VIDEO | Analiza duelului dintre Steaua și FCSB 2, din perspectiva lui Daniel Oprița: ”Nu ne temem, dar trebuie să luăm măsuri. Trebuie să facem echipă bună”. Antrenorul ”militarilor” a stabilit data reunirii și pregătește câteva transferuri

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2020, 18:00 Liga 3
VIDEO | Analiza duelului dintre Steaua și FCSB 2, din perspectiva lui Daniel Oprița: ”Nu ne temem, dar trebuie să luăm măsuri. Trebuie să facem echipă bună”. Antrenorul ”militarilor” a stabilit data reunirii și pregătește câteva transferuri

Daniel Oprița, antrenorul echipei Steaua, a făcut o analiză a parcursului pe care formația sa l-a avut în cele 10 etape consumate din Seria 4 a Ligii a 3-a. ”Principalul” formației din Ghencea a vorbit despre meciurile bune, dar și despre meciurile în care a simțit că echipa nu a reușit să se ridice la cel mai înalt nivel.

Daniel Oprița, despre lipsa suporterilor: ”Poate altfel reușeam să ne descurcăm în anumite meciuri cu ei în tribune” 

În ceea ce privește prestațiile mai puțin convingătoare, Daniel Oprița a scos în evidență confruntarea câștigată la limită cu FCSB 2, 2-1, și egalul cu Metalul Buzău, 2-2. Antrenorul a punctat că un factor pentru care evoluțiile nu au fost prea bune a fost reprezentat de lipsa suporterilor.

Au fost mai multe echipe care ne-au pus probleme până acum. Și FCSB, cu care am câștigat în ultimul minut, echipele cu care am pierdut puncte. Metalul Buzău care acasă o să pună probleme oricărei echipe, pentru că are și acel teren cu o suprafață nu foarte bună.

Contează foarte mult prezența suporterilor. Până să vină pandemia, i-am avut alături de noi și au fost meciuri spectaculoase. A fost o atmosferă extraordinară. Poate că și din această cauză băieții au avut evoluții mai puțin bune. Poate că și acum era nevoie de suporteri, poate altfel reușeam să ne descurcăm în anumite meciuri. Îi așteptăm alături de noi, poate la primul meci oficial din noul an, dar sperăm să se rezolve cu această pandemie”, a declarat Daniel Oprița pentru Steaua TV.

Daniel Oprița, despre duelul cu FCSB: ”Nu ne temem, dar trebuie să ne luăm măsuri”

Daniel Oprița este convins că echipa cea mai periculoasă din serie este prima clasată după Steaua, FCSB 2. Antrenorul se așteaptă la o luptă aprigă în sezonul regular, cât și în posibilul duel din play-off. Din acest motiv, este pregătit să organizeze un cantonament în afara României și programarea unor meciuri amicale.

Oprița a indicat reunirea echipei pe 18 ianuarie. Apoi, va avea loc un cantonament de 12 zile la baza din Ghencea.

Nu ne temem de FCSB, dar trebuie să ne luăm măsuri. Trebuie să ne motiveze și să fim atenți să ne facem echipă bună, să încercăm să mai aducem jucători. Trebuie să facem și o pregătire bună. În vară nu am reușit să facem acest lucru, dar acum avem destul timp.

Pe 18 ianuarie o să fie reunirea echipei. O să avem două săptămâni de reacomodare la efort, o să facem un cantonament de 12 zile aici la bază. După care vom merge, dacă se poate, într-un cantonament în străinătate pentru jocuri amicale. Trebuie să facem și lucrul acesta, pentru că începem sezonul cu un meci cu echipa de pe locul 2, FCSB, și trebuie să fim pregătiți”, a mai spus Daniel Oprița.

Daniel Oprița: ”Cu o pregătire bună, cred că Pacionel o să arate tot mai bine”

Daniel Oprița a scos în evidență faptul că Steaua a contat în prima parte a campionatului pe fotbaliști cu experiență la nivelul primelor două ligi, dar și că a dat încredere câtorva tineri. Adrian Ilie și Emilian Pacionel au fost doi dintre puștii care au ieșit în evidență la Steaua, în cele 10 etape din Liga 3.

Jucătorii pe care i-am promovat… e și meritul lor, nu e doar meritul meu. Adrian Ilie e un jucător care se antrenează foarte bine, își vede interesul. Un băiat muncitor. Eu l-am băgat în teren, dar este meritul lui, pentru că are calitate și se pregătește bine.

Pe Pacionel era cât pe ce să îl pierd, pentru că îmi făcusem lotul. Acum mă felicit că l-am adus, pentru că e un jucător care ne-a ajutat. El a avut și ceva probleme  de sănătate. A dat totul pentru Steaua, nu s-a menajat. Aștept ca sezonul următor să dea și mai mult. Cu o pregătire bună, zic că o să arate tot mai bine”, a mai adăugat Daniel Oprița.

Steaua debutează în 2021 împotriva ocupantei locului 2, FCSB 2 

Steaua termină anul pe primul loc în Seria 4 a Ligii a 3-a. Eșalonul trei a intrat, după etapa a 10-a, în vacanță, urmând ca meciurile să se reia la jumătatea lunii martie. Steaua a acumulat 26 de puncte după opt victorii și două egaluri. Următoarele clasate sunt FCSB 2, 24 de puncte, și Progresul Spartac, 16 puncte.

În prima rundă din 2021, la jumătatea lunii martie, Steaua va juca pe teren propriu în derby-ul primelor două clasate, cu FCSB 2. În tur, ”militarii” s-au impus la limită, cu 2-1, grație unui gol marcat în prelungiri.

Foto și video: Steaua TV 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-promisiuni-multe-la-steaua-pe-final-de-an-bogdan-chipirliu-si-emilian-pacionel-le-garanteaza-fanilor-promovarea-in-liga-2-vrem-sa-fim-cat-mai-sus-peste-trei-ani-19162051

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-analiza-lui-valentin-barbulescu-la-final-de-2020-capitanul-stelei-despre-plusurile-si-minusurile-echipei-dupa-10-etape-din-liga-3-si-omagiul-pentru-martin-tudor-sper-sa-promovam-p-19162527

https://liga2.prosport.ro/liga-3/george-ogararu-numit-manager-la-steaua-imi-doresc-foarte-mult-sa-cream-un-model-pentru-romania-19159926

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2020, 18:00 Liga 3
Pe aceeași temă