Fără surprize în runda inaugurală

19 Sep. 2012, 23:18 Ligi județene
Fără surprize în runda inaugurală

Dacă sezonul trecut avea 19 echipe la start, actuala ediție a plecat la drum doar cu 14 participante, după ce Termo Severin, Constructorul Eșelnița, Victoria Devesel și Coop Vânju Mare s-au desființat încă din returul precedent, iar Gloria Rogova s-a înscris acum în ultimul eșalon fotbalistic din județ. Indiferent de numărul participantelor, Liga a IV-a Mehedinți rămâne printre cele mai modeste campionate din România, drept dovadă că, din 2006, de la introducerea actualului sistem de promovare, doar Termo Severin, în 2010, a câștigat barajul pentru accederea în Liga a III-a.

Minerul Valea Copcii Mehedinți pleacă cu prima șansă

În prima etapă a sezonului 2012-2013, campioana Pandurii Cerneți a învins, pe propriul teren, cu 5-1 Dunărea Gruia, iar contracandidata Minerul Valea Copcii s-a impus cu 5-0 la Kladova Severin, pe stadionul din Șimian. Pregătită din acest sezon de fostul căpitan Cristian Boboescu (foto), fosta divizionară C din perioada 2003-2010 a marcat în runda inaugurală a actualei ediții din Liga a IV-a prin Alin Enea (’23), Adelin Făiniși (’36), Mario Porcescu (’41), Cosmin Tăerel (’63) și Viorel Ciobanu (’76). Considerată echipa cu cel mai valoros lot din campionatul județean din Mehedinți, Minerul a mizat cu AS Kladova pe: A. Petrică – A. Enea, Merluță, Tăerel, V. Moraru – Făiniși, Marghescu (’60 Pâzdârcă), Schintee, V. Ciobanu – Boboescu, Porcescu (’85 Răceanu). Alte două pretendente la câștigarea campionatului județean au început tot cu dreptul noul sezonul. Dacă CS Baia de Aramă s-a impus cu 1-0 la Real Vânju Mare, Recolta Dănceu a învins cu 5-2 Agromec Șimian, pe terenul din Jiana.

Liga a V-a a debutat cu două neprezentări

Reînființată în urmă cu trei ani, Liga a V-a va avea din acest sezon o singură serie. Campionatul a început tot în nota obișnuită, fiindcă în prima etapă nu s-au disputat două partide, după ce Real Broșteni și AS Dârvari nu s-au prezentat și s-ar putea anunța zilele acestea retragerea din competiție. Campioana Seriei Nord din sezonul trecut, Inter Crăguiești, a remizat la Oprișor (1-1), iar câștigătoarea din Seria Sud, AS Bălăcița, a învins acasă pe Gârla Mare, cu 2-0. Ambele echipe au refuzat în vară să se înscrie în Liga a IV-a, unde participantele sunt obligate să joace cu juniorii în deschidere, iar cheltuielile legate de arbitraj sunt mai mari.

Liga a IV-a

Recolta Dănceu – Agromec Șimian 5-2
Real Vânju Mare – CS Baia de Aramă 0-1
Dunărea Pristol – Viitorul Cujmir 2-0
Pandurii Cerneți – Dunărea Gruia 5-1
CS Strehaia – AS Corcova 7-1
Kladova Severin – Minerul Valea Copcii 0-5
Phoenix Izvorul Bârzii – Blahnița Pătulele 3-1

Liga a V-a

AS Bălăcița – Unirea Gârla Mare 2-0
Știința Broșteni – Gloria Rogova 4-1
Voința Oprișor – Inter Crăguiești 1-1
AS Corlățel – Unirea Vânători 2-1
Avântul Bistrița – Speranța Punghina 3-0
Viitorul Florești – Voința Vrata 2-3
Silvamos Severin – Real Broșteni 3-0 (N)
Inter Salcia – AS Dârvari 3-0 (N)

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

19 Sep. 2012, 23:18 Ligi județene
Pe aceeași temă