Cătălin Burlacu a înmânat trofeul câștigătoarei Cupei în Prahova. CS Păulești n-a avut rival în finală

Finala Cupei României – faza județeană Prahova – din acest an a fost câștigată fără drept de apel de către CS Păulești, scor 2-0, într-un meci în care diferența de scor poate fi considerată chiar nedreaptă. Echipa din Păulești a avut alte cinci-șase ocazii de gol clare, în timp ce Băneștiul nu a tras niciun șut periculos pe spațiul porții lui Bogdan Rădulescu, lucru care spune multe despre „tracul” echipei lui Ion Burchi!

E drept, gafa lui George Radu, care i-a făcut „cadou” o pasă de gol lui Ciobanu, încă din minutul 8, când s-a deschis scorul, a contat foarte mult, deznodământul partidei fiind și mai clar după ce și Marius Mihai a marcat, pentru 2-0, cu o execuție pretențioasă (șut din semi- vole, poziție destul de dificilă, în min. 16). Apoi meciul s-a transformat într-o „joacă” de-a șoarecele și pisica, mai ales după pauză, când ocaziile au curs la poarta lui Stroescu. Astfel, echipa mai bună, mai organizată, cu fotbaliști mai experimentați și mai „stăpâni” în astfel de jocuri, cu miză, s-a văzut clar.

Oricum, a fost o finală „agreabilă”, chiar dacă i-a lipsit suspansul. Echipele au respectat statutul de finaliste ale competiției, sfârșitul de sezon fiind unul care a încununat munca de un an și pentru elevii lui Ion Burchi – echipa din Bănești, dar, mai ales, pentru CS Păulești – care își poate inaugura o „vitrină cu trofee”, aceasta fiind prima performanță remarcabilă din istoria echipei.

Modificare neinspirată

În toate jocurile din cupă, în afară de finală, portarul titular al formației AFC Bănești-Urleta a fost fostul jucător de Liga a III-a, Adrian Bica. În schimb, în meciul decisiv, tehnicianul Ion Burchi l-a folosit pe Teodor Stroescu între buturi, sportiv transferat în iarnă de la defuncta Fortuna Poiana Câmpina și care a fost titularul din campionat. Modificarea operată de conducerea băneștenilor nu a dat roadele scontate, Stroescu încasând două goluri în urma cărora trofeul a ajuns în vitrina adversarilor.

Geambazu s-a retras din activitate

Finala Cupei României, faza județeană, a fost încredințată de către Comisia Județeană arbitrilor Ionuț Neagu, Ciprian Geambazu și Cătălin Popivici, rezervă fiind Laurențiu Piciu. Pentru asistentul de Liga a II-a – Geambazu, partida de miercuri seara a fost ultima sa întâlnire din carieră oficiată, arbitrul din Bușteni anunțând că se va retrage din activitate, la vârsta de 38 de ani, el primind o cupă din partea AJF. Ciprian nu va renunța complet la activitatea fotbalistică, dorind să intre în corpul observatorilor, la nivel național și județean.

Cătălin Burlacu a înmânat trofeul

Finala Cupei a fost un eveniment reușit, din toate punctele de vedere: un gazon impecabil, o asistență numeroasă – aproximativ 600 de spectatori, un joc plin de fair-play și o organizare foarte bună.

După ultimul fluier al brigăzii de arbitri, conducerea AJF Prahova a programat și o „sesiune” de premieri, jucătorii și oficialii ambelor echipe, golgheterul sezonului și arbitrii finalei fiind recompensați. Surpriza a fost reprezentată însă de prezența lui Cătălin Burlacu.

Chiar înainte de a înmâna trofeul echipei câștigătoare, baschetbalistul Cătălin Burlacu a fost premiat de AJF Prahova, forul fotbalului prahovean dorind să evidențieze rezultatele obținute de către Asesoft Ploiești, formație care a câștigat 11 titluri naționale în ultimii 12 ani.

Nu a fost uitat nici golgheterul ultimelor două ediții de campionat din Liga A, atacantul Andrei Ciobanu, fotbalist care a și deschis scorul în finală. Acesta a marcat 32 de goluri, după ce sezonul precedent a punctat de 43 de ori! Jucătorii au fost recompensați cu medalii, cupe și un set complet de echipament pentru fiecare finalistă.

CS Păulești – AFC Bănești-Urleta 2-0 (2-0)
Stadion: „Astra”, Ploiești. Spectatori: circa 700. Au marcat: Ciobanu (8), M. Mihai (16)

CS Păulești: Rădulescu – Țugui, Pripu, Neagu, Pătrașcu (90 Cocoș) – Bărăgan, Butufei (78 Arnăutu) – L. Dumitru, Pantilimonescu (85 Popa), M. Mihai (71 D. Nae) – Ciobanu
Antrenor: Iulius Mărgărit

AFC Bănești: Stroescu – Coman (46 Nichifor), G. Radu, Gînju, Dobrinoiu – Iancu (85 Țigănuș), Burloiu – Turcu (89 Bălănică), Băcioiu, Roșu (73 Budileanu) – Negreanu
Antrenor: Ion Burchi

Avertismente: Butufei (66), L. Dumitru (69), Rădulescu (90+1)/Burloiu (19), Negreanu (37)
Arbitri: Ionuț Neagu (Poienarii Apostoli) – Ciprian Geambazu (Bușteni) și Cătălin Popovici (Ploiești). Arbitru de rezervă: Laurențiu Piciu (Ploiești). Observatori: Octavian Grigore (Ploiești, pentru organizare), Marian Deaconu (Ploiești, pentru arbitraj).
Jucătorul meciului: Andrei Ciobanu (CS Păulești).

Articol scris de Marian Dima și Cristi Damian
Foto: Ionuț Epure

Pe aceeași temă