12 meciuri și jumătate de an a așteptat Metaloglobus pentru o victorie. A trecut de CSC Dumbrăvița, iar Marius Burcă a fost sincer: ”Nu mai știam să mă bucur. Trebuie să ieșim din zona mlăștinoasă”

Andrei PASCU 10 Oct. 2022, 14:43 Liga 2
12 meciuri și jumătate de an a așteptat Metaloglobus pentru o victorie. A trecut de CSC Dumbrăvița, iar Marius Burcă a fost sincer: ”Nu mai știam să mă bucur. Trebuie să ieșim din zona mlăștinoasă”

Metaloglobus este ultima echipă din Liga 2 care a reușit să bifeze primul succes în acest campionat. A înregistrat performanța în runda a 9-a, din weekendul trecut, după opt meciuri în care acumulase un singur punct. Metaloglobus a învins, sâmbătă, CSC Dumbrăvița, pe teren propriu, la limită, scor 1-0.

Metaloglobus, victorie după 12 meciuri fără succes. A învins la limită CSC Dumbrăvița

Formația pregătită de Eusebiu Tudor a câștigat în urma reușitei lui Dragoș Huiban, care a marcat în minutul 48, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Andrei Sin. A fost un moment de descătușare pentru toți oamenii din clubul Metaloglobus, pentru jucători, pentru stafful tehnic, dar și pentru conducere.

Formația bucureșteană nu mai câștigase din sezonul trecut, din etapa a 4-a a play-out-ului, de la jumătatea lunii aprilie, când a învins Dunărea Călărași, acum în Liga 3, cu scorul de 3-0.

Marius Burcă, fericit în urma victoriei înregistrate de Metaloglobus cu CSC Dumbrăvița: ”E clar că echipa are valoare, nu e locul ei acolo, dar trebuie să luăm totul pas cu pas”

Președintele Metaloglobusului, Marius Burcă, a fost sincer la finalul duelului cu CSC Dumbrăvița, spunând că a uitat să se bucure, după o serie atât de lungă de rezultate fără succes. 12 meciuri trecuseră de când Metaloglobus nu mai cunoscuse gustul victoriei.

M-am bucurat după victorie, nu mai știam să o fac. Băieții și-au dorit victoria, au alergat, au muncit, s-au pregătit. Însă, au fost până acum jocuri în care nu meritam să pierdem, dar am pierdut. Este nevoie de puncte, de victorii de acum înainte, nu știu exact dacă se pot întâmpla peste noapte, dacă le putem lega, deși ar fi ideal să se întâmple asta ca să ieșim din zona mlăștinoasă.

Trebuie să avem răbdare, ne-am propus ca obiectiv să o luăm ușurel, pas cu pas, să ne recuperăm punctele pe care le-am pierdut în aceste prime etape. Minuni peste noapte nu se pot face. E clar că echipa are valoare, nu este locul ei acolo, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a spus Marius Burcă pentru Metropola TV.

Metaloglobus, la un punct de penultima clasată

Doar un punct avea Metaloglobus înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița, obținut în chiar prima rundă, când făcea 1-1 pe terenul formației Steaua. Ulterior, a pierdut confruntările cu Gloria Buzău, Unirea Slobozia, Minaur Baia Mare, Ripensia, FC Brașov, CSM Slatina și FK Miercurea Ciuc.

Metaloglobus se menține, însă, pe ultimul loc în Liga 2, pe 20, cu 4 puncte, la o lungime de poziția a 19-a, Poli Timișoara. Runda următoare, trupa bucureșteană va evolua pe terenul Politehnicii Iași, locul 5 cu 17 puncte.

 

 

Andrei PASCU 10 Oct. 2022, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă