Cu o nouă asistență impresionantă în tribunele stadionului din Târgoviște, România U20 a terminat la egalitate și meciul cu Polonia. Patru jucători din Liga 2 și unul din Liga 3, printre titulari

România U20 a înregistrat tot o remiză și în al doilea meci susținut în această acțiune din luna martie. După 0-0 cu Italia, tricolorii conduși de Costin Curelea au terminat la egalitate jocul cu Polonia, scor 1-1.

Ambele confruntări din Liga Elitelor U20 au fost organizate de FRF pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, iar asistența a fost una impresionantă pentru niște jocuri de tineri fotbaliști.

Șase jucători dintre cei nouă convocați din Liga 2 și cel chemat din Liga 3 au jucat mai mult sau mai puțin contra polonezilor.

România U20 a terminat la egalitate și meciul cu Polonia U20

Polonia U20 a condus la pauză după reușita lui Alekasander Buksa, din minutul 37. România a egalat în minutul 71, prin mijlocașul Ștefan Bodișteanu, fost la Steaua, acum la SC Oțelul.

Dintre cei 23 de fotbaliști convocați pentru ultimele meciuri din actualul sezon al Ligii Elitelor U20, nouă au fost de la echipe din Liga 2, iar unul de la o echipă din Liga 3.

Costin Curelea i-a trimis pe teren, din primul minut, contra Poloniei, pe fundașii Ștefan Duțu (CS Afumați), Ionuț Pop (Corvinul) și Alexandru Șuteu (Unirea Dej), pe mijlocașul Aurelian Ciuciulete (Unirea Dej) și pe atacantul Atanas Trică (CS Tunari). În minutul 90, pentru câteva minute de prelungiri, au fost aruncați pe gazon, pentru a nu pleca dezamăgiți acasă după această convocari, și portarul Ștefan Lefter (Corvinul) și fundașul Robert Sălceanu (Gloria Buzău).

Nu au fost utilizați Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), nici în meciul cu Italia, Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc) și nici Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), acesta neaflându-se în lotul pentru jocul cu Polonia, după ce contra Italiei a fost integralist!

România U20, în egalul cu Polonia: Rob. Popa (Lefter 90′) – Strata (Sălceanu 90′), Șt. Duțu, I. Pop, Al. Șuteu (D. Radu 65′) – Rob. Filip (Rența 46′), Gab. David (I. Cojocaru 56′), Aur. Ciuciulete – Sfaiț (Bodișteanu 46′), Trică (Blănuță 65′), D. Andrei (Bordușanu 90′). Rezerve neutilizate: Borbei – Sg. Pîrvulescu, Szilagyi, Gergely.

  • România U20 a încheiat sezonul de Liga Elitelor U20 cu 8 puncte acumulate în șapte meciuri, fiind pe locul 6 din 8 în seria sa și fiind devansată la golaveraj de Polonia, care are și un meci în minus disputat. În fața lor sunt Italia (14 puncte / 6 meciuri), Germania (11/6), Polonia (10/7) și Anglia (9/6), iar dedesubt sunt Norvegia (6/3) și Cehia (1/7).

O nouă asistență impresionantă la un meci al naționalei U20: 6.034 spectatori la Târgoviște

La meciul cu Polonia U20, tribunele stadionului ”Eugen Popescu” s-au umplut din nou, la câteva zile după ce fusese stabilit un record de asistență pentru un joc al selecționatei U20.

N-au mai fost 7.000 de spectatori, ca la partida cu Italia (0-0), ci puțin peste 6.000, însă atmosfera s-a ridicat, de multe ori, ca la una de meci mare. Tricolorii antrenați de Costin Curelea au încheiat seria jocurilor din Liga Elitelor, trei dintre partidele din acest sezon fiind disputate lângă Turnul Chindiei.

Marți seară nu au mai fost probleme de organizare, asta pentru că FRF a adus și oameni cu cititoare de bilete, nu s-au mai înregistrat cozile de la jocul cu Italia și nici mulți fani care să ajungă în tribune după fluierul de start. Au fost, din nou, mulți copii legitimați la cluburile sportive din Dâmbovița, federația încheind un parteneriat cu Primăria Târgoviște pentru un număr de 3.000 de bilete gratuite pe meci, atât pentru confruntarea cu Italia, cât și pentru jocul cu Polonia.

Cei mai aplaudați tricolori au fost portarul Robert Popa și autorul golului egalizator, Ștefan Bodișteanu.

Banner uriaș la Tribuna 1

În debutul reprizei secunde, la Tribuna 1 a stadionului ”Eugen Popescu” a fost desfășurat un banner de dimensiuni mari, întins pe lungimea a două sectoare.

”Albastru, galben, roșu, tricolorul e mândria / În vechea Cetate joacă astăzi România”, a fost mesajul arborat minute bune de suporteri.

În weekend, într-o postare pe pagina oficială a clubului, responsabilul de comunicare al Chindiei greșise ordinea culorilor de pe steagul României, probabil de aici aluzia din bannerul afișat la meciul cu Polonia. Gafa a stârnit imediat zeci de reacții, iar postarea despre care ProSport a scris la momentul respectiv a fost editată și îndreptată.

  • 13.159 spectatori au asistat, în total, la dubla României U20, de la Târgoviște, cu Italia și Polonia
  • 3 meciuri a susținut naționala U20 pe ”Eugen Popescu” în Liga Elitelor: 3-0 cu Cehia, 0-0 cu Italia și 1-1 cu Polonia

Lotul convocat de selecționerul Costin Curelea:

  • portari: Robert Popa (FCU Craiova), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara);
  • fundași: Tony Strata (Ajaccio / Franța), Denis Radu (Petrolul), Ștefan Duțu (CS Afumați), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Robert Sălceanu (Gloria Buzău);
  • mijlocași: Doru Andrei (FC Voluntari), Andres Sfaiț (Salrenitana / Italia), Szabolcs Szilagyi (Mezokovesd Zsory / Ungaria), Aurelian Ciuciulete (Unirea Dej), Gabriel David (FC Botoșani), Denis Rența (Sepsi OSK), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul Galați), Antonio Bordușanu (Dinamo), Robert Filip (CFR Cluj);
  • atacanți: Atanas Trică (CS Tunari), Vladislav Blănuță (FCU Craiova), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-a-ratat-calificarea-la-euro-dar-a-invins-croatia-si-germania-19304070

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-a-remizat-cu-suedia-si-a-ratat-calificarea-la-euro-19304022

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u21-victorie-pe-final-cu-armenia-u21-19304023

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-remizat-cu-italia-la-targoviste-19303635

Pe aceeași temă