Victoria Traian a învins la Galbenu, în prelungiri, și este foarte aproape de baraj

29 May. 2012, 12:23 Ligi județene
Victoria Traian a învins la Galbenu, în prelungiri,** și este foarte aproape de baraj

Sâmbătă dimineață, pe numai cinci terenuri ale județului Brăila au avut loc loc tot atâtea partide ale etapei a 25-a, din cadrul ligii a IV-a brăilene la fotbal, rundă la capătul căreia Victoria Traian a mai făcut un pas decisiv spre barajul de promovare în liga a treia. În această etapă s-au disputat numai cinci partide deoarece Victoria Dedulești a considerat că nu mai era necesar să se prezinte la partida de pe terenul formației Sportul Chiscani, iar Avântul Mircea Vodă s-a retras din campionat acum trei etape. A fost o rundă în care gazdele au câștigat (pe teren) doar două partide, tot atâtea au câștigat și oaspeții, iar un meci s-a terminat nedecis, într-o rundă în care s-au marcat în total 20 de goluri (12 gazdele și 8 oaspeții), iar golgeterul etapei este Fănel Ghioca (FC Tufești) cu trei goluri.

Scorul rundei l-am consemnat la Ianca, acolo unde Fortino (locul întâi cu 67 de puncte) a învins cu 4-0 pe Dunărea Gropeni (locul 4 cu 50 de puncte), în timp ce, la Tufești, FC-ul local (locul 3 cu 56 de puncte) a învins cu 4-1 pe Voința Vișani, într-o partidă în care Fănel Ghioca a reușit să marcheze de trei ori! Primul, și cel mai important succes în deplasare al acestei etape a avut loc la Galbenu, acolo unde Victoria Traian (locul secund cu 67 de puncte) a învins cu 2-0 pe Viitorul (locul 9 cu 29 de puncte) prin două goluri marcate în minutele de prelungire de la finalul meciului! Acest succes obținut de formația finanțată de Nicușor Abăseacă limpezește apele în proporție de 99,9% în ceea ce privește formația care va reprezenta Brăila la barajul de promovare în liga a III-a, iar aceasta este Victoria Traian! Nu de alta, dar gruparea din Traian este pe locul al doilea, cu același număr de puncte (67) ca Fortino Ianca, însă Victoria are avantajul celor două victorii obținute în meciurile directe. În etapa viitoare (ultima), Victoria Traian are nevoie de o victorie în partida de acasă cu CS Făurei, pentru a fi sigură de ocuparea primei poziții a clasamentului în timp ce Fortino Ianca trebuie să învingă la Șuțești și să spere într-un miracol la Traian!

Revenind la partidele jucate în runda 25, să mai spunem că al doilea succes în deplasare l-a obținut Voința Șuțești (locul 10 cu 27 de puncte) pe terenul echipei CS Făurei (locul 11 cu 27 de puncte), iar singura remiză a fost înregistrată în meciul dintre Voința Găiseanca (locul 12 cu 16 puncte) și Victoria Cazasu (locul 6 cu 38 de puncte). Totodată, Victoria Dedulești (ultima cladată cu numai 4 puncte) a considerat că este mai bine să nu se mai prezinte la meciul pe care trebuia să-l joace pe terenul Sportului din Chiscani (locul 5 cu 42 de puncte), în timp ce Siretul Vădeni a câștigat cu 3-0 la „masa verde” disputa pe care trebuia s-o joace cu Avântul Mircea Vodă, deoarece aceasta s-a retras din campionat.

Rezultatele complete, dar și marcatorii acestei etape a 25-a din liga a IV-a brăileană la fotbal, sunt următoarele:

FC Tufești – Voința Vișani 4-1 (2-0)
Ghioca (10, 18, 51) Banciu (80)/ Radu Alin (56)
Voința Găiseanca – Victoria Cazasu 2-2 (1-1)
Barbu (30, 77)/ Matei (36, 62)
CS Făurei – Voința Șuțești 2-3 (1-2)
Tudor (12), Mărgărit (70)/ Călin (34, 73), Custură (45)
Fortino Ianca – Dunărea Gropeni 4-0 (2-0)
Mâțâ (26, 79), Butiseacă (31), Postolea (77)
Viitorul Galbenu – Victoria Traian 0-2 (0-0)
Stan (91), Iorga 93)
Sportul Chiscani – Victoria Dedulești 3-0 (neprezentare)
Avântul Mircea Vodă – Siretul Vădeni 0-3 (gazdele s-au retras din campionat)

Etapa viitoare (ultima) va avea loc sâmbătă (2 iunie) și se va juca după următorul program:

Siretul Vădeni – Viitorul Galbenu
Victoria Traian – CS Făurei
Dunărea Gropeni – Voința Găiseanca
Voința Șuțești – Fortino Ianca
Victoria Cazasu – Sportul Chiscani
Victoria Dedulești – FC Tufești
Voința Vișani – Avântul Mircea Vodă
3-0 (oaspeții s-au retras din campionat)

Articol scris de Valentin Constantinescu

29 May. 2012, 12:23 Ligi județene
Pe aceeași temă