Sorin Strătilă își continuă cariera în Liga a 4-a Brașov, competiție care și-a mărit componența de la 10 la 16 echipe. ”Joc lejer la acest nivel”

Adi MARICA 09 Aug. 2023, 12:42 Liga 4
Sorin Strătilă își continuă cariera în Liga a 4-a Brașov, competiție care și-a mărit componența de la 10 la 16 echipe. ”Joc lejer la acest nivel”

Sorin Strătilă, fost jucător în prima ligă la Astra, Dinamo și Concordia Chiajna, sau în Liga 2, la UTA, a semnat cu o nouă echipă.

Sorin Strătilă, la CSM Săcele

Mijlocașul brașovean de 36 de ani, ultima dată în Liga 3, la CS Dinamo București, va juca la CSM Săcele, formație înființată în această vară și înscrisă direct în Liga a 4-a Brașov.

”Este un proiect frumos la Săcele. Am vorbit cu Auraș și Dan Bona (n.r. – Aurel Bărbuță, managerul secției de fotbal, respectiv Dan Bona, antrenorul echipei), ei m-au convins. Acum a venit și decizia de la AJF Brașov că avem drept de promovare. Nu este nicio problemă că voi juca la Liga 4 Brașov, am mai jucat la SR Brașov în urmă cu câțiva ani și am promovat în Liga 3. Joc lejer la acest nivel pentru că știu nivelul Ligii a 4-a”, a spus Strătilă, care în sezonul de primăvară a jucat căteva meciuri în Liga 3, la CS Dinamo, echipă care nu a reușit calificarea în play-off.

”Aveam nevoie de trei victorii să mergem în play-off. A fost o sincopă și totul s-a terminat. Nu am dorit să joc în play-out, astfel că ne-am despărțit pe cale amiabilă”, a mai spus Strătilă.

Sorin Strătilă a început fotbalul la Tractorul Braşov, iar în cariera sa a evoluat pentru Euro Africa Buşteni, Inter Gaz, Royal Ghimbav, Steaua 2, Astra, Dinamo, Concordia Chiajna, UTA, SR Braşov, Olimpic Cetate Râşnov, CSM Focșani și CS Dinamo. Strătilă are 115 jocuri în Liga 1, competiţie în care a marcat de 15 ori. Braşoveanul are şi o selecţie la naţionala României, dar și un trofeu, Cupa României cu Dinamo în sezonul 2011-2012.

Liga 4 Brașov cu 16 echipe. S-a renunțat la sistemul cu play-off și play-out. 7 cluburi nu au drept de promovare!

Liga a 4-a Brașov va avea în sezonul 2023-2024 16 echipe în componența sa, în creștere cu șase față de sezonul trecut! Din cele 10 echipe care au jucat în campionatul 2022-2023 al Ligii a 4-a au mai rămas opt echipe. Ciucaș Tărlungeni a promovat în Liga 3, iar ACS Steagu Roșu Brașov s-a retras din campionat.

Din Liga 5 au promovat Carpaţi Berivoi (Zona Făgăraș) și Olimpic Zărnești 2 (Zona Brașov), iar alte șase cluburi au cerut înscrierea în Liga 4. Este vorba de CSM Săcele și AS Hărman, cluburi nou-înființate, CSM Făgăraș, club care până în această vară a avut activitate doar la juniori, FS Voila (locul 2 în play-off-ul Ligii a 5-a Zona Făgăraș), AS Vulcan (locul 2 în play-off-ul Ligii a 5-a Zona Brașov) și Colțea Brașov (ultimul loc în play-out-ul Ligii a 5-a Zona Brașov).

Echipele participante în noua ediție a Ligii a 4-a Brașov sunt: ACSM Codlea, Inter Cristian, Cetățenii Ghimbav, Aripile Braşov, AS Bucegi Moieciu, ACS Hoghiz, Chimia Orașul Victoria, AS Prietenii Rupea, Carpaţi Berivoi, Olimpic Zărnești 2, FS Voila, AS Vulcan, Colțea Brașov, CSM Făgăraș, CSM Săcele și AS Hărman.

Octavian Goga: ”Avem o situație specială”

Octavian Goga, președintele AJF Brașov, a propus ca echipele care au solicitat înscrierea în Liga 4 și care dețin CIS (CSM Făgăraș, CSM Săcele, Colțea Brașov și AS Vulcan) să aibă dreptul de a participa la barajul de promovare în cazul în care câștigă campionatul județean.

  • În 2020, Adunarea Generală a AJF Brașov a votat ca echipele primite direct în Liga a 4-a Brașov să nu aibă drept de promovare în primul sezon.

”Avem o situație specială, în care șapte cluburi nu au pot participa la barajul de promovare pentru că șase echipe nu au CIS, Cetățenii Ghimbav, Aripile Brașov, Bucegi Moeciu, FS Voila, Prietenii Rupea și AS Hărman, iar Olimpic Zărnești este satelitul echipei din Liga 3. Față de sezonul trecut, Liga 4 încearcă sa aibă consistență, ca număr de echipe și un număr mai mare de jucători. Dacă nu le dăm dreptul echipelor care au cerut înscrierea în Liga 4, și care au CIS să aibă drept de promovare, am avea 11 echipe în campionat fără dreptul de participare la baraj”, a explicat situația Octavian Goga, șeful AJF Brașov.

”Ar trebui ca toate echipele să pornească la start cu șanse egale”, a spus și Bogdan Chirițescu, președintele clubului Olimpic Zărnești.

”Acum avem 16 echipe că e an electoral, să vedem câte echipe vom avea sezonul viitor”, a comentat un membru al AJF Brașov.

S-a trecut la vot, iar cu majoritate de voturi și doar două împotrivă, din partea cluburilor Aripile Brașov și Internațional Brașov, s-a votat pentru un campionat cu 16 echipe, iar toate cluburile care au CIS să aibă drept de promovare.

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/fotbalul-revine-la-viata-la-sacele-19277481

Adi MARICA 09 Aug. 2023, 12:42 Liga 4
Pe aceeași temă