Mihai Viteazu obține victoria la Techirgiol. Finală Cupei a fost decisă la ultima lovitură de departajare

Marius ANGHEL 28 Jun. 2016, 10:48 Ligi județene

Victoria Mihai Viteazu va reprezenta județul Constanța în turul incipient ale sezonului 2016/2017 al Cupei României, după ce vineri a câștigat faza locală a competiției eliminatorii în urma unui succes la penalty-uri cu CS Eforie, 6-5 scor general.

În finala cu CS Eforie, disputată la Techirgiol, jucătorii din comuna situată la granița de nord-est a județelor Constanța și Tulcea au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a pune mâna pe trofeu, asta după ce, în timpul regulamentar de joc, scorul a fost 1-1. Ionel Posteucă (33 de ani, fost la Viitorul Constanța și Farul Constanța) a înscris primul, pentru Eforie, cu un șut de la mare distanță, egalitatea fiind restabilită de Ștefan Corbu. La loteria penalty-urilor, Victoria a bifat tot, pe când Eforie a avut o singură ratare, și aceea a lui Posteucă, cel care în prima repriză reușise execuția meciului.

Era ultimul penalty din seria de câte cinci, până atunci se marcase tot, iar de la punctul cu var Posteucă a ales să trimită pe jos înspre colțul din stângă al portarului, doar că șutul nu a avut nici forța necesară, nici plasamentul cel mai bun, astfel că goalkeeper-ul Victoriei s-a aruncat scurt, din doi pași, și a reținut balonul în ambele mâini, după un plonjon în deja celebra groapă de pământ din careul de șase metri, de această dată plină de praf ca urmare a celor peste 35 de grade Celsius ce s-au coborât asupra Techirgiolului în după-amiaza meciului.

VEZI o GALERIEI FOTO de la finala Cupei

Victoria Mihai Viteazu câștigă, așadar, cu 6-5 scor general și avansează în Cupa României, ale cărei următoare runde vor avea loc la jumătatea lunii iulie.

Articol scris de Vlad ROȘCA
Foto și video: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 28 Jun. 2016, 10:48 Ligi județene
Pe aceeași temă