Chitila – Termo 4-2 : Super Marinescu și un penalty neacordat

Mihai Andries 05 Jun. 2013, 13:00 București
Chitila - Termo 4-2**: Super Marinescu și un penalty neacordat

Luni după amiază au avut loc semifinalele Ligii a IV-a București, meciurile disputându-se pe stadionul din Chiajna. Această fază a adus nu mai puțin de trei echipe ilfovene – Chitila, Chiajna III și 1 Decembrie, asigurând cel puțin o finalistă din județul limitrof Capitalei.

Primul duel programat a fost o reeditare a finalei de anul trecut, AS Termo – FC Chitila, bucureștenii având de luat o revanșă după înfrângerea la limită de atunci. Din păcate pentru ei, după un sfert de oră, situația era similară cu un dezastru total. Cu un Marinescu în formă de zile mari, Chitila avea deja 2-0 pe tabelă.
Mai întâi, în minutul 6, căpitanul ilfovenilor a pătruns spre poarta lui Bratu și l-a lobat spectaculos pe masivul portar. Nouă minute mai târziu, o nouă fază spectacol avea să facă franjuri defensiva galbenilor. Extrema Nicu inițiază un un-doi cu Nicolau, prin care ajunge în careu și apoi trimite la întâlnire lui Marinescu și decarul înscrie din alunecare. E drept, trebuie spus că între cele două goluri a existat o ocazie imensă a celor de la Termo, șutul lui Dumitru fiind scos de Dragomir cu o paradă de zile mari.

Penalty clar neacordat lui Termo

Momentul psihologic al meciului a fost minutul 20, atunci când Mitrea a scăpat în careu și Dragomir l-a atacat destul de tare în primă instanță, dar atacantul galbenilor a stat pe picioare și a continuat acțiunea cu un dribling în lateral, spre marginea suprafeței de pedeapsă. Portarul Chitilei a revenit cu o intrare și mai tare, dărămându-l pe Mitrea. Totuși, penaltyul nu a fost la fel de evident și pentru centralul Robert Soare, care i-a dat galben atacantului bucureștean pentru simulare, deși acesta a avut nevoie de îngrijiri! Dacă s-ar fi dat decizia corectă, penalty și galben lui Dragomir (faultul a fost totuși în marginea careului) și Termo ar fi marcat, meciul ar fi curs altfel. Asta cu atât mai mult cu cât în minutul 29 a venit și golul de 2-1, reușit de Buzu, cu o lovitură de cap din careul mic al ilfovenilor.

Nervozitate excesivă în curtea bucureștenilor

Repriza a doua a început pe contre, Marinescu și Hârtescu semnând cele mai mari ocazii. O dată cu trecerea timpului, bucureștenii încep să își iasă din fire, Ștefan Munteanu și Hîrtescu fiind printre cei mai recalcitranți jucători ai lui Termo. Finalul avea să fie unul de coșmar pentru bucureșteni, după ce Nicolau anunțase ce va veni prin două bune șanse de gol irosite. În minutul 79, noul intrat Grigoroșcuță croșetează pe dreapta, centrează perfect și Marinescu face tripla cu un șut imparabil. După doar două minute, Marinescu este la un pas de un nou gol, dar Bratu se opune salvator, însă căpitanul Chitilei ia prim-plan-ul alte două minute mai târziu. Decarul ilfovenilor îl lansează perfect pe Nicu și acesta este faultat în careu. Protestele vehemente ale bucureștenilor, soldate și cu două mingi degajate în afara terenului, nu îi scapă de penalty, Nicu transformând fără emoții: 4-1 și meciul era jucat.
Reușita lui Daia din minutele de prelungire nu a mai contat decât pentru statistică, iar calificarea Chitilei a însemnat că vom avea o finală ilfoveană la București!

CHITILA – TERMO 4-2 (2-1) Marinescu 6, 15, 79, L. Nicu 82 – pen. / Buzu 29, Daia 90+2

Chitila: Dragomir – Militaru, Furtună, Boancă, Croitoru – Mihăilă, Dincă, Manea, Nicu – Marinescu (cpt.), Nicolau. Au mai jucat: M. Constantin, Grigoroșcuță, Cristofor, Paraschiv. Antrenor Petruș Pârvu
Termo: Bratu – Dragnea, Roșu, Daia, Ciortescu – Mitrea, Hârtescu (cpt.), M. Gheorghiță, Buzu – Șt. Munteanu, I. Dumitru.Au mai jucat: Zaincovschi, Corlan. Antrenori Marius Oprea și Felix Ilie

 

VEZI O GALERIE FOTO DE LA FC CHITILA – ACS TERMO 4-2

Mihai Andries 05 Jun. 2013, 13:00 București
Pe aceeași temă