Steaua riscă excluderea din Liga 4! AMFB anunță: ”Se sancţionează cu eliminarea din competiţiile în curs sau în viitoarele, de la una la două ediţii”. Florin Talpan va fi reclamat la comisiile abilitate

26 May. 2020, 11:50 Liga 4
Steaua riscă excluderea din Liga 4! AMFB anunță: ”Se sancţionează cu eliminarea din competiţiile în curs sau în viitoarele, de la una la două ediţii”. Florin Talpan va fi reclamat la comisiile abilitate

Tensiunile dintre Steaua și Asociația Municipală de Fotbal București rămân la cote ridicate. Echipa antrenată de Daniel Oprița pune în continuare presiune pe AMFB să fie primită automat în Liga 3, iar în acest sens Marian Lumînare, președintele asociației, a emis un comunicat prin care anunță că modul în care procedează echipa din Liga 4 poate duce chiar la excluderea din competiție pentru o durată de până la doi ani.

AMFB acuză Steaua că ”afectează, în orice fel, imaginea unei competiţii” și ar putea fi exclusă pentru doi ani 

Steaua solicită să fie acceptată direct în eșalonul superior, dat fiind faptul că este pe primul loc în Liga 4 București și, mai ales, din cauza situației din România, pricinuită de pandemia de COVID-19. Doar că Federația Română de Fotbal a precizat că AMFB și AJF-urile vor lua singure decizii cu privire la terminarea sezonului și asociația din București vrea altceva.

Stimate domnule Comandant,

Din răspunsul dumneavoastră la adresa cu nr 3029/20.5.2020 înţelegem că declaraţiile domnului Talpan cu privire la > ale AMFB în a nu îngheţa sezonul 2019-2020 au fost făcute în nume personal şi nu în numele CSA Steaua.

Vă aducem la cunoştinţă că, potrivit art. 9 alin. 1.1 din Regulamentul Disciplinar, cluburile sunt responsabile pentru conduita jucătorilor, oficialilor, membrilor , suporterilor lor şi a oricăror alte persoane care le reprezintă sau a căror apartenenţă la acestea este de notorietate, iar potrivit art. 52, alin. 7 Regulament Disciplinar, cluburile ai căror jucători, antrenori, oficiali afectează, în orice fel, imaginea unei competiţii prin săvârşirea unor fapte de natură să ducă al discreditarea acesteia, se sancţionează cu excludera din competiţiile în curs/sau viitoare de la una la două ediţii competiţionale”, se precizează în comunicatul semnat de Marian Lumînare, preşedintele Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti.

La scurt timp după anunțul AMFB, a venit și o reacție din partea comandantului Stelei, Mădălin Hîncu. Acesta a anunțat că echipa sa a trimis cererea și că nu renunță la inițiativă. Așteaptă răspunsul reprezentanților AMFB, dar speră ca decizia să fie una favorabilă, pentru că în continuare își menține opinia. Aceea că Steaua trebuie să promoveze în Liga 3 încă de pe acum.

Din punctul nostru de vedere, am întocmit o solicitare către AMFB prin care le cerem să încheie Liga a IV-a și să ne declare câștigători. Le-am solicitat în scris. Domnul Marian Lumânare ne-a spus că nu s-a luat încă o decizie. Apoi, domnul Lumânare ne-a solicitat să-i spunem dacă punctul de vedere transmis de domnul Talpan este punctul de vedere al Stelei. I-am răspuns că punctul nostru de vedere a fost transmis deja.

Noi așteptăm! Sperăm ca decizia să fie luată în contextul pandemiei, să fim declarați câștigători și să promovăm!”, a spus comandantul pentru Digi Sport.

Marian Lumînare: ”Știu și cei de la CSA Steaua că nu s-au luat bani în ultimii doi ani pentru drepturile TV”

După acest ”ping-pong” între cele două părți, ProSport a luat legătura cu Marian Lumînare, cu privire la un alt semn de întrebare ridicat de Steaua. Colonelul Florin Talpan a anunțat că AMFB a luat bani din drepturile de televizare. Poziția președintelui asociației a fost una cât se poate de clară: ”Știu și cei de la CSA Steaua că nu s-au luat bani în ultimii doi ani pentru drepturile TV. Ei se agață de 2018, de când au jucat cu Rapid pe Arena Națională, ei fiind gazdă. Acel meci a prezentat un interes enorm, pe 14 aprilie parcă, cu un număr record de spectatori! Dar acel joc nu a fost în play-off, a fost în sezonul regulat. La play-off-ul din acel an Digi nu a plătit nimic. În 3 ani de transmisii Digi nu a plătit niciun ban!”.

