Partizanii, „executați” în public de FC Puiești

Mihai Andries 30 May. 2013, 12:16 Ligi județene

Considerată una dintre favoritele la titlul de campioană a județului Buzău și implicit calificarea la barajul de promovare în Liga a III-a, FC Puiești și-a respectat statutul eliminând Partizanul Merei în prima fază a turneului play-off. Pentru echipa râmniceană, meciul disputat miercuri pe stadionul din Berca și încheiat cu scorul de 5-0 a fost mai degrabă un antrenament cu public. Asta fiindcă a avut în față o adversară mult prea modestă care a arătat precum o căprioară aflată mereu în bătaia puștii vânătorului. Tânărul portar al ,,partizanilor”, Coman are însă și el partea sa de vină la primele trei goluri motiv pentru care de altfel a și fost schimbat cu veteranul Nedelcu (43 ani).

Susținută din tribună de micuțul Noris, care la doar patru ani este deja familiarizat cu fotbalul, microb luat de la tatăl său, nimeni altul decât jucătorul lui Gaz Metan Mediaș, Ciprian Petre, FC Puiești antrenată de fratele acestuia din urmă, a deschis scorul aproape la jumătatea reprizei întâi. Aflat la locul potrivit, Butiseacă (20) a marcat cu un șut de la șapte metri dând astfel tonul la goluri. Peste doar câteva minute a venit rândul lui Iacob (26) care, la o învălmășeală în careu, profitând și de respingerea greșită a portarului, a dublat avantajul. Puțin mai târziu, Popa (36) a deranjat și el tabela de marcaj după ce, la șutul expediat de la zece metri ,nefericitul Coman a respins mingea în poartă. Chiar dacă, după pauză, au redus din turația motoarelor, râmnicenii au mai înscris de două ori prin Voicu (68) și Butiseacă (74).

Astfel, FC Puiești merge în semifinale unde va da piept cu marea sa rivală, Voința Lanuri, care s-a impus cu scorul de 2-0 în partida cu Spartac Zărnești.
Celelalte semifinaliste sunt Foresta Nehoiu (4-2 cu Locomotiva Buzău) și Pescărușul Luciu (3-1 cu Unirea Stîlpu). Deși inițial erau programate duminică, Asociația Județeană de Fotbal a stabilit ca meciurile din faza următoare a competiției să se dispute sîmbătă cu începere de la ora 17.30 la Rm. Sărat, pe stadionul Olimpia, respectiv Berca.

FC Puiești – Partizanul Merei
Au marcat: Butiseacă (20, 74), Iacob (26), Popa (36), Voicu (68)

FC Puiești: Goicea – Prorosciuc, Voicu, Nicolae, Moldoveanu, Rizea, Jugănaru, Butiseacă, Iacob, Croitoru, Popa
Rezerve: Toboș – Ghilic, Marin, Preda, Cristea, D. Petre
Antrenor: Daniel Petre

Partizanul Merei: Coman -Jipa, Nedelea, Păun, Enache, Constantinescu, Bunea, Manea, Rotaru, Ioniță, A. Petre
Rezerve: Nedelcu – Vasilescu, Sitaru, Blidaru, Stoica, Moraru, Turturică
Antrenor: Ionel Nedelcu

 

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 30 May. 2013, 12:16 Ligi județene
Pe aceeași temă