Pâncota spulberă Vulcanul și revine în Liga 3 după 14 ani

21 Jun. 2012, 17:44 Ligi județene

După 14 de ani, echipa de fotbal a Pâncotei și-a câștigat din nou dreptul de a evolua în Liga a 3-a la capătul unui meci de baraj. Ieri seară, la Blaj, campioana primului eșalon județean arădean s-a distrat cu omoloaga din Hunedoara, oferindu-le motive de sărbătoare fanilor săi, mai ales celor aproximativ 50 de persoane care a însoțit-o în județul Alba. „Eroii” echipei lui „Ole” Roșca au fost Carlos Burian și Dumitru Mitu, ambii reușind cu câte o „dublă”.

Cu Bilan ca fundaș dreapta și Rus, mijlocaș defensiv în locul lui Mateiu, Pâncota nu a avut probleme să-și impună jocul încă din start. Practic, „alb-albaștrii” au făcut mereu jocurile, iar deschiderea tabelei era doar o chestiune de timp. După ce șutul lui Bulzan a fost scos de la rădăcina barei, iar Bulzan a finalizat cu un lob puțin peste transversală, inevitabilul s-a produs. Raboj l-a agățat în careu pe Alin Gligor, iar Duitru Mitu a fost nemilos de la punctul cu var: 0-1 (min. 26). Maier și I. Roșian au fost singurii hunedoreni care s-au văzut în preajma careului arădean în prima parte, dar repriza a fost încheiată cu o nouă ocazie a „șoimilor”. Burian a făcut o cursă de 30 de metri, a driblat doi adversari, însă în momentul șutului din 7 metri a fost blocat de un al treilea.

Mitanul secund a început cu un șut în plasa laterală a lui Pecsar, însă în minutul 52 s-a făcut 0-2. Stângă l-a agățat din spate, în careu, pe Burian, iar Dumitrru Mitu a mai marcat odată din penalty. La această fază, „minerul” a fost eliminat de pe teren pentru fault din postură de ultim apărător. Nu au trecut decât patru minute și Păcăran l-a executat pe Irimia cu un șut de la 14 metri pentru 1-2. Însă, pâncotanii nu au tremurat niciun moment și între minutele 64 și 79 au mai marcat de trei ori. Mai întâi, a punctat Bulzan (pasă C. Gîlcă), după ce a culcat în careu doi fundași ai Vulcanului, pentru ca apoi să iasă la rampă Carlos Burian. Atacantul de „buzunar” a scăpat pe contraatac și nu a mai greșit ținta, pentru ca apoi să înscrie din apropiere pentru 1-5.

Ultimul fluier al „centralului” din Sibiu a declanșat fiesta în tabăra echipei patronate de Pavel Piroș, care, astfel, își atinge obiectivul în acest sezon.

Mai multe POZE DE LA MECI

Pâncota: Irimia – Bilan, Românu, Lung, Nistor – Bulzan, D. Mitu (min. 90 Brozbici), Rus (min. 88 Ruja), C. Gîlcă (min. 77 – Mateiu) – A. Gligor (min. 62 – Pavel), Burian.

CS Vulcan: Farcaș – A. Roșian, Stângă, Raboj, G. Pavel (min. 77 Butură) – Păcăran (min. 58 – Lavric), Cismașiu (min. 68 – Palade), Ciocîrlan, I. Roșian – Maier, Pecsar (min. 70 – Bulimej).

Arbitri: Marian Bordean (Sibiu) – Miclos Nagy, Rareș Todea (Cluj).
Observatori FRF: Attila Kannyaro (din Târgu Mureș) George Ionescu (București).

Text și foto: Sport Arad

21 Jun. 2012, 17:44 Ligi județene
Pe aceeași temă