A învins cancerul și a revenit pe teren! Povestea lui Savin Cojocaru, fotbalist care a câștigat meciul vieții!

Adi MARICA 21 Feb. 2023, 19:32 Liga 4

”Am cancer, dar mă voi face bine!”, spunea la începutul anului trecut, fotbalistul lui Inter Cristian, Savin Cojocaru (32 de ani). Era diagnosticat cu o formă gravă de cancer. Nu a dezarmat! A luptat din toate puterile încă din prima zi din care a aflat. A dus o luptă teribilă, cu ședințe de chimioterapie care păreau interminabile, la o clinica din Istanbul, costuri uriașe, dar, cel mai important, a câștigat cel mai important meci. Cel cu viața! ”Acum îmi pot face planuri de viitor”, spune Savin Cojocaru.

A doua șansă la viață pentru Savin Cojocaru

Numeroase drumuri la Istanbul, 19 ședințe dure de chimioterapie, o operație de colon, iar la finalul au venit și veștile bune.

Costurile au fost uriașe, peste 80.000 de euro, dar cu sprijinul familiei și al unui număr impresionat de oameni care i-au sărit în ajutor, Savin Cojocaru a primit a doua șansă la viață.

”Nu pot descrie în cuvinte ce am simțit când am primit veștile bune. Doctorul Necdet Uskent și clinica Anadolu mi-au dat a doua șansă la viață! A contat foarte mult moralul și dorința de a învinge. Au fost mii de oameni care m-au ajutat, pe majoritatea nici nu îi cunoșteam! Dumnezeu lucrează prin oameni”, povestește Savin.

”Îmi venea să sărut gazonul!”

La finalul săptămânii trecute, Savin a revenit pe terenul de fotbal. Atacantul brașovean a bifat 30 de minute în finalul amicalului dintre Inter Cristian și CS Păulești, scor 2-2.

”Îmi venea să sărut gazonul de bucurie! În decembrie am început să fac mișcare, aveam musculara atrofiată. De ziua mea, pe 7 februarie, m-am dus la primul antrenament, iar săptămâna trecută am jucat 30 de minute în meciul cu Păulești. După mai bine de un an am putut juca din nou. Mai am mult de lucru, dar vreau să revin și să ajut echipa. Chiar i-am spus antrenorului Ioan Dobran că voi da zece goluri în returul campionatului Ligii a 4-a”, spune fotbalistul.

Savin Cojocaru a început fotbalul la Hălchiu și a mai jucat la CSM Brașov, Corona Brașov (L3), Unirea Tărlungeni (L3) , AFC Hărman (L3) și Inter Cristian (L4 Brașov).

Ultimul meci oficial în care a jucat Savin a fost în noiembrie 2021, Inter Cristian Prietenii Rupea, scor 4-3. În acel moment era golgherul Ligii a 4-a Brașov cu 19 goluri marcate, la egalitate cu Nicolae Mariean de la Olimpic Zărnești, echipă care între timp a promovat în Liga 3.

”2022 a fost un an de coșmar, am trecut prin toate stările posibile. Cu ajutorul lui Dumnezeu am învins boala. Anul trecut, de ziua mea, pe 7 februarie, mergeam cu avionul la Istanbul, iar acum, de ziua mea, am putut să fac un antrenament cu echipa. Vreau să continui să joc fotbal, în vară am programată nunta, cu prietena mea, Annamaria. Acum îmi pot face planuri de viitor”
Savin Cojocaru

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/suporterul-politehnicii-iasi-a-castigat-meciul-vietii-paul-tanase-dupa-ce-a-fost-operat-cu-succes-medicii-mi-au-spus-ca-incep-o-viata-normala-mesajul-emotionant-transmis-celor-ca-19257504

https://liga2.prosport.ro/special/am-cancer-dar-ma-voi-face-bine-povestea-tulburatoare-a-lui-savin-cojocaru-golgheterul-echipei-inter-cristian-care-de-la-inceputul-acestui-an-se-lupta-cu-o-boala-ingrozitoare-19227228

https://liga2.prosport.ro/liga-4/scrisoarea-emotionanta-a-unui-copil-de-14-ani-pentru-savin-cojocaru-fotbalistul-care-are-nevoie-de-ajutor-pentru-a-invinge-cancerul-19227883

Adi MARICA 21 Feb. 2023, 19:32 Liga 4
Pe aceeași temă