„Inzaghi” de Petroșani!

Marius ANGHEL 05 Dec. 2012, 13:53 Ligi județene
„Inzaghi

Darius Ursachi (foto, în negru) a început fotbalul în urmă cu 10 ani la „pitici ” Jiului Petroșani. Jucător de picior drept el crede că atuurile sale pe teren sunt plasamentul și lovitura de cap

Cu o medie de 1 gol pe meci atacantul echipei Jiul II Petroșani, Darius Ursachi (foto, în negru), este golgheterului turului în Liga a IV-a Hunedoara la fotbal. În 17 jocuri a marcat 17 goluri

La doar 19 ani vârful echipei secunde a Jiului Petroșani, Darius Ursachi a ajuns spaima portarilor din județ. În tur puțini au fost cei care au scăpat fără să fie puși în situația să scoată mingea din plasă  de nouarul „alb-negrilor”. Cel mai rău a pățit-o goalkeeaper-ul Interului din Petrila care a încasat 4 goluri de la Ursachi care în alte 3 jocuri a reușit câte o „dublă”.

Pe lângă cele 17 reușite din campionat Ursachi a mai înscris un gol și în Cupa României iar eficacitatea sa din fața porții l-a propulsat în echipa mare a Jiului care activează în Liga a III-a, Seria a V-a. Iar Darius nu s-a dezmințit a dat un gol și pentru Jiul Petroșani în remiza din deplasare, scor 2-2, cu Europa Alba Iulia. Însă, dintre toate reușitele sale din toamnă cel mai mult la uns la suflet golul marcat pe teren propriu în poarta liderului, Minerul Uricani (scor 1-2) – „șut de la 20 de metri cu piciorul stâng”.

Asemănat cu Filippo „Pippo” Inzaghi

Fan Kapetanos și Rusescu, Darius Ursachi este asemănat de colegi săi cu fostul atacant al lui AC Milan, Filippo Inzaghi. „Colegii îmi spun că sunt bulănos la goluri precum > Inzaghi care era renumit pentru faptul că dădea gol din orice poziție și prin orice procedeu”, povestește Ursachi care se declară un jucător altruist. „Dacă aș fi marcat din toate ocaziile pe care le-am avut acum aș fi avut un număr dublu de goluri însă am mai pasat și colegilor”.

Acum, că finalul primei părți a campionatului l-a găsit pe locul 1 în clasamentul golgheterilor Ligii a IV-a Hunedoara, Ursachi dezvăluie că își dorește ca și finalul campionatului să îl găsească tot în fruntea golgheterilor din județ. „Știți cu se spune >”.

„Darius Ursachi este un băiat serios și un jucător cu o capacitate mare de efort și un simț al porți foarte bun. Minusuri!? Poate la tehnica personală”
Toni Sedecaru, antrenor Jiul Petroșani

LIGA A IV-A HUNEDOARA / GOLGHETERI TURULUI

Jucător        Echipă        Nr. goluri
1. Darius Ursachi  /  Jiul II Petroșani  /  17 goluri
2. Alexandru Constantin  /      Aurul Certej  /  15 goluri
3. Daniel Dăscălescu  /  CS Ghelari     /   13 goluri
4. Alexandru Măluțan  /  Aurul Certej    /    12 goluri
5. Ovidiu Popesc /       Retezatul Hațeg  /  12 goluri

Articol scris de Sami TAMAȘ

Marius ANGHEL 05 Dec. 2012, 13:53 Ligi județene
Pe aceeași temă