Pescărușul zboară la finala Turneului Play-off

Mihai Andries 04 Jun. 2013, 09:24 Ligi județene

Cea de-a doua calificată în ultimul act al play-off-ului Ligii lui Coșconea este Pescărușul Luciu, aceasta învingând în semifinale pe Foresta Nehoiu, după executarea loviturilor de pedeapsă, cu scorul de 3-2.

Partida disputată sâmbătă la Berca a fost una destul de slabă dovadă și faptul că primele ocazii de gol, mai clare au apărut în prelungiri. Până atunci cele două formații au lăsat impresia că nu prea vor să riște și așteaptă penaltyurile, astfel că jocul a fost plictisitor. Spectatorii prezenți în tribune și care așteptau să vadă ceva fotbal au fost treziți din amorțeală de sunetele vuvuzelelor și scandările celor două galerii.

Chiar în debutul primei reprize a prelungirilor, Foresta a fost foarte aproape de gol dar mingea șutată de Strătilă (92) de la marginea careului a întâlnit bara transversală. Puțin mai târziu a venit rândul „pescărușilor” să treacă pe lângă deschiderea scorului, Porceanu (109) reluând din zece metri, cu capul, pe lângă poartă. Cu doar câteva secunde înainte de fluierul final, echipa din Luciu putea încheia conturile numai că șutul noului intrat în teren, Mandataru (120) a ocolit cu puțin ținta.

Au urmat loviturile de departajare unde suspansul s-a prelungit până la a doua serie, deoarece dupa prima a fost egalitate (2-2). Forestierul Strătilă a ratat, în timp ce Todă a transformat, calificând astfel Pescărușul Luciu în finala competiției care va decide campioana județului.

„Eu nu consider o surpriză, calificarea în finală deoarece suntem o echipă puternică și am arătat-o în această ediție de campionat, mai ales că am pornit cu un handicap de șase puncte. Chiar pot spune că Pescărușul Luciu este cea mai buna formație a județului. Meciul de astăzi (n.r. sâmbătă) a fost unul echilibrat, dar noi am meritat victoria, chiar dacă am obținut-o la loteria penaltyurilor. Aici câștigă cine are tărie și este mai puternic. Ne dorim să mergem la baraj, iar dacă promovăm în Liga a III-a sper ca alături de primărie să gasim și niște sponsori pentru a găsi banii necesari” a declarat după meci primarul comunei Luciu, Nicolae Frățilă

„A fost un meci echilibrat între două echipe de valori apropiate, însă eu consider că victoria este meritată ținând cont și de acea ocazie clară la ultima fază a prelungirilor. Felicit echipa mea, avem niște băieți muncitori care au dat totul pentru obținerea calificării în finală. Pentru Pescărușul Luciu este o performanță, iar în ce mă privește, în acest meci am vrut să îmi demonstrez că la cei 37 de ani, încă mai pot să joc 120 de minute” s-a confesat antrenorul-jucător al echipei Pescărușul Luciu, Romeo Stan

Foresta Nehoiu – Pescărușul Luciu 2-3 d.l.p (0-0, 0-0, 0-0)
Au marcat: Negru, Onuț respectiv Bădicu, Toma, Todă
Au ratat: Andrei, Cîrstea, Oprea, Strătilă respectiv Mihălcescu, Gheorghe, Porceanu

Foresta Nehoiu: Kerekeș – Oprea, Florea, Ion, Strătilă, Onuț, Diaconu, Ceaușel, Cîrstea, Andrei, Negru
Rezerve: Stroe, Ioriati, Pescaru, Cărbune, Posea, Cojocaru
Antrenor:Viorel Ștefan

Pescărușul Luciu: Paraschiv – Bădicu, Neculai, Constanda, Porceanu, Sîrbu, Stan, Gheorghe, Mihălcescu, Cățoi, Stancu
Rezerve: Merișan, Ioniță, Todă, Vlăduț, Toma, Butuc
Antrenor: Romeo Stan

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 04 Jun. 2013, 09:24 Ligi județene
Pe aceeași temă