Legitimat la ocupanta locului al 6-lea din Liga 4 Mehedinți, Sănătatea Breznița Ocol, atacantul Eugen Lătea (48 de ani) este golgheterul turului, cu 21 de reușite.
Pe locul secund în topul marcatorilor se află craioveanul Liviu Stroe, de la CFR 1943 Turnu Severin, cu 20 de goluri, iar podiumul este completat de columbianul Kevin Romero, de la liderul Viitorul Severin, cu 16 goluri.
CFR 1943 și Sănătatea se vor întâlni la sfârșitul lunii februarie într-un meci restant, contand pentru etapa a 13-a, astfel că Lătea și Stroe mai au posibilitatea să înscrie. Conform ROAF, restanța trebuia jucată, însă, înainte de finalul turului!
Ajuns la vârsta de 48 de ani, Eugen Lătea și-a amintit că în perioada 2003-2005 juca în Liga 2, Divizia B, cum se numea pe atunci, la Building Vânju Mare, iar într-un meci cu Electromagnetica București (6-1), echipa-satelit a Rapidului, a marcat nu mai puțin de 5 goluri. În Divizia C evoluase la Severnav Turnu Severin și Dierna Orșova, iar după ce Building a retrogradat a plecat la Minerul Valea Copcii Mehedinți.
”Eu am ajuns la Building Vânju Mare imediat după ce a promovat echipa în B. Anterior, jucasem în aceeași serie cu Building, iar eu eram la Dierna. Îi bătusem la Orșova cu 5-2, în acel an în care ei au promovat. În primul sezon de Divizia B am marcat 5 goluri în meciul cu Electromagnetica, la care fundaș era Ionuț Rada. Puteam să-l dau și pe al șaselea, dar nu m-au lăsat pe mine să execut lovitura de la 11 metri. L-au pus pe Andrei Enescu (n.r. – mijlocaș care a evoluat ulterior în Liga 1, la Pandurii Târgu Jiu, Gloria Bistrița, FC Vaslui sau Poli Iași), care a ratat. Am fost foarte supărat atunci. Știu că după acel meci s-a interesat Rapid de mine, fiindcă Electromagnetica era satelitul lor, dar patroana (n.r. – Mihaela Giuca) a cerut mulți bani și a picat transferul. Am marcat vreo 14 goluri parca în acel sezon, iar golgheter a fost Gigel Bucur, de la Sportul Studențesc. Ei au și promovat, noi ne-am salvat de la retrogradare”, a rememorat Lătea, pentru Liga2.ro.
Jucătorul originar din Vânju Mare a povestit și momentul care i-a pus capăt carierei în fotbalul național, la nici 29 de ani.
”Sezonul următor a vrut să mă ia Jean Nițulescu la FC Caracal, unde deja ajunseseră foștii mei colegi de la Dierna Orșova, Dorel Stoica și Costi Gărgălie, dar nu voiau să dea bani pe mine și eu mai aveam un an contract cu Building. După ce echipa a retrogradat, am plecat la Minerul Mehedinți, iar într-un meci cu FCU Craiova 2, din Divizia C, m-a accidentat grav Valerică Găman și s-a cam încheiat cu cariera mea. Nu cred că implinisem nici 29 de ani. Am stat o perioadă lungă până să-mi revin, iar apoi am jucat la județ, în special la Real sau Victoria Vânju Mare, de unde sunt eu. Anii au trecut, acum am îmbătrânit, dar încă mai pot la acest nivel. Adevărat, că nivelul nu e ridicat în Liga 4 Mehedinți. Mai mereu campioana pierde barajele, iar acum Mehedințiul nu are echipă din măcar la Liga 3, după ce Viitorul Șimian s-a desființat în vară. Pe vremea mea erau 3 cluburi din Mehedinți doar la Divizia C. Păcat că acest județ a decăzut în asemena hal”, a spus, cu amărăciune, Lătea.
În ultimele două decenii, din Liga 4 Mehedinți au promovat doar trei echipe: CS Termo Severin, în 2010, după 2-1 cu CS Chișoda (Timiș), pe stadionul CFR din Caransebeș, Minerul Valea Copcii, după 2-0, după prelungiri, cu Gilortul Târgu Cărbunești (Gorj), pe stadionul 1 Mai din Slatina, și Viitorul Șimian, în 2021, după 2-1 (tur) și 3-4 (retur) cu Minerul Costești (Vâlcea).
Ultima campioană județeană de la Mehedinți, Viitorul Severin, a fost eliminată vara trecută de Vulturii Fărcășești (Gorj), după o dublă înfrângere: 1-5 la Pristol și 2-3 la Fărcășești.