Șeful AJF Buzău, Pompiliu Coșconea, reales pentru al patrulea mandat consecutiv

Pentru prima dată fără contracandidați, Pompiliu Coșconea a fost reales în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Buzău. Alegerile supervizate de vicepreședintele F.R.F, Octavian Goga, au avut loc vineri în sala de festivități a Liceului cu Program Sportiv, iar cel aflat la șefia forului sus amintit a fost votat în unanimitate de cei prezenți la Adunarea Generală. Astfel, Coșconea (64 ani) a ajuns la cel de al patrulea mandat consecutiv care va fi și utimul, după cum a precizat conducătorul fotbalului buzoian, iar printre priorități se numără îmbunătățirea activității grupelor de copii și juniori și cea a Comisiei Județene de Arbitri.

,,Dacă în următoarele două luni vom pune oamenii potriviți la locurile potrivite, mă refer la comisii, și fiecare își va face treaba, atunci eu, ca președinte, nu voi mai lua bobârnacele pe care le-am luat până acum. Fiind și ultimul meu mandat, aș vrea să fie unul liniștit din punctul meu de vedere, iar totul să meargă strună. Bineînțeles că dacă în cei patru ani, cât voi fi la șefia A.J.F., cel puțin două echipe vor promova în Liga a III-a, atunci plec cu fruntea sus. Pentru mine acest ultim mandat va reprezenta o încununare a activității pe care o desfășor de peste două decenii”, a declarat Pompiliu Coșconea.

Secretarul general al Asociației Județene de Fotbal, Marian Lambru, a fost deasemenea reales în funcție.

Cum numele președintelui era deja cunoscut, miza alegerilor a fost funcția de vicepreședinte pentru care lupta s-a dat între reprezentantul echipei Steaua Săhăteni, Gabriel Dragomir, și fostul arbitru Adrian Petre, actualmente consilier județean. Acesta din urmă și-a adjudecat postul de vice al A.J.F. Buzău, obținând 48 de voturi față de cele 26 ale contracandidatului său.

Printre invitații la Adunarea Generală s-a numărat și buzoianul Gabi Bodescu, consilierul șefului F.R.F. Răzvan Burleanu, iar conducerea A.J.F. i-a oferit și reprezentantului Federației o plachetă și diplomă de onoare.

Deasemenea, au fost aleși și reprezentanții celor trei eșaloane (Superliga, Liga IV-a, Liga a V-a) în Comitetul Executiv. Este vorba despre Sorin Cîrjan, Iulian Trăsnea, acesta fiind marea surpriză a alegerilor, și Constantin Negoiaș.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă