Urmează derby-ul CFR – Lugoj!

29 Aug. 2011, 15:20 Ligi județene
Urmează derby-ul** CFR - Lugoj!

Toate cele patru formații cu pretenții indicate la start au obținut șase puncte din șase posibile în urma primelor două etape. În intermediara de miercuri însă, Lugojul vizitează Gara Mare din Timișoara iar cu acest prilej echilibrul poate fi alterat.

CSM Lugoj, CFR Timișoara, FC Chișoda și Spartak Gottlob s-au impus din nou în weekend. Antrenorul lugojenilor, Cosmin Stan, e convins că acestea vor fi formațiile care vor dictat tempo-ul „D”-ului și în continuare. „Putem spune că acestea sunt favoritele, noi, CFR-ul și Chișoda, vedem dacă Spartak poate să țină ritmul”, spune Stan.

Tehnicianul admite că se pregătește de poate cea mai grea deplasare a sezonului. „În viziunea mea trebuie mers numai la victorie. Jucăm cu o contracandidată și totodată o echipă de tradiție a fotbalului românesc. CFR are jucători ce au evoluat în primele eșaloane, precum Parfenie, Gheju, Molcuț sau Pătrașcu, jucători valoroși avem și noi. Ar fi bun și un egal în aceste condiții dar am și experiența de la Pișchia din sezonul trecut, când două egaluri ne-au fost fatale”, susține tehnicianul „alb-albaștrilor”.

Absențe de marcă la CSM

Cosmin Stan are câteva probleme de lot înaintea jocului de miercuri de pe „CFR”. Vedeta Călin Bota și atacantul Andrei Belciug sunt absențe sigure în echipa celui de-al doilea oraș ca mărime din Timiș. „Avem un lot foarte bun dar ne trag în jos accidentările. Belciug e suspect de ruptură de ligamente iar lui Bota i-a recidivat o contractură la gambă, ei sigur nu vor juca. În schimb mă voi baza pe Bărburescu”, a adăugat fostul jucător timișorean.

Acesta a comentat și prezența inedită la jocul cu Arsenal de pe teren propriu din ultima etapă, a chiar adversarului din derby, Florin Bugar. Antrenorul CFR-ului lăsându-și propriul team pe mâinile lui Sorin Gheju la Peciu Nou: „Am fost surprins că nu era la meciul lui. Prietenul meu «Bughi» se teme probabil de noi, sper să se adeverească aceste temeri”, conchide cu haz Cosmin Stan.

Poli 2002 s-a înscris în „Municipiu”

Formația a treia „alb-violetă”, indicată în trecut de bănățeni ca deținătoare a palmaresului lui Poli, s-a retras din „D” vara aceasta. Criza de la club a pus existența echipei în pericol iar aceasta a fost înscrisă până la urmă în ultima ligă. Timișorenii vor avea astfel în Campionatul Municipal un inedit derby în prima etapă a Seriei I: FC Electrica 1869 – Poli 2002.

Rezultatele etapei a II-a:

CS Dumbrăvița – Banatul Nerău 0-1
Juventus Pișchia – Unirea Cerneteaz 2-1
AS Peciu Nou – CFR 1933 Timișoara 2-6
CSM Lugoj – Arsenal Bucovăț 6-0
„Marcel Băban” Jimbolia – Auto Timișoara 2-1
FC Chișoda – FC Deta 7-0
Timișul Șag – Pobeda Dudeștii Vechi 2-0
Spartak Gottlob – Avântul Bobda 1-0
Real Dragșina – Progresul Gătaia 1-0

CLASAMENT

1. CSM Lugoj 10-0 6pt.
2. FC Chișoda 10-1 6
3. CFR Tim. 11-3 6
4. Sp. Gottlob 4-1 6
…………………………………..
16. Prg. Gătaia 1-4 0
17. Auto Tim. 1-6 0
18. Peciu Nou 6-12 0

Etapa viitoare, a III-a (intermediară, miercuri 31 august, ora 18):

Progresul Gătaia – CS Dumbrăvița
Avântul Bobda – Real Dragșina
Pobeda Dudeștii V. – Spartak Gottlob
FC Deta – Timișul Șag
Auto Timișoara – FC Chișoda
Arsenal Bucovăț – „Marcel Băban” Jimbolia
CFR 1933 Timișoara – CSM Lugoj
Unirea Cerneteaz – AS Peciu Nou
Banatul Nerău – Juventus Pișchia

articol scris de Cornel BIHOLARI

29 Aug. 2011, 15:20 Ligi județene
Pe aceeași temă