Voința Lunca încă mai visează la promovare

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 11:27 Ligi județene

Reînființată în vara anului trecut, echipa Voința Lunca, una dintre participantele din Liga a V-a și-a propus să facă pasul cel mare chiar la finalul acestei ediții de campionat.

Chiar dacă pauza competițională a găsit-o pe locul șase în seria I la o diferență de 15 puncte față de liderul, Focul Viu Lopătari, formația finanțată de Georgică Tarău se arată încrezătoare în șansele ei de a ataca promovarea! Totul sau nimic, după cum ne-a declarat omul cu banii de la Voința Lunca.

Dealtfel aceasta a și fost ideea când după aproape 22 de ani cel sus amintit împreună cu Constantin Jipa, alias Gloriuța, și antrenorul Dănuț Săpunaru au pus bazele reînființării echipei, dispărută imediat după Revoluție. Întrebat pe ce mizează atunci când susține că Voința Lunca va evolua din sezonul viitor în Liga a IV-a, Tarău, cel care a stat și în spatele accederii la barajul de promovare (2011) în eșalonul trei, al formației Luceafărul Rosetti a răspuns simplu: stabilitatea financiară și dorința jucătorilor de a se afirma!

„Pentru mine este o nouă provocare și garantez că în retur această echipă (n.r.Voința Lunca) va fi surpriza plăcută a campionatului. Acum doi ani m-am implicat și la Luceafărul Rosetti care a devenit campioana județului și a mers la baraj pentru Liga a III-a, așa că am văzut cum este și am experiența care mă ajută. Deși avem de recuperat mai multe puncte față de echipele din plutonul fruntaș, eu sunt tare optimist și spun că va fi ușor să ne îndeplinim obiectivul, mai ales că, în această iarnă am adus câțiva jucători cu experiență. Pe lângă asta cunosc și valoarea celorlalte formații care se bat pentru promovare”, ne-a declarat finanțatorul Voinței Lunca, Georgică Tarău.

După fiecare meci disputat în tur, atât acasă cât și în deplasare, indiferent de rezultat jucătorilor le-a fost oferită o masă și bere, așa cum se va întâmpla și în retur.

Tarău a mai precizat că se vor găsi fondurile financiare necesare ca echipa să evolueze în Liga a IV-a însă până atunci trebuie să avem o bază sportivă care să îndeplinească toate condițiile în vederea omologării pentru eșalonul respectiv. Această sarcină revine însă Primăriei condusă de Ionel Trandafir Cînjău, care deocamdată sprijină formația cu transportul și banii pentru baremurile de arbitraj.

În acesta iarnă echipa a fost întărită cu Dragoș Voicu (fundaș), Adrian Anghel (portar), Dumitru Nicolae (mijlocaș) – Tricolorul Gălbinași și Iulian Constantin (mijlocaș) – Progresul Beceni însă se încearcă și aducerea altor jucători, după cum susține Georgică Tarău.

În tur lotul Voinței Lunca i-a avut în componență pe Stanciu, Pârlea, Constantin, Săraru, Iordan, I. Tarău, Răducan, Necula, Pradaiș, Dobrin, Ivănuș, A. Oprea, Scarlat, Săftoiu, Bucur, G. Oprea, Dogaru, Enciu.

Articol scris de Adi SOARE

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 11:27 Ligi județene
Pe aceeași temă