Fotbalul din Berca, revigorat de Petrom OMV

Fotbalul din Berca,** revigorat de Petrom OMV

Cu o conducere tânără, dar ambițioasă, și, nu în ultimul rând, un important sprijin financiar acordat de SC Petrom OMV, Petrolul Berca, una dintre echipele cu tradiție în fotbalul buzoian, începe să emită pretenții în campionatul județean.

Aflată pe locul trei în clasamentul Ligii a IV-a, la numai trei puncte în urma liderului Olimpia Râmnicu Sărat, formația petrolistă se anunță o candidată cu șanse reale în lupta pentru promovare în Liga 3. Asta și prin prisma faptului că are în componență câțiva jucători experimentați precum D. Petre, Onuț, Lungoci, Vișan, care au trecut și pe la Gloria Buzău, și Stan. Pe lângă asta, clubul din Berca al cărui președinte executiv este tânărul Andrei Marica dispune și de o bază sportivă la nivelul Ligii a 3-a, oferită de Petrom OMV, societate care în afară de bani a mai sprijinit echipa cu echipament și asigură masa jucătorilor.

Petrolul Berca pune preț și pe fotbalul juvenil, are trei grupe de copii și juniori (8-10; 10-12; 14-16 ani) și încearcă să atragă mai mulți, inclusiv pe cei care provin din familli nevoiașe. În acest sens, conducerea grupării petroliste intenționează ca pe viitor să amenajeze un internat pentru copiii cu probleme sociale sau au de parcurs o distanță mare până la școală și vor să practice sportul rege, conform celor spuse de președintele executiv Andrei Marica.

,,Putem spune că, raportat la rezultatele obținute, bugetul echipei este unul modest, dar sperăm să fie suplimentat, mai ales că vrem să atacăm promovarea. În primul rând ne propunem să ducem tradiția clubului mai departe și să le oferim microbiștilor din Berca un fotbal de calitate care le-a cam lipsit în ultimii ani. Noi și Petrom OMV facem tot pentru a asigura condițiile necesare desfășurării activității fotbalistice la parametrii propuși. Trebuie spus și faptul că părinții unor juniori, dar și jucători de la echipa mare sunt angajați la SC Petrom OMV. În permanență s-a urmărit atragerea copiilor și tinerilor din localitate, către activități sportive oficiale organizate temeinic pentru o viață sănătoasă și ferirea lor de tentațiile nocive”, a declarat Andrei Marica.

Din conducerea clubului mai fac parte Daniel Necula (președinte al Consiliului de Administrație), Ionuț Modruj, Alin Zamfir, Liviu Negraru, Nicolae Câmpeanu (membri C.A.).

Pe lângă sprijinul financiar acordat de Petrom OMV, FC Petrolul Berca a primit fonduri și de la primăria din localitate, dar și de la Asociația Filantropia, aceasta din urmă oferind burse pentru juniorii ce provin din familii cu probleme sociale.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă