Golgheterul Recoltei Dănceu și căpitanul echipei CS Socodor prefațează turul barajului de promovare în Liga 3

Călin MNERIE 16 Jun. 2023, 08:48 Liga 4
Golgheterul Recoltei Dănceu și căpitanul echipei CS Socodor prefațează turul barajului de promovare în Liga 3

CS Socodor este chemată să continue tradiția favorabilă campioanelor județului Arad în barajele de promovare în Liga 3.

În ultimii 8 ani, doar în vara pandemiei din 2020, Victoria Zăbrani a ratat ”duelul” în trei cu Turceni și Ezeriș, căci în rest au promovat pe linie reprezentantele Aradului: Gloria Lunca-Teuz Cermei (2016), Șoimii Lipova (2017), Crișul Chișineu Criș (2018), Progresul Pecica (2019), Frontiera Curtici (2021) și ACB Ineu (2022).

În acest an, Socodorul dă piept în dublă manșă cu Recolta Dănceu, adică echipa ce pierduse barajul cu Ineul cu 2-11 la general. Turul e programat sâmbătă, de la ora 18:00, în comuna mehedințeană, iar returul are loc în data de 24 iunie, de la ora 17:30, la Socodor.

Alexandru Crăiașu, Recolta Dănciu: ”Nu vrem neapărat promovarea, dar abordăm meciurile la victorie…”

Așadar, Recolta Dănceu este din nou campioana județului Mehedinți și bate din nou la porțile Ligii a 3-a.

Alexandru Crăiașu, mijlocașul ofensiv al Recoltei, se anunță principalul pericol pentru poarta lui Sîrb. Fosta vedetă a echipei de futsal Clubul Sportiv CFR ’43 Turnu Severin și-a trecut în cont nu mai puțin de 21 de goluri în acest sezon și crede că echipa sa are un plus la baraj față de acum un an.

”Cred că suntem mai pregătiți, avem un lot mai bun decât anul trecut. În plus, ne-am pregătit mai bine, chiar dacă ne-am văzut doar la meciuri. Sperăm la mai mult, nu neapărat vrem promovarea, dar abordăm meciurile la victorie. Știm că Socodorul formează o echipă bună, de câțiva ani sunt acolo sus în Liga a 4-a, se pare că s-au pregătit demult pentru o promovare și au jucători buni cu foarte multă experiență. Altfel, nu stim prea multe despre ei, doar ce am citit pe internet. Cred că este mai bine că jucăm acasă primul meci, vedem și noi adversarul, sper să facem un meci bun. Speram să vină cât mai multă lume la meci, de câțiva ani câștigăm campionatul în Mehedinți și contăm pe susținerea a câteva sute de persoane”, afirmă Crăiașu.

Într-o echipă înțesată de cadre ale Ministerului de Interne și îngrijită de primarul comunei Jiana, Stelian Stăncioiu, notățile față de barajul cu Ineul sunt portarul Cosmin Noana și mijlocasul Adrian Mangu.

Ionuț Gherheș, CS Socodor: ”Am mare încredere în echipa mea, mergem să nu pierdem la Dănceu”

Pentru două sezoane la rând, Socodorul a îmbrăcat haina vicecampioanei județene și se pregătea să o ia din nou dacă Felnacul nu ar fi egalat-o pe Sântana la ultima fază a rundei finale.

Ionuț Gherheș a trăit și dezamăgirile verilor trecute, iar bucuria din acest sezon a fost cu atât mai mare.

”Din start vreau să spun că nu există favoriți, ei au experiență mai mare în meciuri cu asemenea miză. Pe de altă parte, și noi avem destui jucători trecuți prin meciuri mult mai dificile, de ligi superioare. Dacă mă intrebați mai multe detalii despre echipa din Dănceu nu aș știi să vă spun. Doar ce am vorbit cu colegii de la Ineu și Felnac care au jucat cu ei anul trecut la baraj și în Cupă. Presiunea nu este pe umerii lor, ci pe ai noștri și trebuie să facem față. În campionat am avut meciuri cu presiune și am ieșit bine. Ne antrenăm bine, prezența e de sută la sută, nu avem probleme de lot, cu o singură excepție. Cristi Cigan este naș și va lipsi la meciul tur, dar știam demult acest lucru. Suntem conectați la miza jocului, am jucat și un amical cu UTA 2007 și mergem la Dănceu cu gândul să de a nu pierde, iar acasă să obținem promovarea. Nu avem o primă specială, nici nu este nevoie, dorința de a juca în Liga 3-a e mare. Avem susținerea primăriei, a președintelui Petrică Crișan, bugetul va fi corespunzător, așa că totul depinde de noi”, spune căpitanul de 32 de ani al Socodorului, care e de-o viață la echipa pregătită de Tibor Darazs.

70-80 de suporteri ai Socodorului la Dănceu

Delegația campioanei județului Arad se deplasează de vineri în județul Mehedinți. Susținută de firma Webasto, Socodorul se va caza la Drobeta Turnu Severin și va îmbrăca la Dănceu un echipament nou marca Macron, sponzorizat de rețeaua de magazine ACA. Transportul fanilor e asigurat de Pito Trans.

”Avem toate condițiile să facem un meci bun, vom avea și aproximativ 70-80 de suporteri alături de noi, le mulțumim de pe acum și promitem să nu-i dezamăgim. Am mare încredere în echipa mea”, adaugă Gherheș.

Sâmbătă, începând cu ora 18:00, pe terenul din Dănceu, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a am putea vedea față în față următoarele echipe:

Dănceu: Noana – Vacuța, Piciorgros, Ciobanu, Ciochină – A. Făiniși, A.Mangu, Băloi, Crăiașu – D. Mangu, Negrescu.
Socodor: Sîrb – Covaci, Gherheș, Pele, Țoca – Turcuș, Deme – Ciornei, Al. Lezeu, Pirtea – Copil.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ciucas-tarlungeni-ataca-promovarea-in-liga-3-cu-veteranii-cristescu-si-constantinescu-19275080

https://liga2.prosport.ro/liga-4/prima-campioana-judeteana-care-promoveaza-in-liga-3-reprezentanta-bacaului-profita-de-problema-adversarei-pe-care-urma-sa-o-intalneasca-in-baraj-si-urca-la-masa-verde-in-al-treilea-19275046

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mediesenii-pregatiti-pentru-barajul-cu-cs-gheorghieni-ionut-buzean-speram-sa-incununam-acest-sezon-foarte-bun-cu-o-promovare-in-liga-3-19275023

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-4/final-de-infarct-in-liga-a-4-a-arad-cs-socodor-e-noua-campioana-profitand-de-un-gol-in-prelungiri-luat-de-santana-dumitru-copil-e-vedeta-echipei-favorita-la-promovarea-in-liga-3-19273987

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recolta-danceu-si-a-pastrat-titlul-la-mehedinti-si-va-avea-o-noua-misiune-imposibila-impotriva-reprezentantei-aradului-pentru-promovarea-in-liga-3-19270816

Călin MNERIE 16 Jun. 2023, 08:48 Liga 4
Pe aceeași temă