7 ani și 6 luni de închisoare pentru fanul echipei ”U” Cluj care a lovit cu scaunul în cap un jandarm. Tribunalul l-a încadrat la tentativă de omor pentru episodul șocant de pe Cluj Arena de la barajul cu FC Hermannstadt

Autor: Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 06 Jun. 2020, 11:34 Actualizat: 06 Jun. 2020, 11:35 Liga 2
7 ani și 6 luni de închisoare pentru fanul echipei ”U” Cluj care a lovit cu scaunul în cap un jandarm. Tribunalul l-a încadrat la tentativă de omor pentru episodul șocant de pe Cluj Arena de la barajul cu FC Hermannstadt

Fanul Universității Cluj care în urmă cu un an i-a spart capul unui jandarm, cu un scaun aruncat din tribună, la partida tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1 cu FC Hermannstadt, desfășurată pe Cluj Arena, a fost condamnat.

Tribunalul Cluj a decis să-i acorde inculpatului o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, dar acesta nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, anunță clujust.ro.

”Condamnă pe inculpatul Vidrean Ovidiu Traian, în temeiul art. 257, alin. 1 și 4 Cod Penal rap. La art. 32 alin. 1 și art. 188 alin. 1 Cod Penal, la pedeapsa de: 7 (șapte) ani și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj sub forma tentativei de omor”, scrie în motivarea deciziei Tribunalului Cluj.

De asemenea, inculpatul trebuie să plătească și 3.000 de euro drept daune materiale și 18.000 de euro drept daune morale jandarmului pe care l-a lovit.

25.664 de oameni au fost la acel meci

Fapta pentru care suporterul a fost condamnat s-a petrecut în prima manșă a barajului pentru Liga 1, din 9 iunie 2019.

În minutele de final ale jocului, după ce sibienii au marcat golul de 2-0, după pătrunderea unui suporter clujean pe teren și traversarea acestuia a terenului, pe pista de atletism din fața Peluzei I au avut loc scene reprobabile. Fanul, doborât la pământ, a fost lovit cu piciorul în cap de un steward, iar gestul acestuia a inflamat spiritele. Suporteri din galeria Universității au coborât din tribună printr-o ușă din gard!?! și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Jandarmeria a pătruns și ea în zona respectivă, a dat cu gaze lacrimogene, iar fanii retrași în peluză au început să rupă scaune și să arunce cu ele. Unul dintre obiectele contondente l-a lovit direct în cap pe un jandarm, care a căzut inconștient și a zăcut pentru câteva minute într-o baltă de sânge. Acesta a fost transportat la Urgențe și mai apoi la secția de Terapie Intensivă a spitalului de Neurochirurgie. A fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stângă, plagă contuzie parietală stângă.

În total, la acel meci tur dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt au fost în tribunele Cluj Arena 25.664 de spectatori, potrivit organizatorilor.

În retur, ”U” Cluj s-a impus cu 1-0 la Sibiu, scor insuficient pentru a schimba soarta barajului. FC Hermannstadt a rămas în Liga 1, iar la Universitatea Cluj au urmat schimbări majore, atât în conducerea clubului, cât și în lotul de jucători. Modificările s-au dovedit a fi total greșite, fiindcă ”U” Cluj s-a luptat pentur evitarea retrogradării în ediția următoare a Ligii 2. Sezonul a fost însă întrerupt după 24 de etape, din cauza pandemiei de COVID-19, iar FRF a decis ca nicio echipă să nu mai retrogradeze. Echipa clujeană, la care s-a întors Adrian Falub, a terminat sezonul pe locul 14, cu 27 de puncte acumulate în 23 de meciuri, fiind clasată la doar trei puncte peste ultima poziție care ducea în mod normal în Liga 3.

Autor: Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 06 Jun. 2020, 11:34 Actualizat: 06 Jun. 2020, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă