Dublă anulată și o schimbare inspirată pentru finală!

10 Jun. 2012, 16:37 București

A doua semifinală a play-off-ului bucureștean a adus față în față două echipe cu pretenții îndreptățite la titlul de campioni ai municipiului, motiv pentru care prima repriză a început cu o perioadă de tatonare, în care nimeni nu a vrut să facă pași greșiți. Lipsiți de cei doi titulari din centrul defensivei, Rogojan și Hrișcu fiind eliminați în ultimul meci din grupe, cei de la Romprim au ales să îl readucă pe Adrian Mihalache în centrul defensivei, după ce tot sezonul l-au folosit ca vârf. În aceste condiții, Romprimul a vrut să lămurească problema câștigătoarei încă din prima repriză, dar imprecizia la finalizare a lui C. MIhalache, dar și intervențiile corpolentului Alexe au lăsat tabela neschimbată după 45 de minute.

Două goluri anulate Chitilei

Petruș Pârvu a simțit momentul greu prin care trece echipa sa și a mutat ofensiv după aproape o oră de joc, efectuând o dublă schimbare în centrul liniei de mijloc. Militaru și Manea le-au luat locul lui Pisău și stranierului Ibe și Chitila a crescut presiunea la poarta lui Al. Șerban. Prima consecință a fost un gol anulat greșit lui Marinescu, pentru fault la portar, la o fază la care acesta a fost mai rapid cu o sutime de secundă decât Alex Șerban. Cu o bancă de rezerve cu trei juniori de 16 ani (!?), Romprim nu a mai avut ce să aducă nou în joc pentru a contracara ofensiva ilfovenilor. Marinescu a „furat” din nou prim-plan-ul, prima dată cu o scăriță peste vinclul barelor și a doua oară cu un nou gol anulat, de data aceasta, corect. Atacantul Chitilei era în ofsaid atunci când a împins în poartă balonul trimis de L. Nicu pe lângă Al. Șerban, după o cascadă de driblinguri a șeptarului ilfovean.

Schimbarea cu noroc

Cu doar două minute înaintea acestui ultim gol anulat, Petruș Pârvu l-a aruncat în teren și pe Boancă, fostul jucător al Chiajnei II intrând în locul lui Arsenie. Această schimbare avea să conteze în economia jocului, Boancă marcând singurul gol al meciului, cu cinci minute înainte de final. Un balon din corner este prelungit cu capul de Nicolau spre careu și noul intrat îl împinge în poartă. Reușita ilfovenilor provoacă un moment comic, jucătorii împărțindu-se în două grămezi de „bucurie”, unii cu Boancă, alții cu Nicolau. Dar asta a contat mai puțin pe tabelă, acolo unde Romprim nu a mai putut face nimic, deși a atacat în prelungiri cu portarul Șerban în careul advers.

Două paradoxuri ar mai fi de remarcat. Primul ar fi că ilfovenii din Chitila merg în finală, acolo unde se vor duela cu bucureștenii de la Termo pentru titlul de campioni a Capitalei. Al doilea se referă la faptul că finala se va disputa între echipele care au terminat grupele play-off-ului pe locul secund!

FC CHITILA – AS ROMPRIM 1-0 (0-0) Boancă 85

Chitila: N. Alecu – Val. Dincă, Cristofor, Comșa (cpt.) (90 Grigoroșcuță), P. Iordache – Arsenie (71 Boancă), Ibe (56 M. Militaru), Pisău (56 Manea), L. Nicu – Vl. Marinescu, Nicolau. Antrenor Petruș Pârvu Rezerve nefolosite: Tudora – Fl. Barbu, Sabău

Romprim: Al. Șerban – Ienciu, Ad. Mihalache (cpt.), Petroianu, Țandără – Ad. Pintilie (38 P. Ispas, 75 Dicea), P. Drăgan, Nițescu (88 M. Stoica), I. Păun – C. Mihalache, Trandafir. Antrenor Ginel Nicoiu Rezerve nefolosite: G. Nae – P. Stan, Rujan, Macicaș

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

10 Jun. 2012, 16:37 București
Pe aceeași temă