Scuipături, înjurături, arbitri fugăriți: indisciplina e la ea acasă în fotbalul mic

25 Mar. 2012, 15:20 Ligi județene
Scuipături, înjurături, arbitri fugăriți:** indisciplina e la ea acasă în fotbalul mic

Comisia de Disciplină taie în carne vie. Cei trei jucători eliminați pe parcursul partidei dintre Universitatea Petroșani și lidera Ligii a IV-a, CS Vulcan, încheiată cu victoria de 3-2 a oaspeților, au încasat zece etape de suspendare și 250 de lei amendă.

Gesturile nesportive comise de cei trei fotbaliști au fost analizate de Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Hunedoara. Oficialii comisiei au dictat pedepse destul de aspre pentru toți cei trei fotbaliști eliminați de arbitrul Florin Anca (Deva).

Astfel, Radu Belei de la Universitatea Petroșani a fost sancționat cu trei etape suspendare și 100 lei penalitate sportivă, pentru jigniri aduse arbitrului. La rândul său, Constantin Grigoraș, tot de la Universitatea, a fost penalizat cu patru runde de suspendare și 75 de lei amendă, pentru scuiparea unui adversar. În fine, Gelu Pavel, jucătorul liderei, CS Vulcan, a fost pedepsit cu trei jocuri suspendare și 80 de lei penalitate sportivă, pentru lovirea cu piciorul a unui adversar în timp ce jocul era oprit.

Scuipatul, marcă „înregistrată” în Liga a IV-a

Se scuipă la greu în Liga a IV-a, arbitri, jucători, antrenori, nu contează important este ca gestul să nu cumva să lipsească. Numai că cei de la Comisia de Disciplină au pus piciorul în prag. Scuipi stai pe tușă de la trei etape în sus. Este și cazul jucătorului PAUL CRISTIAN (Măgura 2010 Pui) care a luat 4 jocuri suspendare pentru scuiparea reciprocă cu un adversar și anume OLĂ‚RESCU PAUL (Cetate Răchitova), care la rândul său a primit 4 jocuri suspendare pentru același lucru.

Nesportiv a fost și jucătorul ARANGHEL ANDREI (Minerul Teliuc) care a primit 3 jocuri suspendare și 100 lei penalitate sportivă.

De o pedeapsă destul de usturătoare nu a scăpat nici antrenorul secund DRIGĂ‚ GABRIEL (Unirea General Berthelot) care s-a ales cu 3 jocuri suspendare și 100 lei penalitate sportivă pentru jigniri aduse arbitrului. Și ca tabloul să fie complet, jucătorul BUTA BOGDAN (Silva Miracol Hărău) nu s-a lăsat mai prejos și a doborât un record personal și anume, 6 jocuri suspendare și 150 lei penalitate sportivă pentru injurii aduse arbitrului.

Juniori, recalcitranți

Juniorii Jiului au câștigat cu scorul de 18-1 partida cu Aurul Certej. Jocul s-a întrerupt în min. 79 deoarece echipa Aurul Certej a rămas în 7 jucători, 4 jucători părăsind voluntar terenul de joc. Aurul Certej a luat și o amendă de 150 lei penalitate sportivă pentru descompletarea voluntară a echipei. Echipa brădeană a mai fost sancționată cu 50 lei penalitate sportivă pentru că a folosit un jucător în stare de suspendare (Danciu Daniel avea 4 avertismente).

Inter Petrila nu mai are dreptul să fie gazdă două etape

Echipa Inter Petrila va avea stadionul închis timp de două etape dat fiind faptul că la meciul cu CS Vulcan spectatorii au înjurat pe tot parcursul jocului brigada de arbitrii și jucătorii echpei adverse, iar la terminarea jocului un spectator a aruncat cu un PET de suc spre terenul de joc și l-a lovit pe arbitrul. De asemenea petrilenii au fost arși și la buzunar cu suma de 500 de lei pentru aceste incidente.

Articol scris de Loredana JUGLEA

25 Mar. 2012, 15:20 Ligi județene
Pe aceeași temă