Jiul, un tur cu năbădăi!

Marius ANGHEL 03 Dec. 2013, 12:38 Ligi județene
Jiul,** un tur cu năbădăi!

Jiul Petroșani a terminat turul de campionat pe locul 10 în Divizia Județeană după ce la un moment dat s-a pus problema desființării.

Jiul Petroșani a trecut prin multe etape până a ajuns la finișul turului de campionat. La un pas de desființare, petroșenenii s-au redresat cât de cât și au reușit să se prezinte la meciurile din campionat. Fără bani, cu ajutor de unde s-a putut, Jiul a încheiat prima parte a campionatului cu o victorie.

Managerul Marin Tudorache spune că este mulțumit de locul ocupat de Jiul. „La finalul turului de campionat suntem mulțumiți de parcursul echipei chiar dacă rezultatele obținute nu au fost pe măsura așteptărilor suporterilor, dar ținând cont de condițiile pe care le-am avut nu pot decât să-i felicit pe  jucători și antrenori pentru devotamentul de care au dat dovadă. La nu moment dat s-a pus chiar problema prezentării la meciuri, dar în cele din urmă cu ajutorul doamnei consilier județean, Dorina Pleșcan, am putut să o scoatem la capăt cu transportul la meciurile din deplasare. Vreau să le mulțumesc suporterilor echipei Jiul care au sprijinit echipa atât moral, cât și financiar. Dacă nu erau ei echipa era scoasă din campionat. Rămân la convingerea că echipa Jiul poate exista și în următorii ani doar dacă suporterii din Valea Jiului se vor implica efectiv în activitatea echipei după modelul echipei Poli Timișoara. În acest fel cred că Jiul nu va muri și poate va renaște la nivelul de altă dată. Jucătorii vor primi o bine meritată vacanță, iar noi vom încerca să organizăm o masă festivă dacă vom găsi sponsori, în semn de respect pentru ce au realizat acești jucători minunați care au jucat fotbal doar pentru culorile clubului fără a primi niciun ban”, a declarat Tudorache.

Damian Militaru a ținut la rândul său să-i felicite pe jucători. „Este ceva că am reușit să terminăm turul de campionat doar cu jucători din Valea Jiului. Uite că a venit și rândul jucătorilor autohtoni. Nu mă gândeam că vom termina la jumătatea clasamentului. Acești jucători trebuie felicitați și merită respect și felicitați. Fără ei Jiul s-ar fi desființat”, a spus Militaru.

Lotul de jucători: Ilie Anton, Sandu Remus,  Dan Pavel, Gabriel Rujoi, Dacian Ungur, Bogdan Poenaru, Cornel Graur, Răzvan Drăgoescu, Ilie Dumitru, Grigoriu Dragoș, Alexandru Bălan, Daniel Roșianu, Oroles Roșu, Denis Miron, Călin Păduraru,  Cosmin Urscahi, Răzvan Pop, Dragoș Ștefănoaica.

Pintiii nu a uitat Jiul

Mihai Pintilii fostul jucător al echipei Jiul, în prezent jucător de bază la Steaua, nu a uitat de unde a plecat în  fotbalul de mare performanță și a ajutat financiar echipa sa de suflet, Jiul Petroșani. „Pintilii ne-a ajutat cu bani a venit la meciurile noastre și ne-a încurajat, iar pentru noi înseamnă foarte mult gestul său”, a declarat managerul  Marin Tudorache.

Din dragoste pentru Jiul

Jiul a mai făcut o surpriză frumoasă în campionatul județean și a învins cu scorul de 3-0 pe codașa CFR Simeria, chiar pe terenul acesteia din urmă prin golurile marcate de Poenaru, Drăgoescu și revelația Graur. Este a doua victorie consecutivă obținută de petroșeneni care termină sezonul pe locul 10 după ce la un moment dat se punea problema existenței acestei echipe atât de iubite.

Fanii au fost un punct forte pentru că i-au sprijinit pe jucători atât la fața locului cât și pe site-urile de socializare. Astfel că poza acestei luni este fără îndoială una postată de un suporter care și-a tatuat emblema Jiului pe piept. Așa suporteri să tot ai.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 03 Dec. 2013, 12:38 Ligi județene
Pe aceeași temă