AS SR Brașov, eliminată din Cupă de echipa lui Mihai Stere. Fostul „stegar” pune deja presiune pe arbitri înaintea derby-ului din campionat

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 12:33 Ligi județene

Primele două clasate în campionatul județean Brașov, Precizia Săcele și AS SR Brașov, s-au întâlnit ieri, la Săcele, într-un meci contând pentru etapa 1 a fazei județene a Cupei României. Câștig de cauză au avut săcelenii, care merg mai departe după un meci decis în cele două reprize de prelungiri.

Cei doi antrenori au avut abordări diferite în priviința formulelor de start, Stere mizând pe majoritatea jucătorilor de bază, în timp ce Petre Lucian a menajat sau nu a putut conta pe câțiva titulari obișnuiți. Meciul a fost unul spectaculos, chiar dacă terenul a fost impracticabil.

Jocul a început perfect pentru săceleni, care au deschis scorul chiar în minutul 2, atunci când Mutu a gafat inexplicabil, iar Bilivolschi a îndeplinit o simplă formalitate. Mutu avea să se revanșeze apoi prin câteva intervenții din situații unu la unu cu Vasilache și Coman, în două rânduri. Brașovenii au reacționat în atac prin Horia Popa, care a avut o bară, Oprea și Cocan. Repriza secundă a început cu o ocazie uriașă ratată de Bilivolschi. Oaspeții au restabilit egalitatea prin Horia Popa, care a reluat cu capul, din plonjon, centrarea lui Fânariu (59). Brașovenii puteau intra în avantaj în minutul 65, atunci când Horia Popa a centrat în fața porții, iar fundașul gazdelor, Nechita a deviat mingea în transversala porții lui Moldoveanu!

În prelungiri, Coman a făcut diferența cu un gol de senzație, șut din vole din mijlocul careului (95). Săcelenii și-au mărit avantajul în minutul 106, atunci când Bleambu a transformat un penalty obținut tot de el, după o ținere în careu a lui Căpățînă.

Petre Lucian: „Va fi cu totul altceva în campionat”

La finalul lunii noiembrie, cele două echipe se vor duela în campionat, pe Tineretului, într-un meci care va stabili campioana de toamnă. „Am dorit să dau o șansă și jucătorilor care au jucat mai puțin sau deloc în acest sezon. Nu am decât să felicit echipa gazdă pentru rezultat. Eu spun că a fost un meci echilibrat, ei mai atenți la finalizare… Una peste alta, a fost o bună propagandă fotbalului, mai ales că s-a jucat pe un teren destul de greu. Îmi pare rău că am pierdut, am vrut să câștigăm acest joc, dar nu s-a putut. În campionat este altă poveste, va fi cu totul altceva”, a spus Petre Lucian.

Stere: „Meciul a fost la discreția noastră”

Mihai Stere a fost extrem de agitat pe toată durata jocului, iar la final a acordat mai multe declarații spumoase. „Din punctul meu de vedere, meciul a fost la discreția noastră, mai ales în primele 45 de minute. După o discuție mai aprinsă la pauză, care se pare că nu a fost de bun augur, jucătorii mei au jucat puțin cam relaxați în partea secundă. Golul primit a fost singura noastră sincopă în acest meci pe care îl puteam tranșa încă din cele 90 de minute. Coman a marcat un gol de generic tv, am rămas și eu surprins. Eu am trimis maseurul după minge în tribune și el mi-a spus că mingea este în plasă!”, a spus Stere.

Stere, Ciucanu și AS SR-ul

Antrenorul săcelenilor a acuzat arbitrajul lui Octavian Ciucanu și anunță că Precizia va fi victimă sigură pe Tineretului dacă va fi delegat acest arbitru la derby-ul din ultima etapă a turului! „Nu aș fi dorit să deschid acest subiect, dar acest arbitru de centru se pare că ne poartă ghinion, asta ca să nu spun mai mult. Am avut un penalty clar neacordat prin minutul 70, chiar jucătorii de la AS SR au confirmat cu fair-play, au mai fost încă două-trei hențuri! E greu, eu zic că acest campionat se joacă într-o singură echipă și aceea este AS SR Brașov. Dacă acest arbitru va fi delegat la meciul din campionat vom pierde la o diferență foarte mare!”, a încheiat Stere.

Nostradamus din Săcele

În schimb, managerul Preciziei, Aurel Bărbuță, extrem de bucuros pentru calificarea echipei sale și-a găsit singur o poreclă. „Sunt Nostradamus. Am spus că vom câștiga 100% și ne vom califica în faza următoare a Cupei României. Urmează episodul doi, în campionat, pe Tineretului”, a spus oficialul Preciziei, cel care a avut un schimb de replici pe finalul jocului cu Lucian Țuțu, arbitru asistent brașovean, venit la meci ca simplu spectator.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin IGNAT

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 12:33 Ligi județene
Pe aceeași temă