lot cât mai puternic, pentru ca din vara lui 2024 să fie mai încrezătoare și rezultatele pozitive să iasă mai mult în evidență, în divizia a treia.

A 15-a înfrângere în Liga 2 pentru Progresul Spartac

Ce își dorește să facă Andrei Erimia? Să lege echipa și lotul pentru sezonul următor, când vrea o evoluție cât mai bună a jucătorilor săi în Liga 3, acolo unde au toate șansele să joace din vară.

O reacție de resemnare față de cele întâmplate în prima rundă din 2024, contra Gloriei Buzău, scor 1-5, a venit pe pagina de Facebook a clubului după meci. Toate gândurile sunt, deja, la finalul sezonului și la cum se vor așeza lucrurile din vară, când se va pregăti pentru Liga 3.

Progresul Spartac a fost condusă cu 5-0 de Gloria Buzău, golurile formației lui Andrei Prepeliță fiind marcate de Valentin Dumitrache (min. 20), Ovidiu Perianu (min. 25), Cristian Dumitru (min. 45), Mihnea Rădulescu (min. 64), Adi Chică-Roșă (min. 80 – penalty). Golul de onoare al ultimei clasate a fost reușit de Nicolas Tong (min. 82).

Eșec sever cu Gloria Buzău

Poate nu săptămâna viitoare, poate nu în această primăvară, însă cu siguranță soarele va răsări din nou pe strada Progresului. Momentan, e datoria noastră să ne respectăm sloganul, continuându-ne parcursul în această primăvară cu ‘Zâmbetul pe buze’, până și dacă nu avem întotdeauna ‘Mingea la picio’, folosindu-ne de restul meciurilor de Liga a 2-a, precum cel de azi, împotriva formației cu pretenții de Superligă a celor de la Gloria Buzău, pentru a ne avansa reconstrucția echipei bleu-albastre, începută în această iarnă.

În ideea asta, remarcăm faptul că, față de alte eșecuri similare din această toamnă, jucătorii noștri au reușit astăzi să-și preia în câteva momente (într-adevăr, limitate) controlul jocului, dar și să-și creeze mai multe șanse ca de obicei încheiate cu șuturi pe lângă poartă, sau chiar pe poartă, printre care și una cu poarta goală… Ar fi fost prea de tot să nu ‘intre’ niciuna, motiv pentru care doi colegi de la fosta grupă 2004 au realizat pe final golul de onoare, Mario Dumitru reușind o centrare precisă în careu care l-a găsit pe Nicolas Tong, acesta marcând cu capul din plonjon.

Suntem siguri că toate aceste faze „aproape reușite” vor mai fi rafinate în această primăvară, pentru ca dulcea revenire din această toamnă, din Intrarea Vrabiei, să ne întâmpine pregătiți de revenirea celui de-al treilea vers al sloganului nostru: ‘Mereu în atac’.

Tot înainte!”, a precizat Progresul Spartac pe Facebook.

  • Progresul Spartac: Al. Soare – Paliu (Străchinescu 83′), Parfeon (cpt.)(Răducioiu 74′), Ed. Radu, I. Dumitru – Em. Pacionel (D. Geană 83′), I. Costea – Andr. Florescu (Dinache 57′), G. Petcu (Preda 83′), Tong – Mat. Andrei
    Rezerve neutilizate: Dav. Dumitrescu – A. Chirițoiu, Seb. Radu, Rz. Stîngă

Progresul Spartac, la șapte puncte sub următoarea clasată deasupra, CSM Alexandria

Progresul Spartac, în sezonul regular din Liga 2, mai are programate trei meciuri . Va întâlni, după cum urmează, Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și ACSM Ceahlăul (deplasare).

Singurul rezultat pozitiv pentru Progresul Spartac a fost consemnat în etapa a 5-a, contra CSM Reșița, în deplasare, scor 0-0. Următoarea clasată deasupra ei, pe locul 19, este CSM Alexandria, cu 8 puncte, iar pe 18 se află CS Tunari, 18 puncte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-progresului-spartac-explica-decizia-de-a-nu-mai-incuraja-echipa-la-buftea-19300898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stabilitate-financiara-la-csm-resita-19300896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-jucat-un-amical-cu-fc-bacau-19300892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-ianis-zicu-dupa-chindia-metaloglobus-0-0-19300889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pierdut-locul-de-play-off-dupa-esecul-cu-selimbar-19300883

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă