Vineri 13, cu noroc pentru AFCM-Gloria Reșița

Mihai Andries 14 Sep. 2013, 09:17 Stiri
Vineri 13, cu noroc** pentru AFCM-Gloria Reșița

 

AFCM Reșița (Gloria) a învins cu 1-0 pe Muncitorul, în derby-ul local al etapei a treia din Liga a III-a de fotbal, Seria a 4-a. Golul victoriei formației din Govândari a fost marcat în minutul 53, de Adrian Ciutură, din pasa lui Flavius Fedor.

Formația din Govândari începe să prindă curaj în eșalonul trei. Cu un lot tânăr, AFCM Reșița (în acte, dar cu majoritatea jucătorilor de la Gloria) pune iată probleme adversarelor din serie. Dacă în urmă cu o săptămână, Pandurii II Târgu Jiu pleca învinsă de pe același teren, astăzi, vineri, 13 septembrie, a plecat steagul și Muncitorul Reșița, la capătul unui meci antrenant.

Adrian Ciutură a fost, în partea secundă, principalul pericol pentru poarta apărată de Giurcanu, după reușita din minutul 53, având la câteva zeci de secunde posibilitatea înscrierii golului doi. Atacantul Gloriei a speculat ieșirea hazardată dintre buturi a portarului de la Muncitorul, dar acesta s-a repliat la timp și a reținut, nu fără emoții, balonul trimis spre poarta goală de Ciutură.

Cei de la Muncitorul Reșița au reclamat neacordarea a două lovituri de la 11 metri, câte una în fiecare repriză. Dacă la cel din prima repriză, chiar președintele Gloriei, Gabi Stănucă, a recunoscut că se putea acorda penalty, în schimb la faza din repriza secundă, părerile au fost împărțite. Mâhnit după acest eșec din Govândari, Viorel Lolea, antrenorul formației Muncitorul a acuzat maniera de arbitraj și i-a suspectat pe oficialii gazdelor de jocuri necurate, ținta fiind consilierul sportiv Ciprian Urican.

Dincolo de aceste neînțelegeri, rămâne scorul final, unul favorabil Gloriei Reșița, ceea ce o plasează pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul FC Caransebeș, care a cedat la Pandurii II Târgu Jiu, cu 1-2.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA DERBYUL REȘIȚEAN

Gloria Reșița: Haidău, Gliguță, Fedor, R. Uțiu, Goiți, Cheda, Blaga, Creangă (min. 46, Ciutură), Tîrbăț (min. 77, Vârdaru), Bârsan, Moți (min. 70, Marta). Antrenori: Dănuț Boltașiu și Robert Nosal. Consilier sportiv: Ciprian Urican. Delegat: Ilie Ciurea.

Muncitorul Reșița: Giurcanu, Doană, Vișatovici, Beică, Costachi (min. 65, Beloescu), Săulescu, Lazarovici (min. 53, Mezin), Costescu, Oncică (min. 82, Bobină), Boroiban, Chitucea (min. 65, Boltașu). Antrenor: Viorel Lolea. Delegat: Antonie Burtea.

 

Lolea: „Gloria a jucat în 15 oameni”

La finalul derby-ului local din Liga a III-a de fotbal, dintre echipele reșițene Gloria și Muncitorul, stările de spriit din cele două tabere erau diametral opuse. Dacă gazdele de la Gloria se bucurau pentru rezultatul care i-a propulsat pe podium, la egalitate cu liderul, în schimb cei de la Muncitorul au avut de comentat pe seama arbitrajului.

Temperamentalul Viorel Lolea, antrenorul echipei CS Muncitorul Reșița, a pus înfrângerea, voalat, pe seama arbitrajului brigăzii timișorene, cu Sorin Tarcea la centru, asistat de Nicolae Chițoiu și Patricia Samsudean, dar a și recunoscut că nici jocul elevilor săi nu a fost unul grozav.

„Sunt foarte supărat. Pe un fond de joc mai slăbuț al nostru, am înregistrat astăzi, din păcate, prima înfrângere din campionat. A fost un joc spectaculos pentru publicul prezent, cel puțin finalul. Noi am început mai slab în ambele reprize. Felicit echipa gazdă, dar astăzi a jucat în 15 oameni”, a spus Viorel Lolea la finalul jocului.

 

Sursa: Arena Bănățeană

Mihai Andries 14 Sep. 2013, 09:17 Stiri
Pe aceeași temă