La 57 de ani, Ionel Turturică, „Elton de Buzău” joacă la campioana județului, Viitorul Locomotiva

Fotbalul nu are limită de vârstă, a ținut să demonstreze asta și unul dintre jucătorii echipei Viitorul Locomotiva Buzău, Ionel Turturică.  Acesta are 57 de ani, iar pe lângă faptul că este veteranul fotbalului județean a cunoscut și o mare satisfacție în sezonul recent încheiat. Formația la care evoluează pe postul de mijlocaș a cucerit titlul de campioană și va reprezenta Buzăul la barajul de promovare în Liga a III-a.

În ultimul meci disputat, miercuri, în cadrul Superligii județene, Viitorul Locomotiva a învins pe Metalul, scor 2-1, iar la cele două goluri marcate, coautor a fost chiar Turturică alias Elton de Buzău. Deși nerefăcut complet după o accidentare mai veche, mijlocașul a intrat totuși pe teren de la începutul jocului însă la jumatatea reprizei întâi a fost înlocuit, iar spectatorii l-au aplaudat. Ionel Turturică a ținut cu orice preț să joace în această partidă motiv pentru care și-a scurtat sejurul din Irlanda de Nord unde locuiește fiul său, ajungând la Buzău chiar în cursul zilei de miercuri.

De menționat că Turturică nu este doar jucător la Viitorul Locomotiva, ci face parte și din stafful de conducere, fiind unul dintre finanțatori. Ionel Turturică are afaceri în domeniul construcțiilor, firma sa fiind cea care, în urmă cu șapte ani a executat lucrările de modernizare a stadionului Gloria și patronează și echipa de minifotbal, AGI Construct. Aceasta a reușit să își adjudece Galactic Winter Cup, ultima ediție a campionatul Galactic precum și Golden Sands Trophy, competiție desfășurată recent în Bulgaria (Nisipurile de Aur).

Articol scris de Adi SOARE

Pe aceeași temă