Unirea Mircești, noua campioană a județului Iași. La barajul pentru promovarea în Liga 3 are un adversar imposibil, SC Oțelul: „Ne dorim să nu ne facem de râs”

După titlul cucerit anul trecut cu Siretul Lespezi, antrenorul Tiberiu Beceru a devenit din nou campion al județului Iași, de această dată cu Unirea Mircești. Duminică, în etapa a 29-a a Ligii a 4-a, Mirceștiul s-a impus în deplasarea de la Lungani cu scorul de 2-1 și a obținut punctele de care avea nevoie pentru a deveni matematic campioană.

Condusă cu 1-0 la pauză, echipa din Mircești a întors rezultatul în partea secundă, având și avantajul unui om în plus pe teren. Bogdan Văleanu a egalat cu un eurogol, iar Cătălin Șcrab a marcat golul victoriei care a adus Mirceștiului titlul de campioană. Unirea a mai câștigat titlul de campioană în urmă cu doi ani, iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul 3.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Unirea Mircești ocupă primul loc, cu 73 de puncte, și este matematic campioană, nemaiputând fi ajunsă de ocupanta locului secund, Unirea Reginoasa (69 puncte). În ultima etapă se va decide și ocupanta ultimei poziții de pe podium în acest sezon, între Steaua Magică (55 de puncte) și Flacăra Erbiceni (53 de puncte), cele două formații întâlnindu-se în meci direct.

Rezultatele înregistrate în penultima etapă a Ligii a 4-a din județul Iași:

CS Tomești – Voința Moțca 3-0
Gloria Bălțați – Flacăra Erbiceni 0-5
Steaua Magică – CS Ciurea 3-1
Viitorul Hârlău – Gloria Balș 7-1
Unirea Reginoasa – Unirea Scânteia 3-0
Viitorul Lungani – Unirea Mircești 1-2
Stejarul Bârnova – Stejarul Sinești 5-1

Mirceștiul poate realiza eventul

Unirea Mircești poate realiza eventul în acest sezon, fiind calificată în finala Cupei României, meci în care va întâlni formația Stejarul Sinești. În semifinale, Mirceștiul a trecut cu 1-0 de Unirea Scânteia, în timp ce Stejarul Sinești a învins Unirea Ruginoasa cu 5-2 după loviturile de departajare (2-2 la finalul timpului regulamentar). Finala Cupei României va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30.

Tiberiu Beceru, la al doilea titlu consecutiv, cu echipe diferite

Antrenorul Tiberiu Beceru a admis că titlul din acest sezon a fost mult mai greu de obținut decât cel din ediția trecută de campionat.

„Mă bucur că am devenit din nou campion, după titlul cucerit anul trecut cu Siretul Lespezi. A fost mult mai greu decât în sezonul trecut. Dacă la Lespezi am avut o echipă formată în doi ani, la Mircești am luat-o de la zero. Am schimbat aproape întreaga echipă în vară. A fost un campionat echilibrat, 4-5 echipe au pornit cu șanse egale. Ruginoasa a fost un adversar redutabil, pentru că mulți jucători de la Lespezi au plecat acolo. Noi am reușit să ne închegăm din mers și am devenit o echipă puternică, dovadă că în retur am câștigat toate meciurile, atât în campionat, cât și în Cupa României”, a declarat antrenorul Tiberiu Beceru.

Baraj de promovare îl dispută cu SC Oțelul Galați

Tehnicianul spune că Mirceștiul a căzut cu cel mai greu adversar posibil la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. „Oțelul Galați este cel mai dificil adversar cu care puteam cădea. În plus, avem și o distanță mare până la Galați. Pornim cu șansa a doua, întâlnim o echipă bine organizată și ne dorim să nu ne facem de râs. Este în avantajul nostru că jucăm primul meci pe teren propriu. Cu puțin noroc, poate scoatem un rezultat bun”, a spus Beceru.

Meciul tur se va disputa la Mircești, pe 17 iunie, de la ora 18:00, iar returul va avea loc la Galați, pe 24 iunie, de la ora 17:30.

Lotul echipei Unirea Mircești în acest sezon:

portari: Iosub Adi, Nour Bogdan;
fundași: Codreanu Cornel, Darie Andrei, Chelaru Ovidiu, Dragotă Dragoș, Susanu Bogdan, Acatrinei Cătălin, Moisii Bogdănel;
mijlocași: Văleanu Bogdan, Pușcașu Robert, Cîrjă Codruț, Șcrab Cătălin, Gheorghică Marius, Iurchevici Radu;
atacanți: Sasu Adrian, Cruceanu Alin, Mocanu Adrian, Gaciu Dragoș, Tiberiu Beceru;
antrenor-jucător: Tiberiu Beceru.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă