VIDEO | Posturile de președinte și director sportiv nu reprezintă o prioritate pentru Rapid. Andrei Nicolescu: ”A fost prea mult scandal”. Câte luni de restanțe salariale au jucătorii

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2021, 18:17 Liga 2

Rapid are mai multe probleme în interiorul clubului, pe lângă cele de ordin sportiv din acest an, în care nu a reușit să câștige în primele două meciuri din Liga 2. Este vorba de numirea unor persoane în funcțiile de președinte și director sportiv, dar și de anumite restanțe salariale către jucători.

Andrei Nicolescu, vicepreședintele Rapidului, a fost invitat în platoul emisiunii ProSport LIVE, unde a vorbit despre aceste aspecte.

În ceea ce privește cele două poziții din structurile de conducere, nu se are în vedere, în mod urgent, ocuparea lor. Nicolescu a afirmat însă că, în cazul în care giuleștenii vor promova, se vor numi doi oameni pe posturile de președinte și director sportiv.

Andrei Nicolescu: ”De la Liga 1 ne gândim foarte serios ca aceste două atribute să fie delegate unor persoane” 

Lunile trecute s-au purtat negocieri cu mai multe persoane, în această privință. Potrivit lui Andrei Nicolescu, au fost discuții cu Răzvan Raț, Daniel Niculae și Dănuț Coman.

”La momentul acesta nu avem un plan, nu avem un nume. Evident, și anul trecut am mai avut încercări și cu Răzvan Raț, și cu Daniel Niculae. Cred că Victor Angelescu a avut discuții și cu Dani Coman, în vară. Cred că tendința va fi să găsim un nume reprezentativ, dar nu ar trebui să fie acesta criteriul principal. Cred că trebuie să ne uităm la capacitatea persoanei respective de a gestiona niște lucruri în interior. De a putea să aducă un plus valoare, iar datorită experienței pe care o are să contribuie la evoluția clubului.

A fost prea mult scandal în jurul clubului. E suficient de mult scandal în jurul clubului în momentul în care nu sunt rezultate. E scandal și în momentul în care sunt rezultate. Sunt oameni care indiferent ce se întâmplă la club nu sunt de acord cu politica clubului, cu comunicarea, cu modul în care se iau decizii.

Atunci, după experiența anului trecut, în care acest scandal din exterior s-a mutat foarte mult în interior și ne-a afectat foarte tare, am crezut în structura în care partea sportivă să fie cumva resposabilitatea antrenorului, în colaborare cu directorul tehnic.

Iar partea administrativă să fie asumată de un grup de oameni, care să muncească, la nivel de organizare. În acest moment să avem o liniște la nivel de declarații, să avem declarații comune, să avem ieșiri comune. Să nu vorbească un reprezentant al clubului ceva și mâine să iasă altul să spună altceva. Am spus că această variantă e preferabilă.

Evident că de la Liga 1 ne gândim foarte serios ca aceste două atribute să fie delegate unor persoane. Eu nu am mai discutat de ceva timp cu Daniel Niculae”, a spus Andrei Nicolescu la ProSport LIVE.

Rapid are restanțe salariale de o lună, potrivit lui Nicolescu

Referitor la restanțele salariale, acestea nu ar fi unele prea mari, de numai o lună. Jucătorii Rapidului au primit însă asigurări că situația se va regla în următoarea perioadă. Problemele au intervenit încă de la finele anului trecut, iar decalajul s-a păstrat până acum, conform celor spuse de Andrei Nicolescu:

Există niște întârzieri salariale, dar e vorba de un salariu. E o perioadă în care ne repoziționăm și ne reorganizăm. Decalajul acesta care a existat și în noiembrie și în decembrie, sperăm să îl închidem în luna aprilie, mai. E o chestiune discutată în club, spusă tuturor. E o chestiune care ține de înțelegerea oamenilor din club.

În spatele a două entități, care dețin 97 la sută din acțiuni, se află Victor Angelescu cu un partener.”

Rapid nu a început în cel mai bun mod anul, strângând doar două puncte în primele două meciuri, prin egalurile înregistrate cu Ripensia, 2-2, și SCM Gloria Buzău, 0-0.

Momentan, giuleștenii sunt pe loc de play-off, 4, cu 27 de puncte în 15 meciuri. Sub ea, următoarele două clasate sunt Universitatea Cluj, 26 de puncte, și FK Csikszereda, 25 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-rapidului-s-au-razbunat-pe-jucatori-dupa-remiza-de-la-buzau-giulestenii-si-au-gasit-masinile-avariate-la-revenirea-din-deplasare-19171687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-rapidului-s-au-razbunat-pe-jucatori-dupa-remiza-de-la-buzau-giulestenii-si-au-gasit-masinile-avariate-la-revenirea-din-deplasare-19171687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-rapidului-dau-vina-pe-adversari-dupa-0-0-cu-scm-gloria-buzau-amir-jorza-toate-echipele-isi-dau-viata-cu-noi-horatiu-moldovan-si-mai-enigmatic-o-sa-ne-luptam-19171420

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2021, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă