Iosif Kalai vrea să ajungă cu Retezatul Hațeg în Liga a 3-a: „Ne pregătim intens pentru baraj”

Iosif Kalai vrea să ajungă cu Retezatul Hațeg în Liga a 3-a:**

Ajuns la 34 de ani, Iosif Kalai este liderul campioanei județului Hunedoara, Retezatul Hațeg. Cu peste 100 de meciuri strânse în Liga 1 la Jiul Petroșani și Poli Iași, cu 150 în Liga a 2-a și peste 200 la Liga a 3-a, Kalai își poate conduce, pe 21 iunie, echipa către promovare.

Fost jucător al formațiilor Inter Petrila, Jiul Petroșani, Minerul Lupeni, Poli Iași, FCM Bacău, ALRO Slatina sau CSM Râmnicu Vâlcea, Kalai își conduce echipa către promovarea în Liga a 3-a. Adversar la baraj le va fi UTA Bătrâna Doamnă, campioana județului Arad.

Mijlocașul este optimist în ceea ce privește șansele Retezatului la promovare. Până atunci însă, jucătorul din Vale a câștigat în acest an tot ce se putea câștiga pe plan local: cupa și campionatul. „A fost un an frumos la Hațeg în care am reușit ceea ce ne-am propus. Am marcat și eu 10 goluri din postura de mijlocaș central și mă bucur că am contribuit la reușita echipei mele care a pierdut un singur joc în tot sezonul”, spune Iosif Kalai, care la 34 de ani își dorește să mai continue în fotbal, dar la un eșalon superior.

Universitatea nu are echipă slabă

Cu toate că Retezatul Hațeg s-a impus, clar, cu scorul de 6-0, în Cupa României, faza județeană, în fața celor de la Universitatea Petroșani, Kalai consideră că petroșenenii au o echipă bună, tânără care a demonstrat că a meritat să ajungă în finala cupei. „A fost un meci pe care l-am dominat clar. Scorul putea fi și mai mare, dar important este faptul că am realizat eventul și experiența noastră și-a spus cuvântul. Avem o echipă foarte matură”, spune jucătorul născut la Petrila.

Meci greu la baraj

Iosif Kalai crede că formația sa are șanse egale în ceea ce privește promovarea în Liga a III-a chiar dacă echipa pe care hațeganii o întâlnesc este una valoroasă, fiind pregătită de fostul mare jucătorul al Stelei, Roland Nagy. „Ne pregătim intens pentru participarea la baraj și ne dorim să le facem o bucurie celor care ne-au sprijinit, în speță domnului Adi Huniade, Marinel Feder, Consiliului Local Hațeg și, nu în ultimul rând, conducerii tehnice. Sperăm să fie în continuare alături de noi pentru că avem nevoie de susținere și ne dorim să facă pentru noi ceea ce am făcut noi pentru ei”

Jucătorul afirmă că și-ar dori ca pe viitor să fie de folos echipei sale de suflet, Jiul Petroșani, dar deocamdată nu știe ce planuri fotbalistice va avea în această vară.

Hercules și Geogiu, cele mai competitive

Hațegul a defilat, în campionat, terminând pe primul loc cu o diferență de 9 puncte față de ocupanta locului doi, Hercules Lupeni. Kalai consideră că atât Hercules Lupeni, cât și Gloria Geoagiu au fost singurele care le-au pus probleme serioase. „Hercules și Gloria Geoagiu au fost echipele care mi-au plăcut. Cât despre fosta mea echipă Jiul pot spune că se puteau face mai multe cu ajutorul autorităților locale. Jiul are o echipă foarte tânără cu antrenori buni, dar părerea mea este că în acest campionat nu a avut o susținere financiară și materială”, a conchis Kalai.

Articol scris de Loredana Juglea

Foto: Glasul Hunedoarei

Pe aceeași temă