120 de cazuri de neplată a salariilor în fotbalul românesc, doar în 2021! Jucătorii din Liga 2 și Liga 3 au sesizat și ei problemele. La echipele respective ”s-au blocat finanțările din cauza pandemiei”

Andrei PASCU 03 Mar. 2021, 18:08 Liga 2
120 de cazuri de neplată a salariilor în fotbalul românesc, doar în 2021! Jucătorii din Liga 2 și Liga 3 au sesizat și ei problemele. La echipele respective ”s-au blocat finanțările din cauza pandemiei”

Pandemia cu COVID-19, care a început să pună probleme fotbalului românesc fix de un an, a influențat și infuențează negativ traiectoria echipelor. E vorba în special de cele din ligile inferioare, lucru recunoscut de Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN).

Emilian Hulubei: ”Ajungem la 120 de cazuri în acest început de an” 

Foarte mulți jucători din Liga 2 și Liga 3 au făcut sesizări la AFAN, pe motiv că sunt neplătiți. În acest ritm, potrivit lui Emilian Hulubei, dacă situația va continua să evolueze în aceeași direcție, România poate ajunge în atenția FIFA.

Ajungem la 120 de cazuri în acest început de an, toate legate de neplata salariilor. Sunt și din Liga 2, Liga 3. Acolo sunt foarte multe echipe, 20 la Liga 2, la Liga 3 avem 100 de echipe, acolo sunt litigiile cele mai multe.

Ei vin la noi și noi le pregătim documentele pentru Comisii. Sunt foarte multe dosare depuse. Riscăm să ajungem ca la FIFA, unde, dacă depui memoriu, poate dura și un an de zile, sper să nu ajungem așa”, a spus Hulubei la DigiSport.

Emilian Hulubei: ”Cele mai multe dintre echipele de Liga 2 și Liga 3 sunt finanțate de autoritățile locale” 

Conducătorul Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România nu a dat numele echipelor care se confruntă cu astfel de probleme sau a jucătorilor, dar a precizat că în majoritatea cazurilor e vorba de cluburile care sunt ajutate de autoritățile locale.

Cele mai multe dintre echipele de Liga 2 și Liga 3 sunt finanțate de autoritățile locale, care au blocat acum finanțările, fiind în plină pandemie, le-au direcționat către sănătate”, a mai spus Emilin Hulubei.

Rapid și Dunărea Călărași, probleme mai mari sau mai mici cu neplata salariilor 

Două dintre chipele care se luptă la play-off în Liga 2 au recunoscut că au restanțe salariale către jucători. Este vorba de Rapid și de Dunărea Călărași. În ceea ce îi privește pe giuleșteni, acolo nu e vorba de neplata salariilor pe perioade foarte lungi, ci de numai o lună. Conducerea a dat asigurără că lucrurile vor intra în scurt timp în normalitate.

Există niște întârzieri salariale, dar e vorba de un salariu. E o perioadă în care ne repoziționăm și ne reorganizăm. Decalajul acesta care a existat și în noiembrie și în decembrie, sperăm să îl închidem în luna aprilie, mai. E o chestiune discutată în club, spusă tuturor. E o chestiune care ține de înțelegerea oamenilor din club”, a spus Andrei Nicolescu, vicepreședintele Rapidului, invitat în platoul emisiunii ProSport LIVE.

Problemele mai mari erau la Dunărea Călărași la finele anului trecut. Erau destul de mari, dar situația e posibil să fie aproximativ acceași și în acest moment. Nu mai târziu de luna decembrie a anului trecut, antrenorul Cristian Pustai a declarat că jucătorii erau neplătiți în acest sezon!

Jucătorii nu sunt plătiți. Suntem o echipă alcătuită din mers de la început. Jucătorii veniți în august nu au luat nici măcar un ban de la Călărași. Nu s-a primit vreun salariu, cu atât mai mult au merite jucătorii, care au dat dovadă de un caracter extraordinar.

Am creat un grup. Ar fi păcat să se strice. Eu sunt printre ultimii care mai speră. Spunem și acest lucru jucătorilor, acum cu voce mai moale. Mergem însă înainte pentru că este o muncă a întregului colectiv. E foarte greu, nu știu la ce echipă se mai întâmplă asta, dar e mult să nu te mai plătească din august.

Sper ca această corabie să nu devină o epavă, dar nici în felul acesta nu se mai poate continua. Jucătorii au venit și au avut încredere în stafful de la Călărași, au semnat niște contracte și deja e un timp lung în care nu au fost plătiți. Eu sper ca până la revenire, ianuarie, să se rezolve problemele, să începem un an calendaristic în primele șase. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, nu cred că vor rămâne foarte mulți la Călărași. Sunt moduri în care poți să ceri dreptatea. Să ajungi liber și ca antrenor și ca jucător.

Încă mai avem discuții, sunt promisiuni și eu sper că se va rezolva”, a spunea Cristian Pustai la ProSport LIVE.

La începutul acestui an, ”principalul” a afirmat că mai sunt probleme, dar că s-a mai plătit o parte din salariile către jucători.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-timisoara-socheaza-liga-2-avem-cel-mai-mic-buget-21-000-de-euro-lunar-la-30-de-oameni-de-neconceput-sa-investesti-milioane-si-sa-nu-prinzi-play-off-ul-19172318

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-redeschid-stadioanele-din-romania-in-acest-sezon-presedintele-celor-de-la-fk-csikszereda-e-sceptic-si-nemultumit-nu-cred-ca-sunt-sanse-sportul-este-cel-mai-dezavantajat-domeniu-19172319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-popa-despre-accidentarea-suferita-in-concordia-chiajna-fc-u-craiova-am-vrut-sa-continui-cu-arcada-sparta-dar-am-facut-comotie-si-am-ametit-sunt-convins-19172294

 

 

 

Andrei PASCU 03 Mar. 2021, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă