Campionat fără favorite

30 Aug. 2011, 12:34 Ligi județene
Campionat fără favorite

Niciuna dintre cele 17 combatante nu și-a anunțat candidatura la câștigarea titlului județean.

Cea de-a XXI-a ediție a campionatului județean de fotbal Liga a IV-a Hunedoara a debutat la sfârșitul săptămânii trecute cu 17 echipe la start. Cu una mai mult decât sezonul trecut, câștigat de Jiul Petroșani, dar cu inconvenientul că fiecare dintre acestea va sta, pe rând, câte o etapă. Astfel că medaliata cu bronz a sezonului 2010-2011, Universitatea Petroșani, va începe mai târziu cu o săptămână competiția.
Favorizate de noul sistem se pot declara formațiile Retezatul Râu de Mori și Metalul Crișcior, care nu vor juca în cele două etape intermediare, ambele programate luna viitoare în 7 și 21 septembrie.

Cine luptă la vârf?

Liniștea la nivel declarativ dinaintea startului nu are cum să anunțe vreo furtună în timpul campionatului, care se prefigurează a fi unul de care pe care, dar fără favorite certe ci doar impuse de tradiție sau calculul hârtiei. Prin excludere, numărul grupărilor pe care finalul campionatului le-ar putea găsi în fruntea clasamentului se reduce la patru nume. Fiecare cu motivația de rigoare. Acestea sunt, în ordine alfabetică: Aurul Brad (câștigătoarea Cupei României faza județeană Hunedoara, ediția 2011-2012), Retezatul Hațeg (omogenitate, stabilitate financiară, pregătire de vară plus achiziții), Universitatea Petroșani (locul 3 în ediția 2010-2011) și CS Vulcan (ambiția autorităților locale și tradiția fotbalistică). Bonus la câștigarea competiției este asigurarea participării la barajul de promovare pentru accederea în Liga a III-a.
Dacă în lupta la vârf am limpezit oarecum apele la capitolul „locuri retrogradabile”, situația este mult mai clară. Din Liga a IV-a Hunedoara nu se retrogradează, ci doar se abandonează. În ultimele campionate codașele au fost invitate de fiecare dată să se înscrie în noile sezoane.

Între Valea Jiului și Țara Moților

Pe zone geografice și în campionatul care stă să înceapă Valea Jiului deține supremația ca reprezentare, cu șase formații: Jiul II Petroșani, Minerul Uricani, Inter Petrila, CS Vulcan, Minerul Aninoasa și „U” Petroșani, urmată de Țara Moților cu cinci grupări: Aurul Brad, Zarandul Crișcior, Metalul Crișcior, Aurul Certej și Șoimul Băița.

Debutante în „D”-ul din Hunedoara sunt Retezatul Râu de Mori, Șoimul Băița și Jiul II Petroșani, formație compusă doar din juniori născuți în anul 1995.

GHIDUL LIGII A IV-A HUNEDOARA
#Campionatul Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal ediția 2011-2012 a debutat sâmbătă, 27 august, cu mecirile din prima etapă urmând ca prima parte, turul, să se încheie pe 3 decembrie odată cu jocurile rundei a XVII-a.
#Meciurile se vor disputa sâmbăta cu începere de la ora 11:30 (în deschidere de la ora 09:30 vor evolua echipele de juniori), excepție vor face cele două etape intermediare programate pe 7 și 21 septembrie care se vor juca miercuri de la ora 17:00.
#Echipele nou promovate sunt Șoimul Băița, Retezatul Râu de Mori și Minerul Teliuc. Jiul II Petroșani va participa în campionat cu o echipă de juniori născuți în anul 19

Rezultetele primei etape, sâmbătă, 27 august
CS Vulcan – Inter Petrila 3-0
Retezatul Râu de Mori – Minerul Aninoasa 1-0
Șoimul Băița – Victoria Călan 3-1
Gloria Geoagiu – Dacia Orăștie 3-2
Metalul Crișcior – Aurul Brad 0-3
Minerul Teliuc – Jiul II Petroșani 2-1
Retezatul Hațeg – Minerul Uricani 0-1
Aurul Certej – Zarandul Crișcior 1-2
„U” Petroșani
a stat.

Programul etapei viitoare, sâmbătă, 3 septembrie
„U” Petroșani – Zarandul Crișcior
Minerul Uricani – Aurul Certej
Jiul II Petroșani – Retezatul Hațeg
Aurul Brad – Minerul Teliuc
Dacia Orăștie – Metalul Crișcior
Victoria Călan – Gloria Geoagiu
Minerul Aninoasa – Șoimul Băița
Inter Petrila – Retezatul Râu de Mori
CS Vulcan
va sta.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

30 Aug. 2011, 12:34 Ligi județene
Pe aceeași temă