Progresul 05 București se revoltă! Scrisoare deschisă către FRF, după anunțarea condițiilor de reluare a Ligii a 4-a și de participare la barajul de promovare în Liga 3: ”Lăsați-ne să jucăm! În aceste condiții nu ne înscriem”

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 11 Apr. 2021, 10:46 Actualizat: 12 Apr. 2021, 15:01 Liga 4
Progresul 05 București se revoltă! Scrisoare deschisă către FRF, după anunțarea condițiilor de reluare a Ligii a 4-a și de participare la barajul de promovare în Liga 3: ”Lăsați-ne să jucăm! În aceste condiții nu ne înscriem”

Decizia Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal din 7 aprilie 2021, cu privire la modul în care pot promova în Liga 3 echipele din Liga 4, a creat isterie și în rândul cluburilor amatoare din București.

Asociațiile înscrise la AMFB, forul condus de Marian Lumânare, sunt nemulțumite de condițiile puse de FRF pentru ca echipele din Liga 4 să poată participa la barajul de promovare. Unul dintre cluburile total nemulțumite de decizia federației este Progresul 05 București.

Andrei Rusu: ”70.000 de lei m-ar costa toată nebunia asta”

ProSport a stat de vorbă cu Andrei Rusu, președintele clubului Progresul 05. Acesta ne-a pus la dispoziție scrisoarea oficială trimisă către FRF prin care își exprimă nemulțumirea, dar vine și cu rezolvări simple pentru un campionat normal în Liga 4.

De altfel, toate AJF-urile sunt nemulțumite de ordinele date de FRF!

”Vreau să ne spună pe față de ce face promovarea unei echipe de Liga 4 aproape imposibilă în condițiile date. Înțeleg că-i ține pe cei de la Liga 3 în campionat, că se plâng că nu mai au bani. Înțeleg și că au nevoie de votanți. Noi nu ne înscriem în condițiile actuale. Nu cred că există AJF-uri unde să fie mai mult de doi nebuni care să se înscrie în asemenea condiții (n.r. – la Arad, de exemplu, este început deja un campionat cu 9 echipe). Să joci miercuri-vineri la amatori… Majoritatea jucătorilor au și job-uri. Au mai băgat și regula meciurilor prin tragere la sorți. Poți juca și la Sibiu, ai nevoie de autocar, cazare. Din calculele mele, m-ar duce la 70.000 de lei toate costurile pentru acest mini-sezon. În plus, cei de la Liga 3 au un alt ritm de joc și se antrenează zilnic.

Am încercat să vorbim cu AMFB-ul, dar nu are nicio pârghie aici. Toate AJF-urile ar trebui să se opună și să ceară să fie consultați. Din câte am înțeles, echipele de Liga 3 au făcut presiuni pentru că ar expira contractele jucătorilor în luna mai și pentru a nu le mai face o anexă. Cel mai bine era să nu retrogradeze nimeni din Liga 3, dar cei din Liga 4 să fie lăsați să-și facă un campionat timp de 2-3 luni, apoi campioana să fie dusă la Liga 3.

Nu cred că e vreun club nebun să arunce cu banii în aceste condiții. Nu știu cum a aprobat Comisia Medicală a FRF acest regulament. Un sportiv amator nu poate juca din 3 în 3 zile. Noi, din martie 2020 n-am mai jucat un meci. În septembrie se vehicula că s-ar reîncepe campionatul. În acest moment, în Liga 4 nu e niciun jucător cu viză medicală valabilă”, spune Andrei Rusu.

Toto Tamuz vrea s-o ajute pe Progresul 05 să promoveze!

La Progresul 05 s-au adunat mai mulți jucători cunoscuți cu ștate vechi în Liga 1 și Liga Campionilor. Printre aceștia se numără Epaminonda Nicu, Marius Pena, Cristian Dănălache, iar cel mai nou nume este cel al lui Toto Tamuz (foto, al doilea din dreapta jos), care ar urma să joace pentru bucureșteni în cazul în care aceștia vor accepta să participe în campionat în acest sezon.

”Nu putem juca non stop cu jucătorii pe care-i am. Să programeze AMFB un meci marțea la ora 16. Să vedem cine vine de la muncă. Și nu suntem singurii în situația asta. Dacă AMFB-ul ar organiza competiția am merge la luptă cu mai mulți jucători cunoscuți. Îl avem Toto Tamuz care e liber de contract și vrea să joace pentru noi pentru a ne ajuta la promovare. Dănălache e noul antrenor-jucător, după ce Vali Negru a ajuns la Hermannstadt secund.

Dar să ne lase FRF să jucăm în condițiile noastre de amatori, nu de profesioniști. Cu ce ajută FRF organizarea acestui circ? Cu nimic! Pune-le măcar un stadion unde să joace toată lumea și costurile să fie jumi-juma. Sau campioanele județene să joace între ele pe criterii geografice. Trebuie să se gândească oamenii ăștia că jucătorii ar trebui să-și ia zile libere de la muncă pentru a merge într-o deplasare, de exemplu, la Sibiu. Sunt mulți de la Liga 4 care vor da niște mailuri pe la FRF să ceară explicații”, a adăugat Andrei Rusu.

În ciuda tututor nemulțumirilor echipei Progresul 05 București, expuse prin Andrei Rusu, cât și a celorlalte cluburi din țară de același nivel fotbalistic, inclusiv a conducătorilor AJF-urilor, care public se feresc să critice federația, în aceste zile se fac demersuri din partea AJF-urilor să formeze un minicampionat cel puțin de patru echipe, în care fiecare să joace cel puțin șapte meciuri, pentru a îndeplini condițiile impuse de FRF. De exemplu, AJF Harghita a anunțat inclusiv cluburile care evoluau acum un an în Liga 5 sau 6 că se pot înscrie la acest mini-turneu de Liga 4 dacă au condiții, pentru a avea posibilitatea de a reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3.

Scrisoarea celor de la Progresul 05 pentru FRF

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 11 Apr. 2021, 10:46 Actualizat: 12 Apr. 2021, 15:01 Liga 4
Pe aceeași temă