Bătrânul „Rocar” a întinerit! Banchet la Liga a IV-a!

Mihai Andries 31 Dec. 2013, 13:16 Ligi județene
Bătrânul

De doi ani și jumătate, pe stadionul „Rocar” își desfășoară activitatea o echipă de Liga a IV-a, pe nume AFC Comprest Gim București. Pe această arenă, numită „Autobuzul” înainte de Revoluție și care aparține în prezent ANEFS-ului, se joacă fotbal de zeci de ani. Aici, acum 13 ani, Rocarul lui Țiți Dumitriu se bătea cu Steaua, Dinamo și Universitatea Craiova.

În prezent, pe „Rocar” joacă săptămână de săptămână o mână de adolescenți, care încearcă să iasă la lumină din catacombele fotbalului românesc. „Se face fotbal de plăcere”, punctează Ionel Preda, directorul tehnic al echipei AFC Comprest Gim București. Omul e președintele unicului Fan Club Benfica Lisabona din Europa de Sud-Est și care își are sediul la „oficiala” stadionului „Rocar”!

„Bourceanu”, vedeta echipei

La cantina unde, până acum aproape un deceniu și jumătate, mâncau Didi Prodan, Romică Buia, Zoltan Ritli sau Bogdan Vrăjitoarea, jucătorii de la AFC Comprest Gim București, echipă patronată de Marian Lumînare, au avut parte de o surpriză. Oficialii grupării le-au organizat un banchet de sfârșit de an. Timizi la început, elevii lui Augustin Călin, antrenor care și-a făcut meseria chiar și în Africa, prind curaj. Se simt din ce în ce mai bine între tricourile lui Di Maria, Luisao, David Luiz și Sepsi, la care se uită cu admirație. „Bourceanu”, așa cum e poreclit mijlocașul Nicoale Logofătu, un tânăr de 19 ani, e maestrul de ceremonii. E una dintre vedetele echipei, doar a făcut junioratul la Steaua! „Arestează” microfonul și dă startul la distracție.

Marcaj la Ana

Dintr-o boxă cât o mașină de spălat, legată la un laptop, răsună manele. Atmosfera e întreținută de dansul nebunesc al Anei, o fată din zonă, care e și masorul echipei! Puștii se uită la ea și o dezbracă din priviri! Cristian Jitaru, poreclit „El Capitano”, e invitat la dans. Refuză! E prea timid. Alberto Neagu, un atacant de doar 16 ani și despre care Ionel Preda spune că va ajunge fotbalist, îi face marcaj „om la om” dansatoarei Ana.

Aproape fiecare dintre adolescenții de la AFC Comprest Gim București are poreclă. Alin Gojnea e „Săpăligă”, iar Florin Constantin e „Foaie”. „Sunt elevi, studenți, alții muncesc. Logofătu e infirmier la un spital”, mă pune în temă directorul tehnic Ionel Preda, cel care are și o surpriză pentru băieți. La sfârșitul petrecerii, fiecare primește, după merit, o modică sumă de bani. Unii câte un milion (lei vechi, se înțelege), alții jumătate din sumă.

„Fă-te frumos și te primim!”

Apare la un moment dat și Robert , zis „Cioco”, băiat de Berceni, care e unul dintre cei mai mari fani ai echipei. În plus, e și magazionerul formației Comprest Gim. Nebărbierit, îmbrăcat în trening, „Cioco” e luat la goană de jucători: „E banchet, tată, ce naiba. Fă-te frumos și te primim”. „Cioco” revine după aproximativ o oră. E proaspăt ras și îmbrăcat în rapper! Are o șapcă trasă peste o basma, sacou în dungi peste un tricou și o pereche de pantaloni ciudați. Asistența e luată prin surprindere. „Cioco” e urcat pe un scaun și prezentat în uralele tuturor.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

Mihai Andries 31 Dec. 2013, 13:16 Ligi județene
Pe aceeași temă