VIDEO | Gol direct din corner reușit de Marian Cristescu, acum antrenor și jucător la o echipă din județul Brașov

Adi MARICA 21 Sep. 2021, 13:34 Liga 4
VIDEO | Gol direct din corner reușit de Marian Cristescu, acum antrenor și jucător la o echipă din județul Brașov

În această vară, Marian Cristescu (36 de ani) a început cariera de antrenor. Mai întâi a fost cooptat la FC Brașov, unde antrenează echipa U16 a clubului, iar în paralel este și antrenor principal la AS Weidenbach, echipă din Liga a 4-a Brașov.

Chiar dacă ar mai fi dorit să joace măcar un sezon în Liga a 2-a, după ce reușise promovarea cu Corona, echipa de la care noul FC Brașov a cesionat locul în eșalonul secund, Cristescu a fost ”forțat” să renunțe la cariera de fotbalist profesionist și așa a început un nou drum în fotbal, cel de antrenor.

Marian Cristescu, gol direct din corner!

Duminica trecută, Cristescu a debutat și ca jucător la echipa din Ghimbav, în victoria cu 4-0 în fața celor de la Inter Cristian. Fostul fotbalist cu multe meciuri în Liga 1 a fost integralist și a marcat golul trei al meciului, direct din corner!

Marian Cristescu a fost jucător de bază la Corona Brașov și a contribuit la promovarea echipei în Liga a 2-a. În manșa tur a primei etape a barajului de promovare în Liga 2, Corona Brașov câștiga, la începutul lunii mai, pe Tineretului jocul cu ACSO Filiași cu 1-0. Cristescu decidea manșa tur a acelui joc printr-o super-execuție. Fostul mijlocaș al echipelor FC Brașov, ”U” Cluj, Petrolul Ploiești, Astra, Dinamo și Concordia Chiajna înscria în minutul 73 cu un șut direct din corner.

”A fost frumos, mi-a ieșit”

Acum, după trei luni de la acel meci, Cristescu a ”recidivat“ și a marcat din nou din corner, de această dată pentru AS Weidenbach.

”Am jucat în meciul cu Cristianul pentru că am avut mari probleme de lot, cu jucători accidentați sau care nu au putut veni la meci din diverse motive. Cum nivelul Ligii a 4-a este unul modest nu am avut niciun fel de probleme. Dacă va mai fi nevoie voi mai juca, chiar mi se pare mai ușor să dirijez echipa din teren.

Golul din corner? A fost frumos, mi-a ieșit și acum la fel cum a fost la barajul de promovare cu Filiași”, a spus Cristescu (foto jos, primul din dreapta), fotbalist care a mai jucat la acest nivel la Corona și chiar marca pentru echipa brașoveană un gol într-un meci câștigat cu 5-0.

Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă, modele în antrenorat pentru Cristescu

Marin Cristescu este adeptul pașilor mici în antrenorat. A început de jos, la echipa U16 de la FC Brașov și în Liga a 4-a Brașov.

”Nu are rost să arzi etapele în antrenorat. Îmi place ceea ce fac și încerc să pun în practică ce am învățat tactic de la Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă. Am lucrat perfect cu cei doi antrenori de la care am avut doar de învățat. De altfel, de la fiecare antrenor cu care am lucrat ca jucător am avut ceva de învățat. La Ghimbav mi-am propus să formez în grup frumos, iar echipa să joace un fotbal plăcut ochiului. Am câțiva jucători care au jucat la nivelul Ligii a 3-a, Vișan, Marin, Roșca”, povestește Marian Cristescu.

După patru etape, AS Weidenbach ocupă locul 7 în Liga 4 Brașov, cu 7 puncte (două victorii, un egal și o înfrângere).

Marian Cristescu a jucat la echipe importante din România. În cariera sa, a evoluat pentru FC Brașov, Universitatea Cluj, Astra, Petrolul, Dinamo și Concordia Chiajna. A reușit să câștige și trei trofee, Cupa României în 2013 și 2014, cu Petrolul și Astra, și Supercupa României, cu Astra, în 2015.

Foto principal: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-popa-nostalgic-la-revenirea-pe-tineretului-la-incalzire-fara-sa-imi-dau-seama-m-am-dus-la-poarta-la-care-se-pregateau-portarii-brasovului-goalkeeperul-dunarii-a-vorbit-de-19201652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-obtinut-cu-dunarea-calarasi-cea-mai-clara-victorie-din-acest-sezon-vlad-mihalcea-a-inscris-dupa-mai-bine-de-doi-ani-simteam-ca-am-un-blocaj-concluziile-lui-ilie-stan-19201390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-cristescu-nu-renunta-dupa-ce-a-dus-corona-brasov-in-liga-2-la-36-de-ani-e-pus-pe-fapte-mari-sa-joace-in-liga-1-vrem-sa-ducem-brasovul-pe-prima-scena-fotbalistica-unde-ii-e-locul-19187864

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-cristescu-decisiv-pentru-corona-cu-gol-direct-din-corner-echipa-din-brasov-a-castigat-mansa-tur-a-primului-baraj-de-promovare-in-liga-2-cu-acso-filiasi-19183111

Adi MARICA 21 Sep. 2021, 13:34 Liga 4
Pe aceeași temă