AS SR Brașov ține steagul sus! Echipa suporterilor a câștigat clar la Tărlungeni și s-a desprins la trei puncte față de a doua clasată, Precizia Săcele

Marius ANGHEL 16 Apr. 2018, 11:18 Ligi județene
AS SR Brașov ține steagul sus!** Echipa suporterilor a câștigat clar la Tărlungeni și s-a desprins la trei puncte față de a doua clasată, Precizia Săcele

AS SR Brașov a câștigat cât se poate de clar derby-ul de sâmbătă, cu scorul de 3-0, în deplasare, cu Inter Tărlungeni. În turul campionatului, echipa lui Florin Dîrvăreanu pleca cu un punct de pe Tineretului, după un meci în care brașovenii au avut mari probleme în a desface defensiva celor de la Inter.

Sâmbătă, Dîrvăreanu a încercat aceeași tactică, astfel că pentru Poverlovici și compania greu a fost până au marcat primul gol. Acesta a venit destul de târziu, în minutul 39, atunci când „autobaza” a cedat. Alin Damian l-a servit ideal pe Emanuel Popa, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate. Până la gol, „stegarii” au luat cu asalt careul gazdelor, dar Răzvan Damian, Țuțu, Emanuel Popa (2) și Cocan (2) nu au fost inspirați la finalizare.

În partea secundă, elevii lui Dîrvăreanu au încercat să iasă la joc, însă tot elanul ofensiv s-a rupt în minutul 53, când Burlacu a fost eliminat după un clinci la mijlocul terenului cu Emanuel Popa, în care mijlocașul gazdelor a scuipat înspre adversar. Stegarii s-au desprins după un penalty transformat de Strătilă, acordat pentru un fault clar al portarului Ungureanu la Emanuel Popa. Scorul final a fost stabilit de Alin Damian, după o centrare a lui Țuțu.

Stîngă nu a fost suprins de eșecul Preciziei

La final, antrenorul Florin Stîngă, s-a declarat mulțumit, în mare, de jocul echipei. „Am dominat meciul la toate capitolele. Știam că vom întâlni un adversar care se va apăra, astfel că a fost greu până am marcat primul gol. Am avut și multe momente când jucătorii au fost în degringoladă, dar una peste alta sunt mulțumit de joc și de rezultat. Nu m-a suprins victoria celor de la Olimpic Zărnești în meciul cu Precizia Săcele. Chiar le-am spus celor de la Zărnești, la finalul jocului cu noi, că dacă vor juca la fel vor câștiga cu Precizia”, a spus Florin Stîngă, citat de Monitorul Expres.

Într-un alt meci al etapei, Precizia Săcele, echipa aflată la egalitate cu AS SR Brașov, a pierdut cu 2-3 la Olimpic Zărnești, a treia clasată. După un joc spectaculos, în care săcelenii au deschis scorul prin „Ribery” Tudorie, servit ideal de Coman, elevii lui Mihai Stere s-au prăbușit până la pauză, când au încasat trei goluri în doar 17 minute (Botorea 26, Somandru 27, Lazăr 43)! În partea secundă, zărneștenii s-au jucat cu ocaziile. Finalul jocului le-a parținut săcelenilor, Pușcașu a redus din diferență, insuficient însă ca Precizia să evite prima înfrângere din campionat.

„Țin să felicit jucătorii că și de acestă dată au reușit un joc solid, iar victoria este fără niciun dubiu. Am avut jocul la discreție, am avut multe situații de gol. Cei de la Tărlungeni au o echipă muncitoare, bine instruită de un antrenor bun, dar valorea și-a spus cuvântul”, a declarat și Petre Lucian.

Golul lui „Zlatan” i-a dat peste cap planul lui „Mourinho”

De cealaltă parte, antrenirul gazdelor, Florin Dîrvăreanu, a recunoscut la final superioritatea brașovenilor. „Știam că vom avea un meci greu, pentru că am jucat contra unei echipe valoroase, aș spune de nivelul Ligii a 3-a. Am încercat să jucăm, planul era să intrăm la pauză cu un 0-0, iar în repriza secundă să punem probleme și pe faza ofensivă. Planurile ne-au fost date peste cap de golul lui Emanuel Popa și de atunci ne-a fost greu să jucăm împotriva liderului. Este clar că este o diferență de valoare între cele două echipe. Vom juca cu aceeași atiutudine și în meciul cu Precizia Săcele. Va fi un joc între două echipe rănite după înfrîngerile din acestă etapă”, a spus Dîrvăreanu.

Gazon bun, intrare liberă

La meci au fost prezenți circa 200 de suporteri brașoveni, iar gazdele au suprins prin faptul că au lăsat intrarea liberă. „Nu ne îmbogățim noi din bilete. Am lăsat intrarea liberă pentru ca oamenii să se bucure de fotbal. Avem planuri la Tărlungeni să construim un centru de copii și juniori, iar la anul, dacă vom putea, să încercăm să atacăm promovarea”, a spus primarul Tărlungeniul, Severius Florin Beșchea.

Și terenul de joc s-a prezentat în condiții excelente de joc, aspect apreciat de jucătorii și antrenorii ambelor echipe.

INTER TĂ‚RLUNGENI – AS SR BRAȘOV 0-3
E. Popa 39′, Strătilă 70′ – pen., A. Damian 81′

Inter Tărlungeni: Ungureanu – V. Moldovanu, Foșner (Neagu 75′), Tita, Pătrașcu – Burlacu – Morjan (Neculai 46′), Jica, Pecea, Coltofeanu (Oprea 75′) – S. Cojocaru (Komaromy 60′)
Antrenor: Florin Dîrvăreanu
Eliminat: Burlacu 53′

AS SR Brașov: A. Popa – Răduțoiu, R. Damian, Rusu – Cocan (Căpățînă 71′), Țuțu (Toader 85′), A. Damian – Strătilă (Popescu 82′), E. Popa (Voicu 85′), Horia Popa
Antrenori: Florin Stîngă, Petre Lucian

Rezultatele etapei a 19-a:

Inter Cristian – Prietenii Rupea 3-1
Chimia Victoria – Aripile Brașov 4-3
Olimpic Zărnești – Precizia Săcele 3-2
Inter Tărlungeni – AS SR Brașov 0-3
ACSM Codlea – Avîntul Dumbrăvița 5-0
Olimpic Voila – ACS Steagu Roșu Brașov  2-2
Cetatea Homorod – Colțea Brașov  2-2
Carpați Berivoi – Voința Hurez  5-1

Clasament:
1. AS SR Brașov 51p
2. Precizia Săcele 48p
3. Olimpic Zărnești 43p (18j)
4. Inter Cristian 37p
5. Chimia Victoria 36p
6. Inter Tărlungeni 35p
7. ACSM Codlea 35p

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Alexandra Moldovan

Marius ANGHEL 16 Apr. 2018, 11:18 Ligi județene
Pe aceeași temă