Încă un jucător din Vâlcea a luat bătaie pe teren. Patronul echipei adverse l-a luat la palme în fața a șase jandarmi: „Nu a intervenit niciunul, ba chiar comentau că să ne ținem gura”

Încă un jucător din Vâlcea a luat bătaie pe teren.** Patronul echipei adverse l-a luat la palme în fața a șase jandarmi:

Ultima etapă din cadrul Superligii Vâlcea a adus un nou incident care șochează fotbalul de pe malul Oltului. De această dată, evenimentul nedorit s-a întâmplat la meciul de sâmbăta trecută dintre Cavalerul Trac Cernișoara și Posada Perișani, scor 1-0, în cadrul rundei a 17-a.

Fotbalistul echipei Posada Perișani, Ștefan Răcăreanu (foto), a fost pălmuit în pauza jocului de către Robert Dican, patronul formației locale Cavalerul Trac Cernișoara. „Am fost lovit cu palma la pauză de către Robert Dican, patronul echipei din Cernișoara, de față cu șase jandarmi, dar nu a intervenit niciunul, ba chiar comentau că să ne ținem gura. Am martori toți spectatorii. A intrat pe teren, a venit la banca noastră și m-a lovit. După ce iei bătaie trebuie să și taci, așa cred jandarmii. Tot meciul, Dican a stat la gard cu bani și striga la unul dintre jucătorii nostri că îi dă pentru blat. Voi face memoriu la AJF. Normal ar fi să câștigăm la masa verde. Suntem sclavi într-un sport condus de oamenii din AJF fără principii și fără caracter. Dacă AJF nu face nimic după tot ce s-a întâmplat, mai bine stăm acasă. Numai cei de la AJF permit asta. L-au trimis la meci pe arbitrul Demetrescu, care declarase răspicat că nu va mai arbitra echipa noastră, după ce la Tomșani nu ne-a dat un penalty, iar acum a inventat penalty pentru Cernișoara. Este frustrant, te exasperează. Eu am intrat pe teren cu mâna ruptă, fac sacrificii pentru cei care ne plătesc. Vine un arbitru și face praf meciul”, a spus Ștefan Răcăreanu.

Antrenorul echipei Posada Perișani, Dumitru Teleșpan, a vrut în prima fază să retragă echipa de pe teren, însă s-a răzgândit și meciul a continuat. La final, Cavalerul Trac a câștigat derby-ul cu Posada Perișani, scor 1-0.  

Rămâne de văzut ce măsuri va lua Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea, mai ales că Robert Dican este recidivist și era suspendat în momentul în care l-a pălmuit pe Ștefan Răcăreanu. În urmă cu o săptămână, în șase meciuri de la eșaloanele inferioare din Vâlcea s-au consemnat arbitrii loviți, semn că violența este într-o creștere continua, iar conducerea AJF nu găsește soluții pentru stoparea acesteia.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă