Avântul Spartac Zărnești a câștigat derbyul cu Puiești

Aflată în imediata apropiere a podiumului și hotărâtă să facă o figură cât mai frumoasă și în această ediție de campionat, Avântul Spartac Zărnești a început returul Superligii, cu o victorie. Una foarte importantă, obținută în derbyul cu FC Puiești, disputat pe teren propriu și încheiat cu scorul de 1-0.

Deși la prima vedere pare o surpriză, având în vedere că oaspeții porneau favoriți în această confruntare, victoria gazdelor este una meritată, după aspectul jocului. Cu Alin Rădulescu, un adevărat turn de control în apărare și „juniorul” Gheorghiță Rădulescu în rol de coordonator, echipa din Zărnești a dominat repriza întâi. Avântul a reușit să își creeze câteva ocazii clare încă din startul partidei atunci când șuturile lui Florea (3, 10) au ocolit cu puțin ținta, iar Andrei (25) a fost blocat de portar în ultimul moment.

Formație oaspete a trecut și ea pe lîngă deschiderea scorului, mingea reluată de Rizea (14), lovind rădăcina barei. Gazdele au dat lovitura de grație prin Florea (31), care a marcat din întoarcere de la marginea careului mic după o recentrare a lui Ionescu la cornerul executat de Gh. Rădulescu. În repriza secundă, Avântul Spartac a preferat să își conserve avantajul în timp ce gruparea râmniceană a încercat să egaleze, dar Mâță (60) de la numai șapte metri, singur cu portarul, a trimis cu capul pe lângă. Ultimul fluier al arbitrului Vizireanu, care a avut o prestație foarte bună, a consfințit victoria meritată și muncită a echipei din Zărnești.

Considerat cel mai bun jucător de pe teren, căpitanul gazdelor, Alin Rădulescu a declarat după meci: „Chiar dacă oaspeții erau favoriți, mai ales că au facut pregătire, noi am dat dovadă de seriozitate și multă determinare în joc, iar după cum s-a desfășurat meciul, victoria este una meritată. Ne-am propus să nu pierdem însă ambiția și faptul că noi jucăm de plăcere și nu pentru bani, ca echipa din Puiești, a contat mult. Ei nu au arătat nimic peste noi așa că rezultatul reflectă realitatea din teren”.

Avântul Spartac Zărnești: V. Bălan – Constantin, C. Vasilescu, I. Docuz, A. Rădulescu, Andrei, Mușat, Lăutaru, Florea, Gh. Rădulescu, Ionescu
Rezerve: Berbec, Ghiță, Draghia, Neagu, C. Docuz, Enache
Antrenor: Gheorghe Rădulescu

FC Puiești: Ilie – Bordea, Panaitescu, Mâță, Butiseacă, Chirică, Voicu, Perca, Jugănaru, Rizea, Nicolae
Rezerve: Alecu, Ghilic, Preda, Marin, D. Petre
Antrenor:Viorel Bodan

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă