Visul promovării se îndepărtează de Tărlungeni!

Marius ANGHEL 09 Nov. 2012, 23:21 Stiri

Ultimul derby al turului de campionat din Seria C6 a opus la Câmpina două echipe cu același nume și număr de puncte (16). Oaspeții din Tărlungeni veneau după 14 partide în care nu au cunoscut gustul înfrângerii, în timp ce gazdele alergau după a cincia victorie consecutivă. Miza partidei și-a pus amprenta asupra jocului și a rezultat un ritm anost, multe greșeli individuale și colective de ambele părti și un rezultat care duce Câmpina în postura de favorită la titlul neoficial de campioană de toamnă.

Debutul partidei a aparținut gazdelor, care puteau deschide scorul după o lovitură de cap a lui Lungu, însă mingea a trecut alături (18). Nouă minute mai târziu avea să vină și deschiderea scorului. O fază care nu anunța mai nimic i-a adus față în față pe Dobrinoiu și Tatarciuc. Brașoveanul are prim-planul, se complică, iar Dobrinoiu scapă singur în banda dreaptă spre poarta lui Iacob. Îl servește ideal pe Ruptureanu, însă șutul acestuia este parat formidabil de Iacob. Atent, Băcioiu introduce în poarta goală mingea respinsă în lateral. Unirea din Tărlungeni preia inițiativa după deschiderea scorului și trece pe lângă egalare la șuturile lui Cristea, primul șterge plasă laterală (38), iar al doilea este scos de sub bară de portarul Anghelache (45).

Mitanul secund aduce mult așteptata schimbare. Pricop este aruncat în luptă și așteptările dau roade pe teren, dar nu și pe tabelă. Pricop aleargă, driblează, pasează, șutează, însă cei care sunt mai aproape de gol sunt tot gazdele. Mingea trimisă cu capul de Lungu izbește transversala, în urma unui corner (57). Terenul începe să se încline, Tărlungeniul atacă în valuri, însă jocul combinativ și prospețimea fizică nu mai sunt cele din etapele anterioare. Terenul denivelat avantajează formația care încearcă să conserve superioritatea de pe tabelă.

Crețulescu le dă primele fiori gazdelor, însă șutul său din interiorul careului este deviat în corner (63). Cea mai mare ratare îi aparține lui Airinei, care din colțul careului de șase metri trimite balonul aproape paralel cu linia porții. Și cum ocaziile în fotbal se răzbună, Dobrinoiu pornește într-o acțiune solitară din propriul teren, însă este deposedat de Căpățână în careul brașovenilor, și faza iminentă de gol se stinge, chiar dacă gazdele au solicitat penalty. Rămâne 1-0 pentru Câmpina, victorie meritată a prahovenilor în fața unei echipe pentru care presiunea promovării apasă mult prea greu.

Stăncioiu: „Sper să iernăm pe primul loc”

La finalul partidei, tehnicianul gazdelor s-a arătat încântat de obținerea celor trei puncte. „Am pregătit foarte bine partida. Am știut să îi blocăm pe benzi și să le rupem construcția prin blocarea lui Brujan. Am obținut o victorie meritată, iar băieții mei au arătat tărie de caracter. Sper ca prin jocul rezultatelor să iernăm pe primul loc”, a declarat Florin Stăncioiu.

Balint: „Traversăm o perioadă dificilă”

Resemnat, Gyuszi Balint și-a asumat primul eșec din ultimele 15 partide. „Din punctul meu de vedere a fost un joc nereușit. Rezultatul ne doare, dar mi-l asum în totalitate. Traversăm o perioadă dificilă și sper să ne revenim cât mai repede. Urmează alte două partide de campionat și vom încerca să scoatem maximum din ele. Chiar dacă mai avem șanse matematice, Unirea Câmpina și-a depus candidatura la șefia seriei, mai ales prin ultimele rezultate și jocuri prestate”, a declarat Balint.

Kiss: „Am fost peste ei, însă nu am reușit să marcăm”

Finanțatorul echipei din Tărlungeni, Kiss Iosif, rămâne optimist după primul eșec al formației sale din ultimele 7 luni. „Acesta este fotbalul. Am făcut o repriză secundă bună. Am fost peste ei, însă nu am reușit să marcăm. Mergem înainte și ne jucăm șansa până la capăt”, a spus Kiss.

Prezent la partida de la Câmpina, președintele executiv al liderului din Seria B2, Corona Brașov, a găsit o explicație pentru pasa mai proastă prin care trece Unirea. „Tărlungeniul a început să joace prost din momentul în care și-au anunțat public intenția de a promova”, a spus Szakal la finalul partidei.

Câmpina – Tărlungeni 1-0 (1-0)
A marcat: Băcioiu 27
Stadion: Unirea, teren denivelat, vreme bună.

Iacob – Iaru, Căpățână, Tatarciuc, Dobrea – Brujan – Lita (46 Pricop), Crețulescu (64 Todereșcu), Cr. Cristea, Spătaru (61 Airinei) – L. Nicolaie. Antrenor: Laszlo Balint

Anghelache – Catană, Lungu, Sandu, Stanca – Stăncescu (56 Saucă), Ruptureanu, Dumitru, Dobrinoiu (72 Savu), Băcioiu (89 Neagu) – Kamara (67 Fatai). Antrenor: Florin Stăncioiu

Arbitri: Florin Constantin – Jozsef Peter, Adrian Ionescu.

Articol și foto de Marius Gherman

Marius ANGHEL 09 Nov. 2012, 23:21 Stiri
Pe aceeași temă