Miroslava s-a distrat cu FC Microbuzul! Botoșănenii s-ar putea desființa

21 Jun. 2012, 14:20 Ligi județene

FC Microbuzul a ratat șansa promovării în liga a III-a fiind depășită la toate capitolele de Știința Miroslava, o echipă mult mai pragmatică. Elevii lui Ioan Asaftei au fost de nerecunoscut iar vedeta Alin Bejan a fost unul din cei mai slabi jucători de pe teren.

Partida a început practic de la scorul de 1-0 pentru Știința Miroslava. Cruceanu a scăpat singur pe partea dreaptă și l-a executat pe goalkeeperul botoșănean cu un șut în colțul lung. Elevii lui Ioan Asaftei au replicat cu unșut din afara careului dar goalkeperul ieșean a respins. În minutul 27, Știința Miroslava a făcut 2-0 prin Grigoriu care a profitat de naivitatea apărării botoșănene conduse de Alin Bejan.

În partea secundă, botoșănenii au ieșit ceva mai deciși dar s-au stins repede pentru că în minutul 56 Știința Miroslava a făcut 3-0. Cruceru a scăpat singur spre poarta botoșănenilor, a driblat portarul și a înscris în poarta goală. În mintul 59, același Cruceru a avut șansa de a înscrie din nou dar a trimis în bară. În minutul 65, Dumitru Balan, patronul echipei FC Microbuzul a părăsit stadionul dezamăgit de prestația lamentabilă a echipei.

În minutul 85, FC Microbuzul a redus din diferență prin Dănilă cu un șut la colțul lung.

FC Microbuzul: Axinte – Apației, Dutcă, Burduja, Netbai, Cazacu, Andrieș, Bejan, Dumitraș, Guriță, Gugianu
Rezerve: Lăzăruc, Erdic, Sava, Dănilă, Lupu, Husac, Todirișcă
Antrenor: Ioan Asaftei

Știința Miroslava: Bargan – Gherasim, Tăcuțanu, Ionescu, Lenghen, Ciubotariu, Popa, Grigoriu, Pricop, Apetri, Cruceanu.
Rezerve: Dulceanu, Barbu, Dumitru, Ipatu, Acatrinei, Coțovan, Croitoru
Antrenor: Petrică Sinescu

Florin Ghiorghiță: „Cei de la Miroslava au fost mai buni. Au fost mai fotbaliști decât noi”

Președintele de onoare al FC Microbuzul a recunoscut la finalul partidei că Știința Miroslava a fost net superioară formației botoșănene. Florin Ghiorghiță spune că au dezamăgit în primul rând Alin Bejan și Mihai Andrieș, jucătorii cei mai experimentați.

„Acestea sunt regulile fotbalului. Este un câștigător și un învins. Din păcate, astăzi noi am fost cei învinși. Trebuie să recunoaștem că cei de la Miroslava au fost mai buni. Au fost mai fotbaliști decât noi și au speculat orice ocazie pe care au avut-o. În prima repriză au ajuns de două ori la poartă și au dat două goluri. În repriza a doua ne-au dominat în totalitate”, a spus Florin Ghiorghiță care a adăugat: „Nu vreau să fac declarații la cald dar sunt jucători în care mi-am pus foarte mari speranțe, sunt jucători cu experiență cum sunt Bejan și Andrieș care ar fi trebuit să tragă echipa după ei. Din păcate s-a văzut că ori nu au putut, ori nu au vrut. A fost o greșeală când am pornit cu Alin Bejan fundaș central. Trebuia să jucăm în formula cu care am jucat în campionat. Antrenorul a încercat ceva nou și nu i-a reușit. S-a văzut diferența. Ei au avut un vârf foarte bun”.

Dumitru Bălan renunță la echipa de fotbal: „Nu mai am nicio motivație”

Finanțatorul echipei FC Microbuzul a declarat astăzi că renunță la echipa de fotbal. El este dezamăgit de prestația jucătorilor în meciul de baraj pentru promovarea în liga a III-a disputat ieri de gruparea botoșăneană. Dumitru Balan spune că s-ar fi implicat în continuare doar în condițiile în care FC Microbuzul juca în eșalonul trei al fotbalului românesc.

„Renunț la echipă pentru că nu mai am nicio motivație. Am cheltuit aproximativ 100 de milioane de lei vechi la acest meci de baraj. I-am dus în cantonament pe jucători, au plecat de marți pentru a nu fi obosiți iar pe teren nu s-a văzut nimic. Nu au avut dorința de a juca și de a câștiga. Nu are niciun rost să cheltuiesc bani la o echipă care joacă în campionatul județean. Prefer să ajut un sportiv de la lupte sau box care ajunge campion național sau european. Am mai mare satisfacție”, a spus Dumitru Balan.

Nici Florin Ghiorghiță nu se va mai implica la FC Microbuzul

După ratarea promovării în liga a III-a, președintele de onoare al FC Microbuzul intenționează să se retragă. El este dezamăgit de faptul că s-au investit destul de mulți bani în această echipă iar la baraj unii jucători și-au bătut joc.

„Echipa va continua. Probabil nu voi mai fi eu cel care o conduce. Echipa va merge în continuare. Sponsorul principal și-a manifestat intenția de a duce echipa în continuare și poate anul viitor, cu mai multă experiență, cu jucători mai buni, se va încerca o promovare. Deocamdată, asta este valoarea fotbalului botoșănean. Cei de la Miroslava au fost mult mai buni”, a spus Florin Ghiorghiță.

Sursa: Bt online

21 Jun. 2012, 14:20 Ligi județene
Pe aceeași temă