Schimbare de denumire pentru un club din Liga 3. Se promova de un an în acest mod, dar abia acum a devenit oficială modificarea

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 18:37 Liga 3
Schimbare de denumire pentru un club din Liga 3. Se promova de un an în acest mod, dar abia acum a devenit oficială modificarea

Printre deciziile adoptate în recenta ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, din data de 23 iulie 2024, s-a numărat și una care a avut în vizor pe Viitorul Curița, club cu echipă de seniori în campionatul Liga 3.

De mai bine de un an, clubul din județul Bacău se promova pe rețelele sociale sub o altă denumire, iar acum reprezentanții FRF au aprobat schimbarea denumirii sale oficiale.

Au mai fost și alte două aprobări în cazul cluburilor Avântul Reghin și AFC Odorheiu Secuiesc, participante tot în Liga 3.

Viitorul Curița a devenit, oficial, Viitorul Onești

Viitorul Curița va evolua începând din sezonul 2024-2025 sub denumirea de Viitorul Onești, în urma aprobării primite din partea Federației Române de Fotbal din data de 23 iulie 2024, când a avut loc recenta ședință CEx.

Clubul din județul Bacău a promovat în Liga 3 în vara anului 2023, însă nu a reușit să își schimbe denumirea la timp în Viitorul Onești, motiv pentru care în competițiile FRF a activat sub numele de Curița, în timp ce pe echipament și în spațiul public s-a automovat sub numele la care oficial a trecut abia acum.

”Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea denumirii structurii sportive Fotbal Club Sportiv “Viitorul Curița” în Asociația Fotbal Club Sportiv “Viitorul Onești”, urmare a schimbării sediului social al asociației”, a transmis FRF după ședința CEx din 23 iulie.

”În urma deciziei Comitetului Executiv al FRF din data de 23 iulie 2024, cererea de modificare a denumirii clubului în FC Viitorul Onești a fost aprobată!
Această schimbare reflectă angajamentul și viziunea noastră pentru dezvoltarea fotbalului în municipiul Onești și zonele limitrofe.
Vă mulțumim pentru susținere și încredere! Alături de voi, vom scrie noi pagini de istorie în fotbalul oneștean”, a salutat decizia și clubul.

Totuși, această echipă nu își desfășoară activitatea în municipiul Onești, ci în satul Filipeşti, din comuna Bogdăneşti, aflată la sud-vest de Onești, în drumul spre Târgu Secuiesc.

La prima participare în Liga 3, echipa băcăuană a avut emoții privind menținerea în campionat. Ioan Sdrobiș și Ovidiu Dănănae, aduși de curând la club

Noua Viitorul Onești a promovat în Liga 3 în premieră în vara trecută, în 2023, la ”masa verde”, după ce nu a mai întâlnit Victoria Horia, campioana din județul Neamț. Inițial, fusese repartizată de FRF în Seria 2 a Ligii 3, cu echipele din zona sa, a Moldovei, însă chiar înainte să înceapă campionatul au avut loc modificări și trupa nou-promovată a fost mutată în Seria 5, cu echipe din Brașov, Covasna, Harghita, chiar și Argeș!

Sezonul regular l-a încheiat pe antepenultimul loc, la trei puncte peste a doua poziție retrogradabilă, în pauza de iarnă a făcut schimbări, iar în play-out a terminat pe locul 3, la egalitate cu Sepsi OSK 2, la șase puncte peste SR Brașov, a doua retrogradată.

Pe site-ul clubului patronat de omul de afaceri Mihai Fudulache, despre istoria Viitorului Onești scrie următoarele: ”Asociația Fotbal Club Sportiv Viitorul Curița a luat naștere în 2015, având ca scop principal educarea tinerilor prin sport, cu prioritate a celor din mediul rural din proximitatea orașului Onești, din localități precum Cașin, Curița, Mânăstirea Cașin, Oituz, Căiuți, Ștefan cel Mare, Buciumi, Helegiu, Livezi, Târgu Trotuș, Tuta. Începând cu luna Martie 2023 am demarat procesul de schimbare a identități către Fotbal Club Viitorul Onești, adăugând și Academia de Fotbal Viitorul Onești pentru grupe de copii sub 15 ani.”

Viitorul Onești pare un club profesionist la prima vedere, observând modul în care se promovează în spațiul public. Totuși, mai are de lucrat la anumite aspecte în acest moment pentru a fi cu adevărat profesionist. Rezultatele sale sunt modeste, iar schimbările dese de jucători și antrenori nu oferă o imagine prea bună.

Nu mai departe de primele zile ale lunii iulie, clubul a anunțat numirea lui Ioan Sdrobiș ca director tehnic și a lui Ovidiu Dănănae ca antrenor principal, după ce la începutul anului îl instalase ca antrenor pe Florin Croitoru!

AFC Odorheiu Secuiesc și Avântul Reghin, asocieri cu cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori

Altfel, în aceeași ședință CEx al FRF din 23 iulie, membri acestuia au aprobat asocierea cluburilor din Liga 3 AFC Odorheiu Secuiesc, din Seria 5, și Avântul Reghin, din Seria 9, participante în play-out în ultimul sezon, cu alte cluburi cu activitate exclusivă de copii și juniori.

Avântul Reghin s-a asociat cu CSȘ Reghin – LT Lucian Blaga Reghin, iar AFC Odorheiu Secuiesc, cu CSȘ Odorheiu Secuiesc.

”Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea dintre Clubul Sportiv Avântul Reghin, participant în campionatul național Liga a 3-a și Clubul Sportiv Școlar Reghin – LT Lucian Blaga Reghin, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competițional 2024/2025.

Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea dintre Asociația Fotbal Club Odorheiu Secuiesc, participant în campionatul national Liga a 3-a și Clubul Sportiv Școlar Odorheiu Secuiesc, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competițional 2024/2025”, sună deciziile CEx.

Foto: Viitorul Onești

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 18:37 Liga 3
Pe aceeași temă