Șoimii din Siriu și-au luat zborul în Superliga județeană

Cu un parcurs de excepție (16 victorii, 4 egaluri și un eșec) în ediția de campionat 2013-2014 a campionatului Ligii a IV-a Buzău, echipa Șoimii Siriu a câștigat Seria I, reușind astfel să promoveze în primul eșalon al fotbalului județean. Astfel, formația înființată în urma cu 11 ani și aflată sub tutela Primăriei a obținut cea mai buna performanță de până acum. Pentru asta, duminică, Șoimii au fost premiați de Asociația Județeană de Fotbal Buzău, secretarul general Marian Lambru înmânându-le un rând de echipament, minge, cupă și diplomă.

Referitor la promovarea echipei, primarul localității Siriu, Corneliu Dumitrescu, al cărui sprijin a cântărit mult în realizarea obiectivului, a declarat: „Faptul că am câștigat seria nu este o surpriză, deoarece încă de la startul campionatului ne-am propus ca în ediția viitoare să jucăm în Superligă. Ne bucurăm tare mult că am reușit să promovăm și chiar dacă va fi mai greu, vom face totul pentru a ne situa în prima jumătate a clasamentului. Pe lângă banii alocați de Primărie, sperăm să primim sprijin și din partea unor firme din Siriu și deja am purtat discuții în acest sens”.

Cel care se ocupă de echipă, fostul polițist Gheorghe Pană, aflat în dublă postură (antrenor și delegat) speră la rândul său ca Șoimii Siriu să arate că nu întâmplător au promovat în Superligă.

Lotul are în componență următorii jucători: Alexandru Gherman, Ionuț Husu (portari), Nicolae Croitoru, Constantin Dragomir, Eugen Cozub, Gheorghe Măntărău, Mihai Homeucă, Constantin Apetrei (fundași), Cătălin Untea, Gheorghe Stoichiță, Florin David, Ciprian Chirănoiu, Andrei Damian, Alexandru Bădoiu (mijlocași), Vasile Podosu, Vasile Bonțeanu, Marius Burghiu (atacanți).

În ceea ce privește echipa de juniori, mulți dintre jucători fac parte și din Ansamblul de dansuri populare ,,Mugurii Siriașului”.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă