Metalosport, favorită la promovarea în liga a treia

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 13:06 Ligi județene
Metalosport,** favorită la promovarea în liga a treia

Echipa reînființată acum trei ani a câștigat campionatul cu jucători plătiți prin prime de victorii de câte 100 de lei pe meci, care acum au șansa să treacă la un nivel superior dacă înving în barajul cu vasluienii de la FC Gârceni

Echipa Metalosport a luat ființă cu opt decenii în urmă, pe lângă Uzinele Titan, ulterior ființând sub denumirea de Laminorul, „Cristea Nicolae” sau INTFOR. Era o mândrie a lucrătorilor pe care îi reprezenta și își disputa meciurile pe propriul teren. De-a lungul anilor, gruparea de aici a evoluat la toate nivelurile: regiune, diviziile C și B. Până după anul 2000, când s-a desființat, după privatizarea uzinei.

O mână de oameni inimoși au hotărât să pună Metalosport Galați „pe picioare”, dorind să reînnoade o tradiție de decenii. Acest lucru s-a petrecut cu trei sezoane în urmă, când șapte membri fondatori au reluat totul de la zero, din Liga a V-a. Echipa a urcat, de la un an la altul, iar în sezonul 2013/2014 a dominat campionatul de o manieră categorică, câștigând competiția cu multe etape înainte de final. Astfel a ajuns campioana Ligii a IV-a, performanță care îi dă dreptul să participe la barajul pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon.

Doi dintre membrii fondatori s-au retras între timp, iar cei care au rămas au susținut prin eforturi personale finanțarea echipei. Conform președintelui clubului, Dorin Butunoiu, bugetul pentru acest sezon a fost de aproximativ 90.000 de lei, din care suma de 10.000 de lei a fost sprijin financiar primit de la municipalitate.

Lotul este format în mare parte din jucători tineri, crescuți în centrele de juniori de la Oțelul și FCM Dunărea, singura recompensă bănească a fotbaliștilor în acest campionat fiind primele de victorie, de câte 100 de lei pe meci, ușor peste media campionatului, care este de 75 lei.

Antrenorii, Pavel Vlad și Ciprian Mocanu, au la dispoziție un lot de 20 de jucători: Popovici, Luca, Vicleanu, Popa, Lupu, Palade, Căruceru, Ivanov, Sandu, Tudose, Ciochină, Manolache, Cr. Frunză, Smadu, Tache, Serian, Kiss, Mihu, N. Ilie și Alexandru.
 
Adversar accesibil la baraj
 
Ambițiile celor de la Metalosport nu se opresc la nivelul câștigării Ligii a patra, dorindu-se promovarea în Liga a III-a. Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru promovare a fost una favorabilă, formația gălățeană urmând să joace cu FC Gârceni, campioana Ligii a IV-a din Vaslui. Va fi al doilea sezon consecutiv în care reprezentanta Galațiului întâlnește la baraj pe FC Gârceni, după confruntarea de anul trecut cu Sporting Liești în care vasluienii au fost învinși cu 5-3, după ce în min. 88 tabela arăta 5-1.

Președintele Dorin Butunoiu estimează că adversarul nu este deloc unul de speriat. „Din ce informații avem, se pare că au cam același lot ca cel cu care au evoluat în barajul cu Sporting Liești. Nu fac antrenamente, se strâng doar la meci, astfel că avem șanse reale”, a declarat Butunoiu, care ieri a asistat la meciul de campionat al celor de la Gârceni.
 
„Cel mai slab adversar posibil”

Și Liviu Ciubotariu, președintele Asociației Județene de Fotbal, organizatoarea ligii a patra gălățene, consideră că Metalosport este favorită în partida de baraj. „Metalosport a dominat campionatul de la început până la sfârșit și au avut noroc la stabilirea adversarului pentru baraj. Cred că FC Gârceni este cel mai slab posibil adversar, este aceeași echipă cu care a jucat Sporting Liești anul trecut la baraj. Metalosport are șanse mari de promovare. Apoi, dacă vor promova, cred ca vor rămâne în Liga a III-a”, a declarat Ciubotariu.

Meciul de baraj se va disputa într-o singură manșă, pe teren neutru, în județul Vrancea, la Odobești, pe 21 iunie.

În cazul în care se va reuși promovarea, pentru liga a III-a va fi nevoie de un buget mult mai mare decât cel pentru acest sezon, președintele clubului spunând că se vor căuta soluții pentru a se găsi resursele financiare necesare. „Fără un sprijin mai mare din partea Consiliului Local, ne va fi extrem de greu să facem față cheltuielilor. Ne dorim să ne dezvoltăm și propriul centru de copii și juniori, unde acum avem trei grupe de copii. Încercăm să atragem cel puțin un finanțator, dar vom insista asupra acestui aspect la momentul respectiv, deocamdată încercăm să ne îndreptăm toată atenția pentru pregătirea meciului de baraj”, a precizat Dorin Butunoiu.

Președintele Metalosportului are o singură nemulțumire, că nu s-a putut juca în ultimele etape cu un „11″ constant, să se pregătească astfel partida de baraj, din cauza numeroaselor eliminări. „Am avut și noi probleme de arbitraj, parcă prea ușor se dictează eliminările. Am avut inclusiv un jucător eliminat pentru un singur cartonaș galben. Astfel nu am putut alinia o formulă de echipă care să se apropie de cea cu care să abordăm barajul. Încercăm totuși să fim constructivi și să considerăm probleme de arbitraj doar simple greșeli”, a adăugat Butunoiu.

Sâmbătă, în ultima etapă a Ligii a IV-a, Metalosport a câștigat meciul din deplasare cu Bujorii Tg. Bujor, scor 8-3, încheind campionatul cu un bilanț de 68 de puncte.

Sursa: Viața liberă

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 13:06 Ligi județene
Pe aceeași temă