În același timp, Marian Lumînare a lăsat de înțeles ca șansele ca Steaua să fie promovată în Liga 3, după regulile pe care le vrea clubul, sunt destul de mici. A accentuat faptul că toate echipele din Liga 4 București vor fi tratate la fel, iar toate vor pleca de la egalitate în momentul în care se va lua o decizie, în sensul că nu vor exista diferențieri de alt tip decât cele sportive.

Nu mai vreau polemică cu ei în media, toate contractele le pun la dispoziția instanțelor sportive. Pentru mine e important ca membrii afiliați să fie corect informați, să nu fie induși în eroare de asemenea declarații iresponsabile! Este o problemă creată artificial pentru a ne forța să luăm decizia favorabilă clubului CSA Steaua! Nu o să mai discut în public acest subiect. Să ceară contractele la comisii și eu mă conformez. Nu le pot face publice din respect pentru parteneri.

Nu mă mai surprinde nimic la Florin Talpan pentru că după răspunsul primit de la domnul comandant Hâncu ne-am dat seama că el vorbește în numele său personal. Dar îl asigur eu că o să plătească pentru aceste afirmații, dacă nu are probe. Îl vom reclama pe acest domn pe la toate comisiile abilitate”, a mai adăugat Marian Lumînare.

AMFB tinde să încheie sezonul regulat cu un play-off 

Federația Română de Fotbal le-a dat mână liberă Asociațiilor Județene de Fotbal și Asociației Municipale de Fotbal București să-și desemneze campioanele din Liga 4, care vor merge la barajul pentru Liga 3. Să stabilească totul după propriile reguli. Astfel, în cazul AMFB-ului, potrivit informațiilor furnizate de președintele Marian Lumînare, sezonul regulat s-ar putea termina cu un sistem play-off / play-out.

Pentru început, primele șase clasate, adică Steaua, Rapid 2, Bucharest United, Progresul București, AFC Asalt și Metaloglobus 2, vor juca între ele. Ulterior, cele mai bune patru echipe vor merge în play-off-ul pentru deciderea campioanei. Câștigătoarea turneului se va califica la mini-grupa de baraj pentru promovarea în Liga 3, acolo unde se va duela cu alte două echipe campioane de județ.

În Liga a 4-a București, Steaua este lider detașat, cu 18 victorii în 18 meciuri. A acumulat, așadar, 54 de puncte, și este la o distanță de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Rapid 2. Clasamentul primelor șase clasate arată astfel:

  1. Steaua – 54 puncte
  2. Rapid 2 – 47 puncte
  3. Bucharest United – 46 puncte
  4. Progresul București – 40 puncte
  5. AFC Asalt – 40 puncte
  6. Metaloglobus 2 – 25 de puncte

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cum-s-ar-putea-termina-sezonul-din-liga-4-bucuresti-primele-sase-sa-joace-intre-ele-iar-cele-mai-bune-patru-sa-se-califice-in-acel-play-off-traditional-cu-patru-echipe-anuntul-pre-19132310

https://liga2.prosport.ro/special/ben-teekloh-fostul-mijlocas-al-farului-la-opt-ani-de-la-retragere-amintirile-frumoase-de-la-constanta-accidentarea-groaznica-in-urma-careia-a-renuntat-la-fotbal-si-prietenia-cu-marele-george-weah-19133585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-condamna-si-el-decizia-rapidului-de-incalcare-a-protocolul-medical-ne-gandeam-ca-va-fi-o-intrecere-loiala-vrem-sa-se-respecte-meritul-sportiv-loialitatea-si-egalitatea-in-prega-19133657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-cs-mioveni-protesteaza-impotriva-actiunilor-rapidului-si-cere-sanctiuni-regulamentul-este-unic-si-strict-pentru-toate-echipele-contracandidate-la-promovare-19133646

 

 

 

 

 

 

 

26 May. 2020, 11:50 Liga 4
Pe aceeași temă