Stere are pretenții de Liga 1 pentru derby-ul Precizia Săcele – AS SR Brașov

Marius ANGHEL 06 Nov. 2017, 11:15 Ligi județene

Runda a 12-a din Liga a 4-a Brașov nu a produs schimbări la vârful clasamentului. Precizia Săcele, AS SR Brașov și Olimpic Zărnești și-au câștigat meciurile de pe teren propriu, asfel că lupta pentru șefia campionatului rămâne deschisă până în ultima etapă a turului, atunci când pe stadionul Tineretului este programat derby-ul AS SR Brașov – Precizia Săcele.

Hârlab: „Meci echilibrat” / Stere: „Joc modest, rezultat just”

În runda a 12-a, Precizia Săcele s-a impus cu 2-1 în fața celor de la ACS Steagu Roșu Brașov. Ion Coman a deschis scorul în minutul 37, dar Cîrstea a reușit egalarea până la pauză. În partea secundă, Fekete a marcat, în minutul 63, cu un șut deviat, reușită ce avea să aducă trei puncte importante Preciziei. Cei doi antrenori au avut păreri diferite în ceea ce privește jocul de la Săcele.

Adrian Hârlab, tehnicianul celor de la ACS Steagu, spune că jocul a fost echilibrat. „A fost un meci echilibrat, pot spune că sunt mulțumit de randamentul echipei și chiar i-am felicitat la final pe jucători. Golul victoriei Preciziei a venit în urma unei devieri nefericite. Eu cred că a fost un meci peste nivelul Ligii a 4-a, din păcate nu am reușit să plecăm măcar cu un punct de la Săcele”, a spus Hârlab.

De cealaltă parte, Mihai Stere a spus că „a fost un joc modest. Meciul din Cupă și-a pus amprenta asupra jocului nostru, în timp ce ACS Steagu Roșu a avut jucători mai proaspeți în teren. Ținând cont de ocaziile din acest meci, rezultatul este unul just”, a precizat Stere.

Presiune pe șefii AJF Brașov

Tehnicianul Preciziei are pretenții pentru derby-ul din ultima etapă, atunci când se va stabili campioana de toamnă. „Din câte știu, la meciul din Liga 4 București dintre Rapid și CSA Steaua a fost delegat un arbitru de Liga 1. De ce nu s-ar putea acest lucru și la meciul nostru cu AS SR Brașov? Noi cerem delegarea unui arbitru de Liga 1 la meciul de pe Tineretului, dar și delegarea ca supervizor a lui Octavian Goga, președintele AJF Brașov. Dacă vor fi îndeplinite aceste cerințe va fi spectacol pe teren. Oricum, AS SR Brașov este favorită, are în lot trei jucători care au jucat în Liga 1, Mutu, Vagner și Horia Popa, dar și alți patru jucători care au promovari la activ în Liga a 3-a. Dacă cei de la AJF Brașov nu vor lua în calcul aceste solicitări, noi luăm în calcul și varianta neprezentării la joc! Pierdem cu 3-0 la masa verde, dar putem recupera diferența în retur!”, declara Mihai Stere.

AS SR Brașov, antrenament cu public cu Avântul Dumbrăvița

AS SR Brașov și-a refăcut moralul șifonat după ultimele două rezultate, 1-1 în campionat cu ACS Steagu și eliminarea din Cupa, 1-1 (1-3 după prelungiri) cu Precizia Săcele cu succes categoric, 7-0 în fața celor de la Avîntul Dumbrăvița. Golurile victoriei brașovenilor au fost marcate de Vagner, Damian 2, Horia Popa (pen.), Fînariu, Dumitraș și Vîrlan. Scorul putea fi mult mai mare, însă elevii lui Petre Lucian au ratat o mulțime de ocazii, iar în două rînduri bara s-a opus golului.

„Este o victorie clară. Veneam după două rezultate negative, pe care vom avea grijă să le gestionăm cum trebuie. Meciul cu Avântul Dumbrăvița a fost unul fără istoric, puteam să mai înscriem, însă au fost multe ratări. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei. Chiar dacă eu nu îmi doresc, la un astfel de meci intervine, inerent, relaxarea. Faptul că până la meciul cu Precizia Săcele de la finalul acestei luni vom avea meciuri mai ușoare cu Prietenii Rupea și Voința Hurez este un avantaj, pentru că vom putea regla lucurile”, a spus Petre Lucian.

Scandalul banderola!

Cum la meciul cu Avântul Dumbrăvița, căpitanul obișnuit al AS SR, Daniel Mutu, a fost doar rezervă, banderola de căpitan a echipei a fost preluată de către Horia Popa. Doar că pe foaia oficială de joc, căpitanul echipei brașovene a fost trecut fundașul central, Laurențiu Căpățînă! Se pare că banderola a încins spiritele în vestiarul stegarilor, iar cei doi jucători au avut la pauză o dispută verbală și doar intervenția colegilor a făcut ca spiritele să nu degenereze. Banderola a ajuns pe brațul lui Căpățînă în minutul 76, atunci când Horia Popa a fost înlocuit cu Pătrașcu.

„Pentru a evita astfel de discuții vor avea loc alegeri în vestiar, iar jucătorii și antrenorii vor decide cine va fi primul căpitan, al doilea și al treilea la echipă”, a spus Vasile Dochița, președintele AS SR Brașov.

Frații Strîmtu s-au retras pe Tineretului!

De cealaltă parte, pentru Avântul Dumbrăvița, faptul că echipa a jucat pe Tineretului a fost o sărbătoare, iar președintele clubului, Ioan Strîmtu (49 de ani), dar și fratele său, Viorel Strîmtu (46 de ani) , au ținut să-și facă retragerea pe celebra arenă brașoveană, astfel că cei doi au bifat câteva minute pe finalul jocului. Înaintea meciului, frații Strîmtu au primit din partea clubului brașovean și a LSS câte un buchet de flori, dar și câte o diplomă pentru întreaga activitate.

Rezultatele și marcatorii meciurilor etapei a 12-a a Ligii 4:

Voința Hurez – Prietenii Rupea 4-2
Tarus 50, 60; Iacob 52, Sasu 81 / Bucur 19, Ivan 42
AS SR Brașov – Avîntul Dumbrăvița 7-0
Vagner 12, Damian 30, 50, H. Popa 44 – pen., Fînariu 47, Dumitraș 61, Vîrlan 66
Aripile Brașov – Colțea Brașov 1-0
Moroie 69
Chimia Orașul Victoria – Carpați Berivoi 4-2
Arganesciuc 6, David 26, 86, Fl.Cristian 42 / Streza 27; Grigorasi 30
Olimpic Zărnești – Cetatea Homorod 5-0
Gabor 6, 23, Dascălu 68, 83, Lazăr 87
Inter Tărlungeni – Olimpic Voila 7-0
Coltofeanu 36, Neculai 39, 53, 87, Komaroni 44, 77, Pecea 68
Inter Cristian – A.C.S.M. Codlea 1-1
Nazare 77 / Dragescu 57
Precizia Săcele – A.C.S. Steagu Roșu Brașov 2-1
Coman 37, Fekete 63 / Cîrstea 44

Clasament: 1. Precizia Săcele 32p, 2. AS SR Brașov 32p. 3. Olimpic Zărnești 30p.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 06 Nov. 2017, 11:15 Ligi județene
Pe aceeași temă