Noutăți la Mehedinți: campioana ultimelor două sezoane s-a desființat, Orșova revine în iarbă după 6 ani, Severinul după unul

La fel ca în precedentele două sezoane, Liga a IV-a Mehedinți va avea la start opt participante, dar campionatul nu se va mai juca în sistem două tururi – două retururi. În ediția 2016-2017, echipele se vor întâlni de câte două ori în sezonul regulat, după care, primele patru clasate vor juca în play-off, iar echipele poziționate pe locurile 5-8 vor continua să evolueze în play-out. 

Totodată, în această toamnă, doar cinci dintre participanetele sezonului precedent vor mai activa în Liga a IV-a, iar printre echipele desființate se regăsește și campioana ultimilor doi ani, Pandurii Cerneți! Coșuștea Căzănești și Dunărea Gruia nu s-au mai înscris nici ele.

Noutatea o reprezintă faptul că municipiile  Drobeta Turnu Severin și Orșova (foto mic, stadionul din Orșova) vor reveni în campionatul județean de fotbal. Astfel, ACS Drobeta, club înființat anul trecut de Octavian Goga, doar la nivel de copii și juniori, va activa și la seniori în noul sezon, în timp ce Orșova va avea echipă de fotbal după o pauză de 6 ani.

În prima rundă, ACS Drobeta va întâlni, pe Stadionul Termo, CS Dunărea Pristol, echipă care anul trecut a evoluat în Liga a V-a, iar AS Dierna 2016 Orșova va juca la Strehaia.

Etapa I
Sâmbătă, ora 17
AS Viitorul Șimian – AS Recolta Dănceu
CS Strehaia – AS Dierna 2016 Orșova

Duminica, ora 17
AS Corcova – CS Viitorul Cujmir
ACS Drobeta – CS Dunărea Pristol

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Pe aceeași temă