Inter Stars Sibiu speră, totuși, la promovarea în Liga 3! A reclamat folosirea de către echipa din Zărnești a unui jucător aflat în stare de suspendare

Ovidiu BOICA, Adi MARICA 28 Jun. 2022, 13:47 Liga 4
Inter Stars Sibiu speră, totuși, la promovarea în Liga 3! A reclamat folosirea de către echipa din Zărnești a unui jucător aflat în stare de suspendare

Inter Stars Sibiu a ratat promovarea în Liga 3 după ce a pierdut barajul cu reprezentanta județului Brașov, Olimpic Zărnești, după 1-1 în tur, la Zărnești, și 1-2 în manșa retur, la Sibiu.

Campioana Sibiului speră, totuși, la promovarea în cel de-al treilea eșalon, reclamând echipa adversă la Federația Română de Fotbal, for de la care așteptă acum un răspuns favorabil.

Inters Stars Sibiu a reclamat la FRF că Olimpic Zărnești a folosit un jucător în stare de suspendare

Ionuț Grideanu (21 de ani), jucător al echipei Olimpic Zărnești, a lovit arbitrul la finalul unui meci din Cupa României faza județeană Brașov și a primit 10 jocuri de suspendare, din care a ispășit doar șase până la barajul cu Inter Stars Sibiu. El a fost folosit de antrenorul Mihai Stere în meciul din prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3, fiind și de data asta eliminat pentru comportament nesportiv.

Clubul sibian a trimis o adresă FRF-ului prin care prezintă cazul și solicită rezolvarea sa. În mod normal, dacă sibienii au dreptate, Zărneștiul ar trebui să piardă la ”masa verde” jocul din tur, cu 3-0, caz în care Inter Stars ar promova în Liga 3.

Ionuț Grideanu a jucat pentru Zărnești în meciul tur, în care a și fost eliminat

Amărăciunea ratării promovării în Liga 3 a echipei sibiene prezidate de Teodor Birț s-ar putea transforma în bucurie! Cum? Oficialii grupării Inter Stars au descoperit că unul dintre jucătorii din lotul adversarului de la baraj, Olimpic Zărnești, și anume Ionuț Sebastian Grideanu, primise în luna mai o suspendare de zece partide, după ce a lovit un arbitru la un meci din sferturile de finală ale Cupei României, faza județeană Brașov, suspendare din care a ispășit doar șase jocuri, fiind folosit apoi în prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3, la Zărnești (1-1).

Grideanu nu numai că s-a aflat pe teren din minutul 58 al jocului tur, ba a și fost eliminat în finalul întâlnirii pentru comportare violentă, o meteahnă mai veche, suspendarea de 10 etape fiindu-i aplicată după ce l-a lovit pe arbitrul Raul Cupu la meciul cu Aripile Brașov.

Oficialii Inter Stars au verificat pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Brașov o eventuală decizie a Comisiei de Apel din cadrul AJF Brașov de reducere a pedepsei jucătorului, dar așa ceva nu există expus în mod public. De altfel, la secțiunea ”Comisia de Apel”, decizii ale acesteia nu au mai fost publicate încă din 2020, însă nici la secțiunea ”Informări și comunicate” forul condus de Octavian Goga nu a publicat nimic în acest caz, deși aici este destul de activă.

Acum, sibienii așteaptă o sesizare din partea Departamentului Competiții al FRF, care, la rândul său, să informeze Comisia de Disciplină și Etică a FRF, iar aceasta din urmă să analizeze cazul și să decidă dacă Inter Stars are sau nu dreptate.

În cazul în care i se va da dreptate, atunci formația din Sibiu va fi cea care va promova în Liga 3, nu Olimpic Zărnești.

Olimpic Zărnești susține că jucătorului i s-a redus suspendarea la jumătate, deci avea drept de joc

Liga2.ro a contactat Olimpic Zărnești în acest caz, pentru a afla punctul său de vedere, iar răspunsul primit a fost că jucătorul Ionuț Grideanu a avut drept de joc, deoarece Comisia de Apel a AJF Brașov a decis reducerea la jumătate, la cinci meciuri, acea suspendare de zece partide.

Totuși, echipa din Zărnești nu a putut arăta și cu dovezi această decizie a Comisiei de Apel, hotărâre care nu poate fi găsită nici pe site-ul forumul condus de Octavian Goga, nimeni altul decât al doilea vicepreședinte al FRF și reprezentant al fotbalului amator în Comitetul Executiv al FRF.

Totodată, reprezentantul echipei Olimpic Zărnești a mai spus și că Inter Stars Sibiu nu a făcut nicio contestație referitoare la presupusa stare de suspendare în care s-ar fi aflat jucătorul Grideanu în timpul regulamentar, adică la finalul jocului tur de baraj dintre cele două echipe.

O sesizare făcută abia acum de sibieni nu mai este regulamentară, însă poate duce la o autosesizare din partea Departamentului Competiții al FRF, care poate trimite cazul pe mâna Comisiei de Disciplină a FRF.

Foto: FC Inter Sibiu

https://liga2.prosport.ro/liga-4/zarnestiul-are-echipa-de-liga-3-campioana-brasovului-a-castigat-barajul-cu-inter-stars-sibiu-portarul-levi-mihok-a-ajuns-la-spital-si-a-aflat-de-promovare-de-la-un-brancardier-19235765

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-promovate-in-liga-3-in-urma-meciurilor-de-baraj-surpriza-mare-la-sibiu-unde-noul-fc-inter-a-ratat-obiectivul-cs-dinamo-a-castigat-si-in-retur-iar-scorul-zilei-a-fost-inregistrat-de-campio-19235709

https://liga2.prosport.ro/liga-4/olimpic-zarnesti-si-inter-stars-sibiu-au-incheiat-la-egalitate-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-dupa-ce-brasovenii-au-inscris-inca-din-secunda-20-promovarea-se-decide-la-sibiu-19235246

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-tur-ale-barajului-de-promovare-in-liga-3-se-vor-disputa-doar-19-nu-21-astfel-ca-stim-deja-primele-doua-echipe-care-au-dreptul-sa-participe-in-noul-sezon-al-celui-de-al-treilea-esalon-19235210

https://liga2.prosport.ro/liga-4/jucator-al-liderului-ligii-a-4-a-brasov-suspendat-10-meciuri-pentru-lovirea-arbitrului-centralul-este-fotbalist-la-o-echipa-din-liga-3-19231953

Ovidiu BOICA, Adi MARICA 28 Jun. 2022, 13:47 Liga 4
Pe aceeași temă